Jump to content

Linksmannen

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Linksmannen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har en Beretta S55 (1965) med trangboring 1/2 og full. Ønsker å borre opp løpet til en mer egnet trangboring for rype og skogsfugljakt med stående fuglehund (i både sep og okt). I den anledning behøver jeg noen innspill: - Har hørt at trangboring på eldre hagler har en tendens til å være «trangere» enn på nyere. Erfaring med dette? - Har lest at 1/4 og 1/2 er mye brukt, samt 1/4 og 3/4. Hva vil passe Berettaen best og dens formål? - En fordel ved å velge 1/4 og 3/4 må vell være at jeg kan borre ned til 1/2, dersom jeg skulle ønske mindre trangboring? Setter stor pris på deres tanker, Takk!
  2. Hei, planlegger å bygge om rechts hagle til links, og dette krever en god børsemaker til jobben. Har dere erfaring med gode børsemakere på hagle og kolbetilpasning i Østlandsområdet. Helst i nærheten av Oslo eller Drammen. På forhånd takk!
  3. Takk for gode svar. Følger nøye med på finn og har registrert en del flotte links hagler til salgs, men opplever at de blir fort solgt, og også litt dyrt. Derfor jeg var nysgjerrig på muligheten å kjøpe en rechts hagle (som det er langt fler av og derav bedre muligheter for en god deal) og bygge den om. Men etter deres tilbakemelder har jeg slått dette litt fra meg. Tenker å ha haglen i mange år og vil ha noe som fungerer godt over tid. Har ikk bestemt meg for hvordan hagle jeg er på jakt etter, annet enn at jeg vil ha en hagle som passer meg svært godt og gir mest "valuta for pengene". Har sett mye på beretta Silver Pigeon (o.l), men syntes det blir for dyrt å kjøpe brukt hagle til 16k, når jeg trolig må ha den til børsemaker for tilpasning (?), som jeg estimerer koster 2000kr. Da er vi fort oppe i 18k for en brukt hagle... Spesielt når jeg har fått tilbudt ny beretta silver pigeon med tilpasning og skytetime med instruktør for 23k... Eller kanskje jeg skal gå for noe helt annet, typ en brukt star baikal for 4k og tilpasse den hos børsemaker. Har dere noen innspill? Hva vil jeg bli mest fornøyd med? Forøvrig hva er deres tanker om tilpasning av hagle hos børsemaker?
  4. Jeg er en ung og ivrig fuglejeger som er på jakt etter ny hagle, men jeg er som et fåtall av befolkningen links skytter. Jeg finner betydelig flere rechts hagler (cast off) enn links (cast on) på FINN.no, og funderer på om jeg skal kjøpe en rechts hagle og få den bygget om til links. Ved kjøp av ny hagle børr jeg vell uansett tilpasse våpenet/kolben, uavhengig av cast off/on? Har noen av dere erfaring med ombygging til links? Vil dette være en komplisert jobb eller vil det la seg gjøre? Vil kolben holde seg i riktig posisjon over tid? Pris estimat? På forhånd takk :))
×
×
  • Create New...