Jump to content

Bjornepappa

Members
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eit tips kan være å sjekke finn.no. Der kan du gjere ein del bra kjøp. Eg var I same situasjon som deg, og fant ein som er nokre år gammal, men som stort sett gjer det same som ein ny til ca. 500 kr (det var ein 60CS). Her er ein 60CSX, den har plass til minnekort: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=101431738 , til ganske bra pris. Kan sikkert prøve å prute litt. Du kan gjerne prøve ut gratis kart frå frikart.no. Dei er ikkje fullt så gode som Garmin sine, men ikkje veldig langt bra. Er I alle fall verdt eit forsøk.
 2. Har du hørt om semikolon? Det var vel heller rekyl klubben som burde endrast til rekylklubben
 3. Det høyrest bra ut! Eg kjøpte også ei biltema-antenne i går, men det vart visst Motorola på jakt i dag likevel. Gløymde å prøve. Får prøve ein siste tur før jul, må vel nesten prøve den ut!
 4. Den funkar den, men ikkje like godt som ei "svensk". Når du virkeleg treng ei god antenne vil du merke forskjellen. Og det er jo nettopp det som er poenget med ei slik lang og upraktisk antenne...
 5. Kan du skrive to ord om kva SWR er? Skjønnar at det er ein slags faktor som seier noko om kva ytelse antenna leverer på ulike frekvensar, kan det stemme? Og at radioen ikkje har godt av å sende på frekvensar med høg SWR? Ein kan vel nesten sjå det på prisen kva som er original Nagoya og kva som er kopi. Den til Biltema kan vere brukbar den, om nokon har prøvd den så kom gjerne med tilbakemelding.
 6. Då har eg faktisk òg fått det til å fungere på den gamle kontoen ved å endre ø'en i brukarnavnet til o. Eg hadde ikkje klart å gjette meg til framgangsmåten, men ved å følge artikkelen "Rename user account folder" på http://www.opentechguides.com/how-to/article/windows-10/43/win10-change-account.html fungerer Chirp no fint.
 7. Som du sikkert har sett er dette diskusjonstema. Den er merka med 144 MHz, det er ganske så nær kanal 1,3 og 5. Så der bør den fungere bra. Men kom gjerne med tilbakemelding når du har fått prøvd den! Litt om såkalte skogsantenner: Dette er kvartbølgeantenner, litt teori her: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Kvartbølgeantenne Jaktfrekvensane går frå ca 139 til 143 MHz, så ei antenne tilpassa desse bør trimmast til ca 141 MHz. Ut frå formelen bør denne altså klippast på ca 505 mm. Det er altså ikkje "jo lenger jo bedre", men opp til halvmeteren gjeld dette. Ei antenne på 60 cm vil vere dårleg
 8. Du kan forresten bytte mellom frekvens, kanalnavn eller kanalnummer på meny nr. 22. Tilsvarende for kanal A på meny nr.21. Eller du kan endre i Chirp.
 9. Du kan lytte på to kanalar samtidig, og du bytter mellom kven av dei du pratar på med A/B knappen. Derimot satte eg opp B-kanalen til å vise frekvens framfor kanalnavn, og den står difor fast på denne frekvensen til du bytter med pilene.
 10. Stort sett kan du legge ved beskjed til selgeren på ebay om at du vil ha europeisk "round pin" powersupply. Det gjorde eg, og fekk korrekt type. Eg har kun erfaring med Baofeng UV5R og denne gjer akkurat det den skal. Har leitt etter ei god piskantenne, så langt utan hell, men den medfølgande fungerer heilt greitt og like bra som standardantenner på mange andre radioar til tidobbel pris. Den er ikkje klassifisert som vanntett, men sprutsikker er den i alle fall. Tåler også det den har fått av juling så langt. Som reserveradio er den topp, du får den til ca 200 kr. Men skulle eg kjøpt e
 11. Det var lurt. Om du sø ker på f.eks "chirp baofeng" på YouTube finn du masse. Antakeleg må du forresten installere driver manuelt. Denne filmen gir ein brukbar innføring:
 12. Har du kjøpt usb-kabel og lasta ned Chirp? Eller vil du kose deg litt ekstra?
 13. Chirp er nettopp eit program for å legge inn kanalar osv på bl.a. Baofeng men også svært mange andre radioar. Gratis og enkelt å bruke. PMR446: https://en.m.wikipedia.org/wiki/PMR446
 14. Det går jo an å oppføre seg som folk på tross av at ein er uenig om saker og ting, dette er eit diskusjonsforum. Uansett, med din ekspertise, kanskje du kan vere konstruktiv og anbefale ei (pisk)antenne som faktisk er tilpassa til og dekker jakt- og sikringsfrekvensane brukbart?
×
×
 • Create New...