Jump to content

dyno

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Om jeg ikke liker å skyte revehvalper er vel for f...min sak, og jo jeg er veldig aktiv jeger på alt av hønsevilt og annet småvilt. Mange med mildt sagt snever tankegang rundt småviltbestanen, virker som det er kun reven som er skyldig i all elendighet, helhetsbildet er mye større, legg feks litt arbeid i å redusere bestanden av bla kråke/nøtteskrike....vet heller ikke om reven styrer klekkeforhold og mattillgang til kyllingene. Jo da jeg skyter både killing/kalv....men også ca 20 rever hver VINTER fordi det er ett av mange tilltak for å fremme småviltbestanen samt att det er en spennende jaktform. Vil du sitte i en jordekant å klemme på en rosa lekegris fra europris i juli å skyte revehvalper kan du jo gjøre det men det passer ikke meg. Mulig dette med å skrive noen ord på forumet en gang i blant ikke er noe for meg da jeg ikke nødvendigvis er enig i alt alle sier men har egne meninger og velger å holde på dem Dett var dett.
 2. Wow....og noen tenker annerledes.
 3. Var ca 25år den gangen å husken har ikke blitt bedre de siste 25 så kan nok stemme det når du er så sikker.
 4. Har Googlet bilde av FMJ å det ser ut som det er omtrent hva jeg søker, skal kjøpe en eske og prøve den. Takk for tipset. Men er fremdeles int hvis det finnes kuler fra de gamle 5g rekruttamunisjonen, den var enda litt flatere i front en FMJ.
 5. Hei alle, leter etter en 6,5x55 patron som skal brukes til fugl/rev, ønsker en patron med så lett kule som mulig men ikke en som ekspanderer som en bly/hullspiss. Altså er ønsket en flat/rundneset kule med god"drep" uten å gjøre for stor skade. For 20år siden var det en fin flatneset kule i rekruttamunisjonen jeg mener huske var 5gram, brukte denne på seljakt med godt resultat, finnes denne kulen fremdeles? Tips mottas med takk.
 6. Jakt på revunger tidlig på sommeren er en uting, spar de heller til vinteren da det ikke er stort annet som foregår på jakt/fiske fronten og få en spennende jakt av det isteden for å begå "barnedrap" på uerfarne og lettlurte hvalper...er nå min mening om den saken.
 7. Min siste natt ute var for ca 1 uke siden, skjøt den natta 3 rever alle tisper, ingen tvil om att hannreven har herja med alle 3, de luktet så jævlig att det var hakket før hendene måtte vaskes med plumbo Ingen av de jeg har skutt tidligere i vinter har hatt "den" lukten, du vil ofte se att det stort sett er tisper som skytes etter att hannreven har begynt å tenke med "feil hode"
 8. Hehe, godt og tydelig poeng du har der, har vi parring før det tidspunkt du antyder her så vil det si att det skytes tisper i LOVLIG jakttid som har hvalper, og det er nok noe som dessverre hender.
 9. dyno

  Sako jaktfeltstokk.

  Hvis jeg sier den er kjøpt ca 1985 så vet noen kanskje hvilken utgave det er?
 10. Jeg anbefaler att du prøver de modellene du vurderer ute i nattlige omgivelser før du betaler noe som helst, jeg fikk flere modeller til testing og mine øyne som er 50år gamle og krever 1+ i lesebriller så absolutt ikke det samme som reklame og mange anbefalinger sier, når det gjelder nattkikkert tror jeg det går mye på hva du og øyet ditt trives med, det første du må bestemme deg for er om du liker svart/hvitt eller grønn. Syntes også det var store variasjoner på skarpheten på forskjellig modeller og att dette ikke nødvendigvis fulgte prisen. Skal det kjøpes slik kikkert må man kjøpe den men trives best med selv uavhengig av pris og ikke den de andre liker best. Synes forøvrig det i mange sammenhenger fokuseres for mye på hvor langt du kan se med kikkerten, det viktigste må da være att den er skarp og klar innenfor normale skuddhold å ikke att du kan se kvister på 800m?!
 11. dyno

  .17/22mag

  Ser det hevdes her å der ja men min hjerne klarer dessverre ikke å forklare den matematiske logikken i det ser det vises til skyting på avstander rundt 200-250m her å der men for meg er det helt utenkelige å avfyre disse kalibrene på sånne avstander på vilt og dermed også egentlig ganske uinteressant hva de presenterer der ute. Dette er å blir våpen opp til maksimalt 80-100m for meg. Egentlig ikke så mye å diskutere heller hver enkelt kan jo Google litt så finner vi forskjellige svar avhengig av hvem som skiver. Men att begge kaliber er gode til sitt bruk er vi alle enige om.
 12. dyno

  .17/22mag

  Der har vi det jeg kanskje tenkte noen ville innrømme, jeg tror også .17 blir for sped når vi passerer normal skuddavstand for ett så lite kaliber når det er rev som er målet, min erfaring etter 25år med 22mag er att det er en fantastisk effektiv revpatron (må da brukes 30grain) ut til 80-90m men hadde kulen vært bare halve vekten av 22mag ville nok forsvarlig skuddavstand gått ned på vilt med revens størrelse. Ser det nevnes att .17 er bedre i vinden....stemmer nok ikke! Har prøvd det som prøves kan på mikkel og 22mag i kombinasjon med 30grain V-max er min favoritt, lite "søl" og en rev som ikke ser sprengt ut samtidig som att ett godt bogskudd resulterer med umiddelbart fall. Det er vel mange som henger seg opp i m/sek og glemmer alt det andre, men....hadde jeg hatt mink, kråke og annet mindre vilt på menyen hadde jeg nok kjøpt en .17. "Ikke vær cowboy å skyt i hode/hals, gi deg selv de beste odds..skyt på største blinken...bogen "
 13. dyno

  .17/22mag

  Har hatt 22mag siden 1989 men har for nysgjerrighets skyld lyst å prøve .17. Tydeligvis felles erfaringer angående presisjoon på begge kaliber, men sitter mange netter med hard vind så har derfor holdt meg til den gamle gode. Treffes bogfjøl eller overarmsbein ligger de alltid på skuddplass mens rent lungeskudd ofte resulterer i 50m flukt, deres erfaringer med .17 der?
×
×
 • Create New...