Jump to content

LAD

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. LAD

  Test av haglepatroner

  Bruker du vanlig kronograf til måle hastighet på haglepatroner og hvilken avstand har du kronograf? Jeg har en Chrony Gama Master kronograf og lurer på om jeg kan bruke denne til det?
 2. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Ser ikke ille ut synes jeg og er i laveste montasje til Sako uten å komme i konflikt med slutstykke. Men det finnes også gode kikkertsikter med omtrent samme egenskapene og med mindre okularet.
 3. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Leica Magnus 1-6,3×24 er skrpt ut i kantene, 43,2 m syns felt og 9 cm øyeavstand så her er det sikkert ingen ulempe med den største synsfeltet, ved 1 x ser du nesten helt klart bilde ut i kantene og bare en svart ring av okularet.Litt stor okular men det kommer ann på hvilken våpen kikkertsikte brukes ellers blir det samme som å se gjennom vinduet.
 4. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Hehe det gjør vel de fleste av oss på kammeret men du viser en kunskap som er høyere enn gjennomsnittlig amatør. Det var ment som spøk men også som skryt ☺?
 5. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Vil du fortelle meg?
 6. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Amatør du burde ihvertfall vurdere å bytte nick navn ?. Du kan mye om dette ?
 7. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Test utført kl 23:15 ganske mørk. Zeiss Victory HT 3-12 ×56 / 6 × Zeiss Victory HT 1,5-6×42 / 6× Swarovski SLC 8X56 Avstand ca 60 m Jeg kan ikke se forskjell mellom disse to kikkertsikter stilt på 6X og ville ikke være redd for å skyte rådyr i disse omstendigheter bare hvis jeg er sikker på kjønn og alderen av dyr og det ville ikke være lett å se med ingen av de to på 6X. Swarovski er helt klart første valg som kikkert, med denne kan man med sikkerhet se de nødvendige detaljer som kjønn og alderen. Stor forskjell mellom begge to kikkertsikter på 6x og Swarovskien. Håper dette kanskje kan hjelpe noen andre også.
 8. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Ja det er sikkert riktig MEN hvis begge to kikkertsikter er stilt på 6 eller 5 eller mindre forstørrelse og hvis de er av samme kvalitet blir det noe forskjell da?
 9. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Per-S nå har du gjort mitt valg vanskeligere, hva er riktig nå?
 10. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Ja og med dette teorien skulle de være like gode opp til 6 ganger forstørrelse ihvertfall det som et ung øye kan utnytte og jeg begynner å bli nærmere 50 så er ikke så ung lenger hehe
 11. LAD

  Bukkejakt kikkertsikte

  Ja, jeg tror jeg kommer til å bruke 1,5-6x42 til det formålet jeg er bare usikker på om jeg merker at denne er dårligere i dårlig lys på sånne kort hold siden jeg trenger ikke mye forstørrelse.
 12. Det er snart bukkejakt og jeg skal prøve meg på skogsbukk, altså løkke med fløyte i tett skog. Skytte avstand fra 10 m til max 70. Jeg har kikkertsikter Zeiss Victory HT 3-12×56 og Zeiss Victory HT 1,5-6×42 som jeg kunne tenke meg å bruke til det formålet. Er det noe forskjell på de to kikkertsikter opp til 6 ganger forstørrelser når det gjelder jakt i dårlig lys? Jeg liker å ha større synsfelt på 1,5 og er mindre kikkertsikte enn 3-12 og har ikke behov for mye forstørrelse til den type jakt. Hva synes dere?
 13. LAD

  Halvauto hagle

  Det er samme med Benelli M2 jeg kjøpte nytt hos J&F og selgeren sa at det er greit så lenge jeg har bare en patron i magasinet selv om det er mulig å ha to patroner med denne sperre.
 14. Vet noen hvordan man skal registrere Benelli hagle i Norge for å opprettholde 10 års garanti? Jeg finner linken for USA men ikke for Europa.
 15. Drilling eller kombi blir omtrent det samme ved valget av siktemidler vil jeg tro. Jeg har en kombi Merkel B4 som hovedsakelig blir brukt til rådyrjakt med Tass og Skaubjønn hehe og til det bruket synes jeg er beste valget Leica Magnus 1-6,3x24 i hurtig montasje med mulighet for åpne sikter. Jeg har prøvd Swarovski 1-6x24 og denne er meget bra og er lettere enn Leicaen MEN er mer nøye med øye plassering. Swarovskien står nå på Sauer 202 i lav montasje og passer perfekt der men hvis kolba er lav (som på de fleste kombier og drillinger er) vil jeg ikke anbefale Swarovski. Aimpointen er kanskje litt raskere i bruk enn kikkertsikte.
×
×
 • Create New...