Jump to content

leffe

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by leffe

  1. Har 7x64 og er veldig fornøyd. Alt i alt jeg kan trygt anbefale kaliberet, med et forbehold; ikke forvent å kunne kjøpe ammunisjon på impuls, da det skjelden er hyllevare. Dette er erfaringen min fra Rogaland. Hvis du planlegger litt og bestiller, bør utvalget være greit. Har selv løst dette med å lade selv . I likhet med andre her, er jeg litt 7mm fantast med 7x57R, 7x64 og tidligere 7mm Rem Mag. Det jeg liker best med 7x64 er nettopp allsidigheten. Dette er nok en av grunnene til at det er veldig populært på kontinentet. Et eksempel er Frankrike, hvor det brukes mye på rådyr, hjort, villsvin og fjelljakt på Chamoix. Vanlige kulevekter i 7mm går fra 120 til 175 grs. I tillegg er utvalget av type kuler veldig bra hvis du lader selv. Har skutt hjort og elg med 140 grs Barnes TTSX og har vært veldig fornøyd. Har du i tillegg ok lengde på løpet (60 cm og oppover), får du rimelig grei hastighet også med tanke på langhold. Selv hadde jeg ikke mulighet til annet enn 55 cm løp i riflen min, men ville vurdert litt lengre hvis du ønsker og ta ut potensialet av kaliberet. Jeg har skutt ut mot 500 m på langholdsbanen, da stoppet justeringen på kikkertsiktet. Av det lille jeg har skutt på 300-500m, synes jeg kaliberet takler det veldig bra.
  2. Har selv Vorn Gaupe og er storfornøyd. Forhandler hadde kun denne inne da jeg kjøpte den, så jeg fikk aldri sett Hjort utgaven. Jeg var veldig i tvil om Gaupe var stor nok til mitt bruk. Har derimot funnet ut at til mitt bruk og med beinhard prioritering er den akkurat passe og jeg får med meg det nødvendigste. Er heller ikke noen ulempe at den er 700 gr lettere enn Hjort. Siste sesong var denne sekken med meg hver gang jeg var på jakt (hjort). Av positivie elementer vil jeg trekke fram: - Utrolig bra festesystem for våpen - Våpen er veldig kjapt tilgjengelig for skudd - Behagelig bæresystem - Relativt lett sekk (1,8 kg) - Mulighet for radio og GPS holder - Vanntett (har testet den i temmelig rufsete vær) - Gode komprimeringsmuligheter Negative elementer: - Vanskelig å feste våpen igjen med sekken på ryggen uten hjelp
  3. Jepp. Fikk snust litt på Krieghoffene også
  4. Den øverste koster ca 15 000 euro, hvis jeg ikke husker helt feil. De andre mener jeg å huske koster mellom 7 500 og 13 000 euro, alt etter om det er sidelåser og nivå på stokk. Jeg er usikker på hvordan dette er i forhold til priser i Norge, men har mistanke om at det ikke er så ille. Jeg hadde i grunnen bare tenkt å kikke, men nå ærlig innrømme at havesyken begynner å snike seg på. Er det noen som har formening om prisnivå i forhold til Norge og Tyskland? De har nettside og de eksporterer hagler til England allerede. Fikk inntrykk av at det ikke skulle være noe problem å senlge til Norge. Her er kontaktdetaljene: Phone: +32 89 411139 Email: Info@appermontguns.com Web: www.appermontguns.com
  5. Var en svipptur innom en våpenhandler rett vest av Liège i Belgia. Jeg var overhodet ikke forberedt på hva som ventet meg da jeg gikk inn i det som så ut som en helt vanlig våpenbutikk. Innerst i butikken oppdaget jeg plutselig noen godbiter utenom det vanlige. Det viste set at innehaver var veldig dyktig våpensmed og stokkmaker. Som utgangspunkt kjøpte han inn gamle mekanismer à la Browning B25 og andre håndlagde belgiske hagler. Disse fikk ny stokk (håndplukkede tyrkisk valnøttemner) og i noen tilfeller oppgradert gravyre. Legger ved noen smakebiter. Totalt sett må det ha vært 25-30 av premiumhaglene. Beklager at bildene ikke ble skarpe. Hadde bare kameraet på mobilen tilgjengelig. Gammel Belgisk over og under konstruksjon: Sett fra siden: Denne ble det visstnok bare laget rett over 200 eksemplarer av. Den er basert på en sideliggermekanisme. Browning B25: Gamle belgiske sideliggere:
  6. leffe

