Jump to content

skyttern 6,5

Members
  • Posts

    124
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by skyttern 6,5

  1. hvordan fjernet dere den gamle kolbekappa? virker som den er limt sammen med resten av treverker.....
  2. http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... z%20larsen Den nye sako vixen?
  3. Noen som vet om ambassador stokken passer på classic låskassa?
  4. venta 1 uke på våpensøknaden nå, får man gebyret sammen med innvilget søknad?
  5. endte opp med og bestille yodave kit så går vi se åssen det blir, jeg fikk svar på epost noen sekunder etter at jeg sendte et spm. til yodave så vansklige og kommunisere med var de ikke
  6. Hva er best av yoda kittet og timney til cz 455? Ser timney koster 99,99 dollar, yodakittet koster 150 kr chippa til Norge, rimlig stor prisforskjell, spesielt hvis begge løsningene virker bra.
  7. skyttern 6,5

    .17/22mag

    se der ja! Hvis flere lurer kan jeg si at i artikkelen ble 22wmr foretrukket frem til 100 yards på "små skadedyr", hvis avstanden ofte var over 100 yards(ca 90 meter) foretrakk han 17 hmr.
  8. skyttern 6,5

    .17/22mag

    Hvordan er kulebanen til disse kaliberne opp til 150 meter? er det stor forskjell på de hvis begge er inskutt på 100 meter ?
  9. noen som har testa forskjellen på et 56 cm løp med demper mot et på 40/45 med demper. treffpunktforskjeller på avstand fra 100m-200? Har lyst til å kappe løpet kort men ikke hvis kulebanen blir veldig krum. 308
  10. så ingen klare skuddreaksjon i dyret, heller ikke blod. Hunden markerte klart at reven var gått inn i hiet, på eftan etter arbeid skulle jeg tilbake å skjekke hiet/steinen men da fant jeg ingen spor etter blod eller rev der når jeg løftet vekk noen steiner slik at jeg så hele gjemmestedet..... merkelig at alt tyder på bom bortsett at den la seg under den første steinen den fant... klarer ikke bli klok på den reven der
  11. skjøt på en rev som løp 30 meter til den la seg under en stein/(tror ikke det er mer enn en inngang) er den da truffet? eller er den frisk? så ingen blodspor/ så heller ingen tegn til treff(helmantel 308) men syntes det virket rart at den la seg under den første steinen den fant.
  12. http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... odid=11459 Noen som har testa den nye rifla?
  13. Hei, er det noen her på kammeret som har handlet drilling fra e gun, og som har noen erfaringer å dele? har tittet litt på e gun å ser at prisene er veldig lave i forhold til de norske, er jo også et større utvalg av tyske drillinger der også(naturligvis). Men hvordan fungerer betalingen der? Er ingen kløpper på tysk så forstår ikke alt som står.... er det kun det høyeste budet som gjelder eller er det mulig å kjøpe våpen der til "fast pris" Er de fleste villige til å sende våpen til Norge? Er grønn på dette området så håper på hjelp her.... Jeg ser vertfall muligheten til å skaffe seg en fin drilling til en billig penge på e gun så jeg ville tro det er noen som har prøvd dette før prøvde å søke etter emnet men fant ikke noe lesenyttig for min del........
  14. det er godt å høre, vertfall umulige å bli kvitt....
  15. Hei, så i dag at tiuren som jeg fikk i går har mange flåttlingnende skapningen rundt nesen. er dette vanlig eller burde jeg gjøre noe som helst, regner med å la tiuren henge i ca en uke, burde jeg ta den ned nå siden det har kommet slike parasitter på den?
  16. flotte kniver! hvilken bok er det du har brukt? kunne tenke meg å prøve å lage meg egen kniv selv
