Jump to content

Refs

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Refs

 • Birthday 11/30/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Refs

  Er dette mår?

  Definitivt mår. Stilig film!
 2. Språk er kompliserte greier... https://www.apeland.no/godt-sprak-det-vanskelige-anforselstegnet/ Forresten, kan det tenkes at nettbutikkene vil oppleve en form for "boost" som en følge av dette viruset? Nå for tiden kan man jo få kjøpt all verdens varer via nettet, og få dem sendt rett til karantene-bunkeren...
 3. Nå har jeg aldri skutt Fusion ut av 1:12-piper selv, men hvis du googler problemstillingen vil du se at erfaringene rundt om er delte. Noen får de til å gå godt, andre opplever ustabile samlinger. Den beste (og eneste?) måten å finne ut av det er å gi det et forsøk. Fusion er vel ikke så himla dyre patroner, men om du ikke tar sjansen på et bomkjøp bør du gå for kuler i 55grn-klassen. 1:12 er vel i all hovedsak designet for akkurat denne kulevekten. Norma Oryx er ansvarlig for et solid antatt rådyrfall, og bør levere ønsket resultat, med forbehold om at skuddet
 4. Prøvde denne for moro skyld for noen år siden, i en Steyr Elite 1:12. Presisjonen på 90 meter var grei nok hvis formålet er å treffe en låvedør... (s)
 5. For noen år siden lette jeg etter en brukbar rådyrkule til .223 og kom over denne tråden Kammeret er virkelig et stort akvarium å fiske i... Jeg lader for meg selv og min far, og siden vi begge har 1:8-snurr i .223ene våre satset jeg på Swift Scirocco 75grn som spydspiss i patronene. Som overnevnte tråd viser, restvekten er beint ut imponerende, og denne kula leverer masse "drep" selv om den passerer en del bein på vei gjennom dyret.
 6. Jeg skjøt ei revetispe på åtejakt i kveld, 40 meter avstand og opplyst av Brunst sine grønne åtebelysning. Våpenet var for anledningen min fars .223, med en 50mm kikkertsikte på plass. Jag rakk å sikte på reven noen sekunder FØR jeg kom på at denne kikkerten har rødpunkt, og selv et forholdsvis enkelt skudd som dette føltes betraktelig sikrere når rødpunktet lyste opp mot den mørke pelsen. Og i en jaktsituasjon er den følelsen verdt endel hundrelapper...
 7. Refs

  Revepatron 223

  Kritikken er helt på sin plass, jeg burde selvfølgelig fått med meg overskriften. Kan være whisky spiller en rolle her😈 On topic: Jeg har testet v-max i 40, 53 og 55grn i min .223 (1:8), og får best presisjon med 53grn og N-133. De fleste revefellingene med den har gått uten gjennomskudd, og dermed tilsynelatende uskadd pels.
 8. Refs

  Revepatron 223

  Det er lettere å svare godt hvis du opplyser hvilket kaliber du benytter... generelt er ekspansjon og hastighet avgjørende for formålet.
 9. Alle mine rådyr er skudd med .223 Swift scirocco 75grn, ladet til moderat hastighet. Samtlige har gitt gjennomskudd, og kun blodslått kjøtt i et par centimeter rundt skuddkanalen. Jeg tror at jo bedre kulen holder sammen, jo penere blir slaktet. (nesten) uavhengig av kaliber.
×
×
 • Create New...