Jump to content

auting

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by auting

  1. Flrst vil jeg si gratulerer med to elg til trådstarter. Ikke alle som er så heldig som førstegangsjeger. Synest det er sporty å ta den "ufortjente" straffen og gjøre det beste ut av det. Det er ikke bare å finne seg et nytt lag som mange foreslår. Regler internt er regler man må forholde seg til. Jeg var i en lignende situasjon der jeg skjøt feil, men fikk ingen straff siden det var en lignende bagatell. Det førte til en del sure miner av folk som mebte regelen burde følges.
  2. auting

    Service hos Zeiss

    Det var veldig mye positive omtaler her. Men ingenting er gratis. Zeiss har tydeligvis gode nok marginer på sine salg til å yte skikkelig service, men det gjenspeiler seg i prisen man må ut med.
  3. Er det jaktleders jobb eller rett og sjekke våpenkort? Da vi gikk gjennom reglene for jaktlaget på sist møte ville jaktlederen ha inn i regelverket at jegeravgift/storviltprøve og våpenkort skal forevises jaktleder. Da ble det raskt kvittert fra et par medlemmer at jegeravgiftskort var en selvfølge å vise, mens sjekk av våpenkort var en oppgave for politiet.
  4. Har lest hele tråden her, men er fremdeles forvirret. Jeg skal ha en cz455 med 22lr løp for mengdetrening. Vil i tillegg ha et ekstra løp til å skyte opp til og med rev. Har fått med meg at det er endel positive sider med 17 hmr. Men for meg er det viktigest at reven er død. Enkelt spørsmål: Er det noen som påstår at 17 hmr har bedre drepeevne enn 22mag?
  5. Ser at det er mange som bruker fire- og sekshjulinger til å dra vilt ut av skogen. Dette er nok spesielt vanlig til elgjakt. Kristoffer Clausen reklamerer mye for sin i bloggen. Er det fritt fram å bruke slike kjøretøy i utmark for å hente ut dyr? Går det under en slags regel om nyttekjøretøy? Jeg er ikke ute etter å fengsle noen, men vurderer å skaffe meg en selv til hjortejakt og lurer på hvor grensen i bruk går.
  6. Denne kan være nyttig lesning: NJFFs GUIDE TIL HAGLEAMMUNISJON 2008 - Norges ...http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/6262995.PDF Noen som har lignende guider til hagleammunisjon?
  7. Det kan være vanskelig å bedømme alder og lett og bli lurt. Spesielt i skumring eller måneskinn. Jeg var sikker på at jeg hadde skutt en spissbukk igår, men det viste seg å være en bukk med et veldig lite gevir.
  8. Det er flere som dømmer kuler nord og ned eller hyller de etter å ha brukt de en gang. Det er veldig naturlig at flere har dårlige erfaringer med oryx. Det er vel en av de mest brukte kulene på norsk hjortevilt (kanskje den mest brukte?). Finnes jo i alle jaktbutikker og ligger ved de fleste standplasser når jeg tar storviltprøven. Statistisk sett er det meste som er skrevet i denne tråden unyttig informasjon. Konklusjon: Bruk det du har tro på selv. Jeg bruker oryx i 30-06 på det meste og er fornøyd (men har elendig statistisk grunnlag for å påstå at den er bedre enn noe annet)
  9. Med mindre han er medlem av et grunneierlag som styrer jaktrettigheter. Det er tilfellet der jeg jakter. Må ha tillatelse fra grunneier og kjøpe jaktkort av grunneierlaget.
  10. Er det også forbudt med hørselvern også i jaktlaget? Dette demper også lyden av varselskudd... Argumentet med varselskudd er tynnt, regner med det er flere grunner som jeg skulle likt å høre.
  11. Dersom ein tek i mot alle tipsa om god forvalting av ein hjortestamme på kammeret blir det: - Ikkje skyt bukk hverken før eller etter brunst - Ikkje skyt kalvar - Storkollene må leve og føde kalvar - Ungdyra må få vekse for å få ei frisk og mangfoldig stamme Og ikkje minst: Jakt på innmark må ein ikkje halde på med. Kvifor jaktar vi på hjort egentlig? La hjorten leve!
  12. Takk for raskt svar. Tenker jeg starter med et par dusin sillosocks og prøver meg på det i år så får jeg heller investere i mer senere. Jeg jakter i Stjørdal kommune, det er flere steder her de er godt igang med treskinga så det blir spennende å se fremover. Jeg har flere øyne på noen åkere så jeg håper det kommer rapporter om mye gås snart.
  13. Tenkte å komme igang med gåsejakta. Det blir sannsynligvis mest kortnebbgås utover i September, men også kanskje grågås. Holder til i Nord-Trøndelag. Hvilken lokkefulger er det anbefalt å kjøpe? Funker grågås lokkefugler på kortnebbgås og omvendt? Et av de få tilbudene med kortnebbgås jeg finner på norske nettbutikker er: http://www.jaktfall.no/produkt/lokkeflo ... ortnebbgas ellers er denne pakken billigere, men det er grågås: http://www.abcfritid.no/produkt/bulvanp ... c=bulvaner Andre anbefalinger for billige og realistiske lokkegås? Tar også gjerne imot anbefalinger om utenlanske nettbutikker så lenge levering er rask og ukomplisert. Hvilken lokk er best for kortnebbgås, ser at Greylag Hammer går igjen. Noen andre anbefalinger?
