Jump to content

meg

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by meg

  1. Ser den at det ikke er lov og forholder meg til det, jeg trodde at slugs var særdeles kraftig på korte hold ,Her snakker man om å felle rådyr på ca 70 m hvordan er anslagskraften da?
  2. Ser at slugs er opppe i lufta og har ett spørsmål.Holder slugs anslags kraft på hjort ca25m? om så er kunne kombien blitt brukt på trange poster.
  3. meg skrev: Vil du påstå den ene gruppen hunder er farligere enn den andre.? Det er vel en feil sitering her. kan ikke se jeg har skrevet dette. til info er jeg også enig i at større hunder har større skadepotensiale en de kortbeinte hundene og uten tvil finnes det raser m større flokk jakt instinkt en en pappilon .
  4. Det er san Beagle. Men da må vi jo ta med Normenn Jøder Asylsøkere politi skyttere jegere aksjemeglere grunneiere osv å la det være sånn .Eller prøve og få den enkelte til å forstå (opplysning) at regelverket er satt for å følges.
  5. Beagle:Som sagt så er ikkje problemet dei som har tilatelse til å slippe hunden sin. Og dei fleste gjer det dei kan for å hindre uhell, dei har aversjonsbevis for sau eller rein kansje begge deler. Men me veit at ikkje alle gjer det dei skal eller viser den varsemda som dei skal. Se der var vi jo enige Selv om hundene har averasjonsbevis er det ingen garanti for at hunden ikke jager sau under gitte forhold, derfor holder jeg meg unna der bonden har sauen .(Det er en vesentlig forsjell på Hobby og levebrød) og att noen få ikke forstår hvilken skade bikja kan gjøre på kjyllinger hare unger kje osv er sant ,Men heldighvis er vel det mindretallet.
  6. Jeg tror heller det er slik at en jakthund sluppet i ett terreng av grunneier eller med grunneiers tilatelse , jager et dyr over en annen grunneiers terreng så mener grunneieren uten hund at hunden jager hans dyr (kr) uten å ha betalt. Derfor har vestlendingene så store problem med hundehold.Jakthund eiere flest legger ned mange timer med hundene for å få best mulig hund og er sitt ansvar bevist.
  7. Beagle Du refererer til § 9. Unntak fra sikringsreglene og meiner det kansje då er fritt fram for å slippe hund som du vil? Det er den største feilen som vert gjort blant jakthundeigara. Det er vel kansje sånn att vestlendingene tror det værste om hundefolk ,Jeg påpekte bare at det finnes unntak deriblant for jakthunder som jeg er eier av .Selfølgelig har vi tilatelsen i orden før vi slipper hundene men ingen kan påstå vi har full kontroll på hundene 1000m ute
  8. Hei beagle. du bør ta med untaka i lovverket også § 9. Unntak fra sikringsreglene Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for a) hund når den brukes i reindrift, b) dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit, c) hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste, d) hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt, e) særlige bruksformål, avgrensede områder eller nærmere angitte hunderaser eller hundetyper eller for hunder som har særskilt trening, når dette er fastsatt av kommunen ved forskrift eller enkeltvedtak. Ved dette kan kommunen bl.a. legge ut et område som dressurområde for hunder, dersom samtykke som nevnt i § 8 første ledd foreligger, f) hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april eller når båndtvang er fastsatt i medhold av § 6 annet ledd bokstavene c, d og e. Hund som nevnt i første ledd bokstav a til d eller i bestemmelse som gjelder særlige bruksformål etter bokstav e, kan på en aktsom måte slippes slik det er naturlig ut fra bruksformålet. En hund som nyttes som jakthund eller er under trening eller prøve for dette, kan slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet, når dette ikke er strid med viltloven eller regler om båndtvang. Det samme gjelder for trening og prøving av ettersøkshunder.
  9. Har to hunder som gjerne har loser mellom 15- 25 min i går stakk dem og kom umiddelbart i kontakt m spor etter ett kje og dæven for en los det ble glemte og ta tiden men at den doblet seg er jeg sikker på.Kjeet fikk jeg omtrent i fanget og det var bare å vente på strengen til hundene kom den yngste først faktisk. blei nesten som et pack dette?
  10. meg

