Jump to content

bg72

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bg72

  1. Losnabakkens S-B Bamse (Suki og Boss) NO38921/12 Fikk 82 + 77,5 Fikk ikke til å sette inn bilde
  2. Ble tittel NJ(L)CH NUCH og 4 av 4 i stålos i jakta. (skryte:)
  3. Spennende NEG-høst! Først jakt i nytt terreng. Min 2 årige hanne skal gå todagersprøve etter jakta, for løshundchampionatet, og NKK utstilling i jakta, for utstillingschampionatet. Krysser fingre for klaff
  4. Fant dette, og problemet var løst To adjust the update rate on the Astro 320: 1.Press Menu twice to bring up the Main Menu 2.Select Dog List 3.Select the collar to adjust 4.Select Show Info 5.Press Menu 6.Select Comm. Settings 7.Select the desired ID 8.Select the desired update rate
  5. Hei. Kan noen av dere si meg hvordan jeg får endret oppdateringer på min Garmin 320? Nå står den på 5 sek. og jeg ønsker mulighet for å ha mindre hyppige oppdateringer for å spare strøm. Er ikke kar om å trykke meg frem til det, selv om jeg har hatt systemet noen år På forhånd takk
  6. Kan noen hjelpe meg? Ønsker å endre oppdateringa på halsbåndet men vet ikke hvor jeg går inn på 320'n... Nå står den på 5 sek.
  7. Kjøp en grå elghund med bandhundlinjer. Jeg har en slik, og den loser i et par timer. Den har aldri vært strømmet mot sau, men går i store buer rundt ulldottene. Den følger ikke etter en elg som går langt av gårde, men snur etter kort tid. Jeg har kjøpt meg en ekstra for de store løshundjaktene;)
  8. bg72

    Garmin Astro

    Hei Er det noen som kan fortelle meg 1: hvordan få to hunder inn på kartet. Nå må jeg switche innom dogsida for så å gå inn på kartet for hver enkelt hund. 2: hvordan zoomer man automatisk? Hver gang jeg går inn på kartet havner jeg på et kart for hele norden, og må zoome inn manuelt. På forhånd tusen takk
  9. Takker:) Vet at det har blitt brukt tøffere metoder før. Gnu nesen i tisset, riste i nakkeskinnet osv. Dette gjorde man på katter også. Syntes ikke noe om det. Hva mener dere om å ha en sandeske som flyttes lenger og lenger ut til den til slutt er ute? Tungvint?
  10. Hei alle sammen! Finnes det en kjapp måte å få en valp stueren? Tips mottas med takk
  11. Skal også nevne at han er stille i bånd ved syn av elg, og ble off. godkj. ettersøkshund uten problemer. Han er nå så løshundprega, at han nok ikke er særlig god bandhund lenger. Har i alle fall konkludert med at det ER stor forskjell på linjer - bandhund/løshund Når det gjelder kenneler i Norge, ser jeg viktigheten av det arbeidet som noen kenneler driver med som svært viktig. Losnabakken f.eks spesialiserer seg på NEGløshund. Viktig at vi tar vare på gråhundens løshundegenskaper.
  12. Kjøpte valp(NEG) av rene båndhundlinjer. (min fjerde hund) Tenkte det skulle gå bra, hadde fått gode løshunder av de tidligere hundene. Denne loser så lenge elgen står i ro/går, flink på innkalling, slipper litt lett av og til(kan ikke helt stole på et han står der til en kommer på hold) følger ikke elg som løper, men har faktisk ok søk, takket være nitid trening. Det er likevel ingen tvil om at det er stor forskjell på hvilkelinjer man velger. Er fornøyd med hunden, altså, men kjøper meg en til, med løshundblod, for de lange dreva:)
  13. Så en løshundpremiering gjelder dermed fremdeles...
  14. Så, jaktlykke, det du sier er at en ikke lenger (2012) kan få godkjent hund for eget vald med sporprøve og løshundpremiering? Så det var noen som sa det gikk an?(finnlight)
  15. Hvis jeg får hunden løshundpremiert, er den da godkjent for eget vald og tilstøtende?
  16. Har sjekket tidligere tall, og den er den største som er skutt i kommunen her, med god margin. Er særdeles lite opptatt av trofeer og slikt, men må innrømme at det er litt gøy også
  17. Situasjonen er en helt annen nå, med moderne peileutstyr. Nytter ikke med en hund som ikke følger, når terrenget er så stort, og elgbestanden er relativt tynn. På små terreng vil det nok være ideelt.
  18. Hei! Dette var interessant! Jeg har hatt 3 gråhunder før den jeg har nå, og alle tre var jaktidioter. Fulgte elgen til mørkets frembrudd. Uten gps var det mye frustrasjonsventing - og kjøring. Nå har jeg en 4 årig gråhundhanne fra bandhundlinjer som er slik trådstarter beskriver. Han kan godt søke og finne elg, men hvis det bærer avsted, så slipper han. Dette er sikkert greit på små vald, men vi jakter på 50 000 mål, og nå merker jeg at det blir for kleint med en slik hund. Har derfor bestilt valper fra dokumenterte løshundforeldre, med nok instinkt, i Norge!. Så kan jeg bruke den jeg har nå til å jakte i randområdene og i områder med folk og fe, der man må ha litt mer kontroll.
  19. Skjøt en okse som veide 380 kg, 366 kg. ferdig mørna. Dette var første jaktdag i år, og den var ufattelig feit.
  20. bg72

    Elgjakta 2011!

    Det var ikke rare greiene den hadde på andre sida. Krøble 3 spir. Teorien er at det er en gammel skuddskade. Ca. 380 kg. før mørning er uansett vannvittig mye. Så oksen på marka her i vår, og den var mer som en belgisk blå okse:-) Gikk bare og vagga. Kjente den igjen når den lå der. Skal prøve å laste ned flere bilder etterhvert. Nå håper jeg mest på å få hunden igang... Denne lokka jeg inn...
  21. bg72

    Elgjakta 2011!

    Skal prøve å laste ned et bilde. Merkelig dyr, forresten. 9 spir på ei side, og et med 3 uten rosenstokk. Ene øret var kløyvd. Tydelig at den har vært i hardt vær:/ Oksen må ha veid rundt 380 kg når vi hang den opp. Dette er sannsynligvis ny rekord i regionen. Er ikke euforisk over å ha skutt en så kjøtt - tung okse, men man bærer ikke badevekta med seg i skogen. Dette er omtrent det eneste dyret vi har sett iløpet av første uka, mens nabovaldene vasser i dyr... (bad karma??)
  22. bg72

    Elgjakta 2011!

    Skjøt en okse første jaktdagen. Veide den nå, ferdig mørna, og den var 366 kilo!
×
×
  • Create New...