Jump to content

Knutsi

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Knutsi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Jeg er ikke spesielt kikkert-kyndig annet enn at jeg vet hvilken ende man ser igjennom og at Swaro i likhet med Zeiss er dyre greier. Jeg har arvet et beist av en Swaro Habicht 8x56 SL og en mindre Swaro Habicht Pocket SL 8x20. Vet ikke alder på de, men antar sen 90' tidlig 00'. Linsene fremstår fine og ripefri. Jeg har det jeg trenger til jakta og lurer på å selge disse. Er de verd noe? Pocket'en har originalt etui, mens storingen har kun cover til linsene.
  2. Skulle hatt litt hjelp til ID av noe eldre ammunisjon jeg har kommet over. Hylsa er fra S&B, men jeg får ikke kaliberet til å stemme. Det er markert 7,85br. Det nærmeste jeg kommer er 7x65 Browning. Noen som kjenner til denne typen? Og evt. hvor/når slikt ble brukt. Tilhører en pistol fra tidlig 60tall. Mest trolig en eldre CZ50.
  3. Spørs hvor langt ut du må nå. Jeg har en Leica Rangemaster 1000, og er strålende fornøyd med den. Har rask respons og en enkel vinkelmåler i tillegg. Hvis du er stø på hånda når den ut til 1000m Fås for rundt 4-5 tror jeg. Husker ikke hva jeg betalte. Bruker den ukentlig på langholdsskyting.
  4. Noen som har kjennskap til AU Jet-Z Compact BL?
  5. Ikke noe til baneskyting i alle fall. overopphetet etter 20 skudd, og garantien ryker med en gang varme-merket deres er synelig. (godkjent opp til serier på 10 skudd med .308)
  6. Kikket litt på den selv, men er ikke blodfan av å ha safety og decocker på samme lever. Ikke at jeg har testet det, men jeg syns det er rart at FN valgte det i og med at de lagde den til amerikanske soldater (i følge hickock45). Nå er det noen år siden jeg hang opp ørkenkammoen for godt, men hva syns dere mer utprøvde skyttere om ordningen på sikringen? Jeg tenker at hvis en ført må bruke våpenet i strid, er det CQB. Ting må skje fort, hjertet dundrer, adrenalinet brøler. Da er det vel vanvittig lett å dra den sikringen for hardt med tommelen, og plutselig stå der med double action? Bare en tanke. Forresten er det ingen salgsrestriksjoner på den, men Equipnor tok bare inn et lite antall. Tror ikke de har planer om å ta inn flere med det første heller.
  7. Ville gått for Jaktdepotet uansett. Å bestille hi-end vare fra Winge betyr ventetid på fort 5-6 mnd. Bestilte selv Kahles'en min derfra, pluss noe annet utstyr. Endte med å avbestille alt, og kjøpe gjennom jaktdepotet. Latterlig service på Winge. (Min erfaring)
  8. Jaktdepotet, Fauske. Bra utvalg, og knall betjening med mye kunnskap og erfaring. De er helt rå på service. God kaffi har de også
  9. Hmm.. det skal sies at når jeg drar gjennom med klikkpatronene mine, så går det helt fint.
  10. Hei. Har nettopp vært ute å skutt inn min nye Tikka T3SV .308w og har et spørsmål til dere over gjennomsnittet våpenkyndige. Når jeg mater patroner inn i kammeret, må jeg først dra bolten frem, og så litt tilbake for at kula skal hentes helt opp, ellers låser patronen seg skrått i kammerer/magasin. Har prøvd med ulike fabrikat i ammo, og to ulike magasin. Noen som har noe anelse? Rifla er helt ny, og har dratt gjennom ca. 25 skudd. både bolt og kammer er rene og fine med ørlite grann olje.
  11. http://www.jaktfall.no/produkt/vortex-o ... br-2b-mrad" target="_blank Denne du tenker på? Har du erfaringer med den? så jo slettes ikke dum ut! Men de påstår på siden her at den kan konkurrere med S/B, Hensholdt osv. Er det bare blås, eller? Noen som har sammenlignet de? Forresten, er retikkelet i 1. eller 2. plan? Dere skal IKKE se bort ifra at jeg har satt S/B og Kahles på en aldri så liten pedestal, siden det er kun de jeg virkelig kjenner.
  12. Ja, er mye i kontakt med Sportsbutikken, men de har ikke inne 312i'en, og hvis Schou er noe lik seg selv som for noen år siden er det gjerne 5-6mnd ventetid der også
  13. Hadde bestilt fra Sverige hvis jeg hadde hatt pengene her og nå, men er for tiden avhengig av en nedbetalingsorde, og de sa nettopp på http://www.jaktogfriluft.no" target="_blank at det er 5-7mnd ventetid på S/B. og Winge får jeg ikke kontakt med, en gang. Ang. Khales. Så akkurat nå sitter jeg bare å tvinner tomler og ser svart på hele greia. Pluss at Jaktogfriluft har tydeligvis skrudd opp prisen på PMII 3-12x50'en fra 18490 til 23000, og det er HELT uaktuelt.
  14. Noen som vet leveringstidene på S/B eller Kahles fra Winge for tiden? Hører rykter om at det går latterlig lang tid for å få levert PMII'en eller 624i'en. Tar for øvrig gjerne imot forslag til annen tilsvarende optikk, da det er kun S/B og Kahles jeg er kjent med =) Så lenge det er mil/mil!
×
×
  • Create New...