  14. En rask oppdatering av denne saken. Det har tatt litt tid, men nå er kragen lovlig registrert av et familiemedlem som fikk den overført som arv. Både lensmannskontor til gamle og nye eier var involvert og begge var positive til å få våpenet lovlig registrert uten noen spørsmål. Lykkelig slutt for alle
  15. Jegeravgift har jeg selvfølgelig betalt. Takk for svar. Værsågod vend tilbake til topic.
  16. Er det vanlig og måtte kjøpe jaktkort på småvilt ved gåsejakt på innmark dersom det er godkjent av grunneier?
  17. Et lite våpenskap må festes på forsvarlig måte, det er ikke alltid så enkelt å finne en plass til dette i en liten leilighet. Jeg ønsker ikke å oppbevare våpen i boden pga. faren for innbrudd. Synest det er rart at jeg kan ha våpenet i kjellerbod, men ikke sluttstykket...
  18. Takk for mange bra tilbakemeldinger. Jeg skal sende spørsmål til politiet og poste svaret her. Tanken min er noe likt det kammerlås skriver: Jeg har kun sluttstykke i våpenskapet i boden. Ikke våpenet, dersom noen skulle bryte seg inn får de da bare tak i et sluttstykke. Synest løsningen er trygg og det er det som er praktisk mulig hos meg idag. (Samboer er ikke særlig interessert i å ha våpenskap på soverommet i en liten leilighet). Håper politiet deler mitt syn på dette.
  19. Av praktiske grunner har jeg nå boltet fast et våpenskap i min egen låste kjellerbod som er plassert i et fellesareal i borettslaget. I dette våpenskapet oppbevarer jeg vital del av våpen. I leiligheten min oppbevarer jeg våpen og ammunisjon (fraskilt fra våpen og i låst boks). Ifølge loven ser jeg at det ikke er lov til å oppbevare våpen i kjellerbod, men hva med bare vital del? Hvilke synspunkter har dere og hva vil politiet si om min løsning?
  20. Lisenspengene våre har visst blitt brukt til å teste dette. Mye rart NRK driver med (fornuftig bruk av lisenspenger). http://nrkbeta.no/2012/03/19/dette-stof ... napt-uten/ Har ikke testet det selv, men det får gode skussmål fra NRK Beta redaksjonen.
  21. Åh, er det derfor vi driver med jakt for å bygge opp stammen? Dette virker litt snodig for meg. Er fullstendig enig i at enkelte jegere er uetiske i avskyting, men man skal være forsiktig med å kritisere en jeger for å fylle opp kvoten han har blitt tildelt. Vi må kunne stole på at de som avgjør kvoten har litt peiling.
  22. Jeg prøver alltid å være så stille som mulig ved smygjakt på hjort, men jeg har hørt om flere som sverger til å lage litt "naturlig" støy ved å knekke kvister. Teorien vår da ut på at hjorten hører deg nesten uansett så det er like greit å høres ut som en annen hjort. Vel og merke så lenge du har vinden på din side. Noen som mener å ha erfart at støymetoden fungerer like bra ved smygjakt?
  23. Det er vanskelig å konkludere med at det er lite hjort i år. Man skal være forsiktig med å svartmale situasjonen helt. Hos oss talte vi veldig mange hjort tidlig i jakta, mens like før brunsten forsvant nesten alle fra området vårt. Det var bare noen bukker igjen som prøvde seg på litt halvhjertet brøling. At koller trekker ut av området er ikke vanlig hos oss, men det har skjedd før noen ganger. De kommer som oftest tilbake på slutten av jakta hos oss.
  24. Det var voldsomt så mye klaging på lite dyr og feil forvaltning. Var det slik i fjord og forfjord også? Om kvotene er litt for høye kan diskuteres, men det er vel lite sannsynlig at høye kvoter skal plutselig gi et så dramatisk fall i hjortebestanden. Ifølge enkelte her så finnes det nesten ikke hjort i landet i år. Jeg tror 2 harde vintre og ellers naturlig svinging i bestanden er en stor grunn til at det er lite hjort. De er ikke bare å skylde på hjorteforskerene. For vår del har vi hatt en ekstrem oppsving i bestanden siste 5 år. Bortsett fra i år der vi ikke har sjangse til å fylle kvota. Og det er ikke på grunn av at vi har skutt all hjorten tidligere år. Vi skyter bare noen få prosent av alt vi ser.
  25. Denne kragen har inngravert navn og er av litt historisk verdi i den familien. Derfor er inndragelse uaktuelt. Plombering synes jeg er unødvendig når våpenet kan overdras ved arv til andre i familien med lov til å inneha våpen. Eier av våpenet har forresten kontaktet en kjenning i politiet og fått bekreftelse på at det skal ordne seg. Kommer med oppdatering på hvordan dette gikk senere.
×
×
  • Create New...