    kappet løp

    flotters takker for svar aldri for seint og lære noe nytt
  11. På mine briller smører jeg på litt flytende håndsåpe og gnir av med ei tørr fille og det virkerfaktisk
  12. meg

    kappet løp

    Takk for svar,Det kunne vært intresant om regnestykket ble lagt ut
  13. meg

    kappet løp

    takker blei invitert på elgjakt og blei litt usikker (jakter oftest rådyr og har demper på rifla derfor kappet)
  14. meg

    kappet løp

    Hei. Jeg har ei rifle som er kappet til 41 cm vil den fortsatt ha anslagsverdiene for å felle elg? kaliberet er 308
  15. Vaksinen skal holde i ca 10 år. sist jeg var hos legevakta sa de at det var mikroskopiske sjanser for at hunden var bærer av smitte men om det er hestehold i nærheten og hunden har spist av møkka deres bør man ta vaksinen.
  16. Akkurat DET er ikke et tema man får diskutere her inne på Kammeret, selv om det jo er et uomtvistelig faktum i enkelte tilfeller. Er det noen grunn til at FOD ikke kan diskuteres??
  17. --------------------------------
  18. Ranger:Jeg ville spart bukkene til bikkja, men skjønner godt at noen synes bukkejakt er spennende også. sånn tenker skikkelige hundefolk
  19. Du er sikkert ikke den eneste gutten i klassen som har jaktlykke i hode av og til
  20. Jarle Solli Det som er riktig er at vi i Nord var uenige med Oslo representantene i spørsmålet om ulv. Og utsatte denne saken til ca 20 Juni for å behandle saken samlet. Men når Hallgeir og Per Chr var bortreist, ble vi herfra strøket og blokkert av Rolf Larsen. Det kaller jeg kupp, med tanke på at vi samlet hadde bidratt til de medlemmer som var på FB gruppa Ny Jegerorganisasjon. Denne gruppa ble dannet av meg Hallgeir Emmy Gruebekken og Einar Mellomgård. Rolf var ivrig som medlem og fikk fort tillit som med,administrator. Han flagget også tidlig at han ikke ønsket 0 visjon på Ulv. Han ringte støtt til alle oss i Arbeidsgruppa og forsøkte å overtale oss. Ser i ettertid at både Hallgeir og Emmy har latt seg lure av Rolf om ulve vedtaket. Da vi plutselig fant oss slettet, uten å finne gruppa. Starta jeg ei ny åpen gruppe for at våre medlemmer skulle finne oss. Jeg trodde noen hadde sletta hele gruppa. Men fant etterhvert ut at gruppa bestod i beste velgående, bare at vi som var med å starte den var blitt blokkert av Rolf Larsen. Som du vet starta vi da gruppa Norges Jegerforbund og resten ser du her. Er ikke det å kalle kupp, så vet ikke jeg hva kupp er. Alle våre familiemedlemmer ble også slettet uten at de hadde skre4vet ei setning i den gruppa. Kansje ikke passende og lime inn hva som står skrevet i de forskjellige gruperinger men da en blir henvist til facebook for å se hvem som er størst ser det ut som om Jegerens interesseorganisasjon har tat en liten snarvei? .Jeg er også en av dem som ble slettet og regner grunnen var at jeg er enig i 0visjon for frittgående ulv. tror det er greit og ha litt og forhanle om ikke ha gitt seg før forhandlingen begynner.
  21. Norsk Jegerforbund mener at Jegerens interesseorganisasjon kuppet gruppa på face book Hva er din versjon om dette Halgeir? og hvor er den store forskjellen på Jegerens interesseorganisasjon og NJFF (om vi tar vekk fisken)
×
×
  • Create New...