  17. Takk for hjelpen, det er litt tryggere å drive med dressur og jakt når man får bekreftet/høre hva som funker av folk med erfaring. Er lett å bli usikker på om man gjør ting riktig når man er fersk som fuglehundeier. Det med å gjemme seg/ gå dit hunden ikke er vant med at jeg går er noe jeg kommer til å prøve mer bevisst heretter. Ble roligere i sjela etter gode svar fra kammerfolket! Nå ser jeg at tittelen på tråden kanskje var litt volsom.
  18. Vet ikke om det er USA blod i den, hva vil det si ? men vet faren og moren var gode hunder med mye topp plasseringer, hvis jeg ikke husker feil var faren norgesmester skog ett eller annet år 50-150 meter søk ja! det hadde gjort ting mye lettere.
  19. Her var det mye interessant å lese! Er nok bare og fortsette med det jeg driver med, dressur, jakt og dressur igjen Hunden min har virkelig fått jaktlyst, slik som en over meg hadde tippa, men er ikke så bekymra for at han tar store runder etter å ha lest denne tråden. Er nok bare å være konsekvent og bruke tiden som hjelp... så kanskje han holder bedre kontakt etter at han får løpt fra seg
  20. Takk for svar, det er riktig at jeg bruker gps, pleier ikke bevisst å gå etter det hunden løper, går min egen vei. Var usikker på om det kunne læres opp i det hele tatt ,det med å holde kontakten. Når hunden har vært på en skikkelig runde, skal man rose eller rise når den kommer til deg, jeg har rosa når den kommer til meg fra korte drag, men når den har kommet til meg fra lange turer er jeg usikker på hva jeg skal gjøre, hvis jeg roser, roser jeg den lange løpeturen eller roser jeg det at den faktisk kom til meg?
  21. Har en gordonsetter hann hund, 2,5 år gammel. han har fra jeg fikk han fått vært mye ute i skogen, stort sett hver helg og flere gangen i uka ellers. han har dette året begynt å ta skikkelig stand på fulgl, det er bra. men det som jeg ikke skjønner meg på er hvorfor han skal stikke så langt som 400-500 meter buer når han søker, i skogen blir dette VELDIG upraktisk. har prøvd diverse tips som å gjemme meg men det virker som han finner meg lett hver gang så er det pån igjen. har ikke skutt i stand for hunden men har skutt noen duer som har flydd forbi. da er han veldig interessert men han skjønner ikke at det er eieren som han skal jakte for, han jakter alt formye alene! Er hunder for ung enda? er det noe jeg kan gjøre for at han skal holde kontakten bedre, må det mye gjemsel til? det å skyte mye skogsfugl for bikkja er ikke så lett det jeg jakter(lite fugl) er veldig åpen for gode råd siden dette problemet begynner å gå meg på nervene
  22. Det er mange som benytter seg av kikkerter med små forstørrelser. På kombien min bruker jeg 2-8*40. syntes dette er mer praktisk da jeg jakter rev på åte, tiur på topp og rådyr i lysning og skumring. på støkkjakt eller drivjakt kan jeg bare ta av kikkerten da den sitter i en hakemontasje. For folk som jakter allsidig med drillingen vil jeg tro det er en del å tjene på en kikkert som er litt "større" enn vanlige "drilling kikkerter" 1-4*20. hva tenker dere om dette?
  23. https://www.forsvarsbrukt.no/ disse har mye rart og billig som jeg tenker kan falle i smak for mange på kammeret
  24. danskeene kan virkelig lage rifler, men en ting er jeg ikke fornøyd med når det gjelder schultz larsen. etter å ha prøvd en sauer 202 highland la jeg merke til hvor firkantet fremskjeftet til schultz larsen er. Dette er jo selvsagt bare et luxus problem, men er det noen som vet om det går ann å få tak i andre skjefter til schultz larsen BORTSETT fra kkc og den andre typen taktisk stokk (husker ikke navnet). er da ute etter en vanlig jaktstokk.
  25. takk for det fortuna suhl, sauer suhl. hva er forskjellen? er fortuna en slags dårlig kopi av sauer?
×
×
  • Create New...