Jump to content

Baraboom

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Baraboom's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hva mener du? Trenger men ikke jaktkort? Hadde vært fint med en liten tur til Ibestad.
  2. Baraboom

    Browning maxus

    Grattis!! Det blir gøy
  3. Baraboom

    Browning maxus

    @tor1980 Synsing er ikke et godt argument - især når du ikke har fyrt av et skudd fra A5'n enda. SER solid ut?? C'mon... Kjøp en kanon av støpejern fra 1700-tallet, de både SER og ER solide.
  4. Baraboom

    Lokking av rev.

    Classic... Bekrefta bare med PayPal-kontoen, så da får vi se da - havner neppe på mange kronene Edit: Frakt kom på $20.07 Så det er ikke ille!
  5. Baraboom

    Lokking av rev.

    Hei alle entusiaster, her er dagens nyttårstips! Jeg bestilte idag 3 lokker fra fntpost.com - og det var gratis frakt til Norge!! SLÅ DEN Jeg fikk altså Crit'R Call Standard, Verminator Twisted Syco Tweety og Red River Bandit til 329,- NOK Samme som Verminatoren alene koster på XXL, så her er det bare å slå seg løs. grei å variere litt på lyder så reven ikke blir for godt vant til lyden din...
  6. Baraboom

    Browning maxus

    Bemerke? Ja. Dette er det beste kjøpet jeg har gjort. Gikk seg til etter ca 100 skudd for veksling på 24gr (alle varianter), og jeg kan skyte opp en hel ekse med 12/89 Black Cloud #2/BB 42gr uten å tenke over det. Hagla absorberer veldig mye energi Jeg er 175cm og veiger 65kg, så hvis man er større/tyngre enn det bør ikke rekyl være en issue i det hele tatt. Her er noen punkter som kan gi en pekepinn på hvor godt den passer (moddes med chims): • Første gås falt på første skudd på første gåsejakt • Ryper kan jeg neste ta fra "hofta" (Maxus'n skyter dit jeg ser!) • Ekstremt lett å demontere og vedlikeholde • Jeg bruker KUN stål, og fuglene detter som fluer • Å plukke to ryper i en 180° bevegelse lar seg lett gjøre hvis et kull letter, så lite "muzzle jump" er det Angående stål Til de som klager på at det var "bedre med bly", og lener seg på anslagsenergi, utganshastighet og andre tekniske unnskydninger har jeg bare en ting jeg vil si. Skyt mer leirdue, lær deg å sikte ordentlig, lær deg å bedømme avstand ordentlig og sist men ikke minst: hvis byttet flakser videre er det ikke ammunisjonen som svikter; det er jegeren!! Men hvis du er dårlig å skyte så er det vel enda vondere å sløse bort skudd/penger på bismuth og annet vas som heller ikke er "like bra som bly", så hold deg unna det også. Sånn så var det sagt Så, ja, Maxus anbefales på det aller varmeste.
  7. Baraboom

    Browning maxus

    @AndreK Har sendt deg en PM.
  8. Baraboom

    Browning maxus

    @AndreK: Bor du i Tromsø? Det gjør eg. Kunne gjerne tenkt meg å møttes evt bare vurdert/diskutert litt på tlf eller tomannshånd. Klarer ikke helt å velge mellom Carbon og Mossy Oak'en. Viktig å vurdere Tenkte cutoff va kjekk å ha, men det e vel ikke et must. Uansett: for de som lurer så melde altså Browning i manualen at Maxus 12/76 og 12/89 minimum tar 1oz (altså 28,35 gram). Legg ved link her (se side 16, nest siste avsnitt): http://media.browning.com/pdf/om/08-121maxus.pdf" target="_blank" target="_blank" target="_blank Så da gjeld set vel bare å finne riktig 24g ammo, selv om våpenet ikke e beregna "per se" til så lett ladning.
  9. Baraboom

    Browning maxus

    Hei! Var også innom Andresens Våpenforretning og tafset på en Sporting Carbon 12/89 her om dagen, den kommer både i 12/89 og 12/76 nå. Det eneste som jeg lurer på er om man blir å savne magasin cutoff'en som er på de andre modellene. Det er visst kun Sporting modeller som mangler denne finessen. Ser for meg at det kan være kjekt å kunne tømme kammeret, for å lade med annen ammo plutselig i stede for å cycle resten av magasinet? Noen andre som har erfaring med dette, og om cutoff'en er uunnværlig eller ett fett? Pros and cons takk Det virker på meg som om det er 12/89 som sliter med veksling av 24g, mens alle som har 12/76 sier den svelger unna alt. Flere som har innspill på dette?
  10. Baraboom

    Browning maxus

    @Jonas // Ruger Fantastisk respons!! Jeg liker å få first hand info, da det ofte er tusen ganger bedre enn et review gjort i løpet av en helg... Heh... Virker jo som en deilig liten sak dette da! Men da hersker det vel ingen tvil - det blir Camo Takk for kjapp og konsis info.
  11. Baraboom

    Browning maxus

    @Duckblind Sweet Ja, jeg tenkte vel bare at 12/89 hadde lengre kammer og dermed trengte meir TRØKK for å klare å veksle/omlade... Men hva vet vel jeg...?? Dette blir min første hagle, og da blir det vel MossyOak'en
  12. Baraboom

    Browning maxus

    Mye bra info her Jeg vurderer selv å skaffe denne lekkerbiskenen, og har mest lyst på MossyOak-varianten, det eneste jeg egentlig gjerne vil vite angående denne modellen er: MossyOak kommer kun i 12/89 - til de som har dette, hvordan veksler det 12/70 og leirdueammo? Hvis 12/89 ikke takler dette helt perfekt blir det Hunter-varianten. Koster en tusenlapp ekstra, og kommer kun i 12/76, men er vel garantert i takle 12/70 og lettladet/leirdueammo. Angående skranglete forskjefte: jeg tafset på en Composit-variant og jeg syntes også det var skranglete... Ufattelig snålt. Men det e er jo nok at det er 1-2 mm utight, og dermed får slark. Men dette skal IKKE forekomme på et så dyrt våpen. Noen smarte fikser til de som sliter med dette? Men, på diverse videoer jeg har sett på YouTube og internett (reviews, reklame etc) ser det alltid ut som om MossyOak er tight Jeg vil ha Camo-varianten fordi den er kamuflert, og derfor lurer på dette angående 12/70 og 12/76 med tanke på veksling. Blir neppe å bruke 12/89-muligheten, men det er vel kjekt å ha så lenge de mindre patronene/ladningene veksler og fungere bra i dette lengre kammeret. Noen som kan komme med litt info - eventuelt utfyllende info? Alt tas imot med stor takk!!
  13. Ohio!! Fikk skutt mitt første vilt idag En fin stokkand!! Tok 10 minutter før pulsen roet seg igjen, men det var et spennende og prestisjefylt øyeblikk med min 17hmr og trengte kun ett skudd Morsomt - da er jeg herved offisielt jeger
  14. Hahahah Må jo være årets mest snertne kommentar
  15. Nydelig tråd!! Er på tur ut nå for å skyte mitt første bytte som jeger, og satser på kråke; så kanskje det kan tilberedes på samme måte - må jo prøves!! Noen som har gode råd på en lekker kråkegryte/-tallerken? Jeg er flink med mat, så ikke spar på detaljer Alt av interesse!
×
×
  • Create New...