Jump to content

Mr.Finkelbaum

Members
  • Posts

    195
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mr.Finkelbaum's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vingemutter'n - takker og nikker anerkjennende til suveren måte å møte dette på S.O.N skriver i en privatmelding til meg at man bør vite alder på våpenet, i hans sedvanlige, nedlatende tone - pluss at han skriver rett ut følgende: "Prisen er feil". Våpen-nummeret på Pardinien min er B3358, men jeg gjorde kan hende den tabben og tro at en kjøper ikke klarte å spørre om dette selv ved en henvendelse. Telefonoperatør: Beklager at det ble for mye å håndtere så mye ny bevissthet på én gang. S.O.N.: Du er den i Norge som er mest opptatt av utstyret i forhold til hvor dårlige resultater du har i konkurranser. Du har den djupt usikres' arroganse, med påfølgende stor fallhøyde, du er ufordragelig selvhøytidelig og vil møte de samme, nye konfliktene hvorhen du går. (Rapportér dette innlegget!)
  2. Enkelt å blokke ut magasinene, Børselars gjør det med alle nye magasiner til Pardiniene, fordi de nye magasinene til Pardini også er litt trange - som flere andre modeller også lider under. Dra over en Q-tip i lengderetningen i pausen i konkurranse, så er det ikke noe problem. Har satt den ned til 6.900 - og jeg representerer ikke gruppen som mener at "det jeg har, det er så bra at jeg overpriser".. Spiller ingen rolle med den tusenlappen, jeg er bare overrasket over tregt salg da melodien på Kammeret og i klubber lenge har vært at: "Hvorfor kommer det ikke snart en brukt Pardini på finn?". Ja, originalgrepet koster rundt 1.700,- og et annet poeng er at; hva er problemet med et grep som er pusset og filt på?? Fins mange typer masse som man ville lagt på uansett, jeg har ikke sansen for de som ikke vil røre grepet fordi de er redde for at våpenet skal falle i pris - da er de i hvert fall ikke dedikert nok spør du meg.. Alltid alle kverulantene også når en tråd som denne blir lagt ut - de som bryter ned fordi de ikke eier annen glede i livet, og tonen hadde vært totalt en annen dersom det var dem som solgte. Sitter i to leiere alltid, og jeg har en skarp tone til disse fordi jeg synes de er så kjedelige og er så drittlei dem. Taco hver Fredag, hører på DDE (med en Selvstendig opplevelse av det). 6.900 for en SP er ikke for mye, vær litt forsiktig også med å mene ting, da det vil gå ut over hva man selv ønsker å få inn ved egne fremtidige salg. Norge er lite og jorda rund.
  3. Takk for innlegg ulfur, veldig hyggelig! Men Telefonoperatør, du som har i signaturen din at du ikke er medlem av rørtang-klubben, hvorfor bruker du opp plass og tid her med meningene dine? Å blande inn STI i denne tråden er dustete og i motfase, kanskje grunnen til at du ikke vil ha rørtang er fordi du ville fått bekreftet at du ikke er en god nok skytter, eller klarer å fokusere på de rette tingener?
  4. Det har kommet fram at den sannsynligvis er eldre enn 2003, så da endrer jeg på finn og opplyser om det her. Personlig blir jeg litt sta på prisen, fordi det er et så godt våpen, det er heller ingen synlig slitasje på vitale deler, pluss at omtrent 50% av verdenseliten vel bruker Pardini..?
  5. Han jeg kjøpte den av virket seriøs og ryddig og påsto dét ja - noe du stusser på.? Mvh
  6. Ja... Har hatt inntrykk av at mange etterlyser en brukt Pardini, men sikkert kloke ord om tidspunkt.
  7. Jeg bytter ut pistol-hobbyen om dagen, og satte ut en innholdsrik annonse på Finn for ca 3 uker siden - og jeg var sikker på én konkret ting; som var at Pardini SP'en min fra 2003 skulle gå første dagen. Og det er et Men her: Pardinien er nå det eneste jeg har igjen, solgte kjapt to andre våpen, ferdig-ammo til 45 Acp, kruttvekt, tennhetter, kuler, presse, brukte og nye tomhylser pluss mye annet, men Pardinien står altså fortsatt igjen til Kr 7.500. Det medfølger 2 magasiner, 2 korn, ett ekstra baksikte og to grep, Large og Medium. Kan det være fordi begge grepene er spikket på, og det ene lakkert - at salget uteblir?? Er jo null problem å legge på masse av et eller annet slag og forme det som man vil.. Er prisen for høy?? Kjøpte den selv for 8.000....
