Jump to content

virrvarr

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for informativt innlegg!
 2. Joda, jeg har forståelse for at de kanskje ikke er så fornøyd med at jeg returnerte rifla. Men det er nå en gang sånn at ikke alt går som planlagt. Jeg synes dette var en drittrifle, rett og slett. Mulig jeg hadde for høye forventninger? Likevel synes jeg uttalelsen kanskje ikke var helt helt heldig. Jeg mener, de som forhandler skal vel ikke svartmale noe de selger, i vært fall ikke når det går på sikkerheten. Og missforstå meg rett - jeg er ikke missfornøyd med Jakt & Friluft. De har stort sett hele tiden vært ryddig og flinke på service, bortsett fra den siste uken da... Men sånt skjer
 3. Jeg tror og håper det er grunnen til at han kom med det svaret
 4. Hei, Nå skal dere får høre noe pussig. Jeg kjøpte en Remington 783 hos Jakt & Friluft for noen uker siden. Jeg tenkte jeg skulle ha en budsjettrifle for storviltjakt. Jeg har aldri testet en slik rifle før, men fant fort ut at dette ikke var noe for meg. Jeg hadde hatt rifla i 3-4 uker, og skutt hele 5 skudd med den... Jeg ringte Jakt & Friluft flere ganger, men fikk ikke tak i rette person. Sendte deretter epost, men fikk ikke svar. Jeg ønsket å sende rifla i retur (benytte meg av angrefristen) og oppgradere til Blaser R93. Angrefristen sier at varen må tilbakeleveres i samme stan
 5. Hei, nei det nevnte de ingenting om. Men det kan jo høres ut som om din kikkert lider samme skjebne? Min ble i vært fall 100% etter rep. Ulempen er at det tar fort 5-6 uker før du får den i retur.....
 6. Joda, det viste seg å være intern feil i kikkerten. De har reparert noe de kaller "erector system", altså noe feil mellom linseelementene når man zoomer. Hvordan dette har skjedd vet jeg ikke med sikkerhet. Men det som er sikkert er at for mye moment når man fester kikkerten kan forårsake samme feil. Denne kikkerten skal festes med max 2,4N moment, og det er relativt lite. Har brukt kikkerten nå en periode og den fungerer helt optimalt!
 7. En liten oppdatering. I dag fikk jeg kikkerten tilbake etter at den har vært 7 uker på reisefot hos produsent. De har visst nok reparert noe de kaller erector system. Tydeligvis var det altså feil med kikkerten. Men til min store overraskelse ser jeg samme symptomer når jeg ser i kikkerten nå, som da jeg sendte den inn. Retikkelet gjør et hopp når brennvidde flyttes fra 6x og fra 24x. Men nå er det opp/ned hopp, ikke sideveis som da jeg sendte den inn... Usikker på om det skal være sånn. Skal teste den på søndag på banen. Kommer med ny oppdatering etter testskyting.
 8. Det var et godt innspill..!!! Det vet jeg faktisk ikke. Det er kanskje vanskelig å se med det blotte øye siden dette skjer såpass raskt. Jeg bare antar at det bare er retikkelet som flytter seg. Eller, jeg har faktisk ikke tenkt tanken at hele bildet kan flytte på seg. For hvis det er det som faktisk skjer, så vil det ikke forandre på treffpunktet! Tror jeg må ringe Schou i morgen. Takk for viktig innspill.
 9. Veldig rart!!! Men det er jo ingen tvil om at din kikkert er i orden når du skyter de samlingene du gjør på alle zoom-områdene! Nå begynner jeg å tro at optikken er i orden... Men hva annet kan skape sideveis spredning på 15cm på 100m hold?
 10. De konstaterte ikke noe annet enn at retikkelet gjør en unaturlig bevegelse og at det går ut over treffpunkt, noe jeg hadde en misstanke om. Jeg valgte å få de til å se på den først for å være sikker på at det faktisk er feil med kikkerten. Ville vært surt å sendt inn en kikkert som var i orden. Blir sikkert uten kikkert 3-4 uker nå ser jeg for meg.
 11. Jeg får i vært fall store spredninger når jeg skyter på 24x på 100m. Høres merkelig ut at du ikke opplever det samme. Når retikkelet forskyver seg sideveis så må det jo gi utslag på treffpunkt (tilsier i vært fall all sunn fornuft)... Når du skriver det du skriver er jeg plutselig i tvil om at det er feil med kikkerten eller ikke. Jaktdepotet på Fauske testet kikkerten min i går, og de konstaterer at det er feil med kikkerten, retikkelet skal ikke bevege seg sidelengs. Kikkerten ble sendt inn i går til Schou Våpen.
 12. En kompis av meg skriver at Jaktdepotet på Fauske har noe som heter for kolliminator, og denne kan visst måle optikken for å se om det jeg misstenker er tilfelle. Har sendt de en epost nettopp. Så får vi se om jeg hopper i bilen og kjører de 5 milene for å få den sjekket. Har forsåvidt en annen kikkert også, men mangler montasje til den, da det er forskjellig rørdiameter på Kahles og Leupold.
 13. Tror jammen jeg har feil med min splitter nye Kahles K624i MSR... Jeg har prøveskutt på bane to ganger, og får elendig presisjon... Skyter med en Tikka T3 Lite, 6,5x55. Sprer faktisk så mye som 15 cm på 100m! Stort sett sideveis. Har avmontert montasjen flere ganger for å kontrollere eventuell slark eller feil. Skutt både med og uten demper, blir ikke bedre. Så oppdager jeg plutselig når jeg ligger på stuegulvet hjemme og ser gjennom kikkerten at noe ikke er helt som det burde være. Når jeg står i ytterpunktene (altså på 6x eller 24x zoom) og skal til å endre zoom, så gjør retikkelet e
 14. Heh, spacy måte å laste opp bilder på! Men det funka visst Takk for hjelpa
×
×
 • Create New...