  8. Så hyggelig med liv i tråden @ErikC: Du får former eller plater til ransom rest'en hvor det ikke er skjeftet som er festepunktet, men løpet - altså da til matchpistoler. Jeg brukte de samme platene til båden Benellien den gangen tråden startet, og også til Pardinien jeg har nå. Jeg husker jeg skjøt testen med munningen 2-3 cm innenfor enden av platene, fordi det er lite å gå på på løpet før festeplaten kommer i konflikt med vekslingen, men det var likevel nok hold i det til at det var stabilt. Bra ting som kommer fram her synes jeg, det nhd skriver er interessant, fordi jeg husker testen i Vapentidningen godt, og også den negative trenden i presisjonen ift. pris - utrolig gøy at CCI Std scorte så høyt på testen og knuste 4, 5 og 6 ganger så dyre merker. Men jeg visste ikke før nå at dette antagelig skyldes hastigheten, og som nhd skriver; at rask ammo går bra i rifler men ikke like bra i håndvåpen/korte løp.
  9. Shit, nei - mer en Remington den der. Skal se om jeg finner det riktige bildet, men denne er i hvertfall brunnert - ser jo også avvik ift Kongsb-Colt på feks sleidestopperen.. Fiksa siteringa. -Olesøn
  10. Ah det er stort Lunden Limer inn et bilde av en Kongsberg-Colt som også er nummerlik, og som tilhører en pensjonist på Rjukan som antagelig kunne smykket seg med tittelen 1911-ekspert. Denne har han brunnert, og han skyter også 22 LR med den, ved å ha dreiet 7 adaptere til dette. Kanskje noen nye medlemmer her ikke har sett dette før, så setter inn bilder også av dette. Men noe jeg ikke vet ifm. dette, er om man bruker samme tenn-nål som når man skyter 45..?? Prinsippet er i hvert fall at man da må finne igjen adapterene på bakken, da disse jo spyttes ut på samme måte som 45-hylsene etter avgitt skudd. Det er synd at denne tråden begynner useriøst, for da mister man vanvittig kunnskapsrike folk som feks. Evert - og jeg irriteres av mangelen på ydmykhet og hjernekapasitet fra de som ikke tar hintet når disse kompetente 1911-folkene sier at nå går de og legger seg, eller at de sloss med vindmøller - synd at folk/verdensmesterne ikke fatter dette
  11. Enig, jeg også blir mer og mer begeistra for rette løp he he.. Limer inn spaceren fra Brownells, pluss pluss - og håper det er greit for Rausheim at jeg limer inn bildet av searen og o-ringen. Pluss bildet av den peneste 1911'ren i Norge Byttet ut det fæle fjærhuset i et flatt metall selvfølgelig, pluss lang styrepinne for hjertets skyld, avtrekker-jobb som nå ligger på 1400 g. og er kontant, slik at jeg igjen treffer litt i militærfelt. Rosinen i pølsa (Selv om dette uttrykket må være gammelt, det er vel ingen som egentlig liker rosiner bedre enn pølse..?) Jeg ofret altså de fineste mansjettknappene mine og freste dem inn i grepsplatene. Synes våpenet ble en harmonisk blanding av Hallik/Blin-Bling og STIL/ELEGANSE!!!!!! Høyere sikter ble montert, og etter mye trøbbel med for dårlig baksikte - hvor skruen for høydejustering knakk og knakk - ordnet det seg da jeg kjøpte et Kensight baksikte.
  12. Brownells har disse space-erene ja, men de opererer med minst 4 tykkelser - dog kalles én av de Standard. Men tråden det linkes til her fra Rausheim er noe av det mest geniale jeg har gjort, da man kjøper den minste O-ringen på Biltema til 2 kr, og vips så kan man fjerne de fire delene tennåls-sikringen består av. Scroll nedover i linken, så kommer det et bilde av o-ringen som træs på høyre side av sear'en. Har skutt ca 1000 skudd med O-ringen uten noe trøbbel. Siden det er en 1911-tråd: Er det noen som har noe vettugt å si om hvordan en Colt 80-serie slites av en B&T-demper? (.45 Acp) Jeg regner med at våpenet får ekstra slitasje av dette, og ville tro at låse-bommene får det verste presset.? Har ikke oppdaget slitasje ennå, men mener at låsebommene begynner å bli litt blankere.. Spørsmål 2: Om man må kjøpe nytt løp feks til en 1911 - hvordan formuleres dette på søknaden - bare "rett frem"? Mvh Finkel
  13. Hva menes med Svensk Krigsammo - hvilken krig? He he..
  14. Mr.Finkelbaum

    Feltskyting

    Sant i teorien, men ikke i praksis. Jeg forsket mye på dette for noen år siden, var helt nede i 159 grs kuler, og også 180 grs, og det viser seg at uansett patronutforming, krutttype og mengde, så ble 159 grs kuler bare ikke presise nok - det var nesten presist nok, men for dårlig til at jeg kunne slappe av med at det alltid ville være meg og ikke våpenet/kulene som feilet. Og et poeng her, er at selv 180 grs kulene trenger så mye krutt bak for både faktorkrav og funksjonering/mating, at den høye mengden krutt lagde minst like merkbar rekyl som feks. 200 eller 230 grs tunge kuler med godt mindre krutt - så vinningen går fort opp i spinningen her. Alle kulene jeg prøvde, var semi-wad-cuttere, bly - altså den nest beste presisjonskula etter rene wad-cuttere. (MED rilling i løp.
×
×
  • Create New...