    Oppgraderte Browning B25

    From the album: Hagle

  7. leffe

    Belgiske sideliggere

    From the album: Hagle

  8. En annen rifle er Krieghoff Semprio. Denne er også systemrifle, har magasin og er veldig lett å dele for transport (som R8 og Helix). Har en selv i 7x64 og 9,3x62 og er storfornøyd. Presisjonen er topp, har aldri hatt trøbbel med funksjonering og tilpasning av delene er suveren. Er ca 200 gr tyngre enn R8 professional. Blaser er solid og gjennomprøvd vare, mens jeg er litt skeptisk til Merkelen. Tanken bak er veldig god, men eksemplaret jeg har sett virket litt skranglete. Dette kan selvfølgelig vært et dårlig eksemplar.
  9. leffe

    9,3x57 vs. 9,3x62

    Anskaffet 9,3x62 før siste jaktsesong. Fikk ikke testet det på elg, men felte 4 hjort med det. Skuddeffekt var upåklagelig og kjøttødeleggelsene minimale ved bruk av Barnes TTSX 250 gr og Oryx 286 gr. Holdene var fra 40 til 150 m. Når det er sagt, tviler jeg på at 9,3x57 hadde gjort en dårligere jobb. Semprio finnes ikke i 9,3x57, så det var aldri et alternativ.
  10. leffe

    Merkel Helix !

    hmm. høres mer og mer lovende ut. mulig jeg må se nærmere på den. noen som vet om forhandlere i rogaland som har den inne?
  11. leffe

    Merkel Helix !

    you bet. må ofte tråle gjennom kratt og faenskap i terrenget jeg jakter i for å komme fram. opplever at barnåler har en lei tendens å legge seg i våpenet.
  12. har selv en shibatispe, men bruker den på storvilt. hun er derimot veldig interessert i fasan, hare, rype, rugde og storfugl. jeg har ikke trenet henne på fugl, så hun tar stand 1 sek før hun løser ut på fugl på bakken eller i kratt. vet ikke om det er mulig å trene den opp til å ta stand a la vorster eller settere. når det gjelder storfugl, har jeg ikke opplevd at hun har skjellet på fugl i tre. er mulig det er manglende preging som gjør det. søksmessig opplever jeg vår shiba som trang i søkene i skog og stort sett innen synsvidde på fjellet ( maks 400-500m). håper det hjelper deg litt på vei. mvh kristian
  13. leffe

    Merkel Helix !

    har dessverre ikke hatt mulighet å holde en helix, men konseptet er veldig spennende. lurer derfor på om noen har formening om hvor sårbar er utvekslingsdelen (tannhjul etc) mot smuss (barnåler etc)? mvh leffe
  14. leffe

    7mm eller 9.3-62

    Som det nevnes før, er terreng og type vilt viktig for valget. En annen ting er kjøttødeleggelse. Har selv en rifler i 7 mm rem mag, 7x64 og 7x57r. Av disse stiller rem mag helt klart størst krav til kvalitet av kule. Falt for fristelsen å bruke 150 grs fusion med temmelig stygge slakt som resultat. Med swift af og trophy bd er det en helt annen sak. De andre kalibrene er mindre kresne.
  15. har en merkel k1 i 7x57R som jeg veldig fornøyd med (bilder og mer info kommer senere). trenger derimot en patronholder for forskjefte. vet noen hvor jeg får tak i dette?
  16. Hei, Byttet over til Barnes TSX før årets jakt etter veldig dårlig erfaring med Fusion i 7 mm Rem Mag. Har lite datagrunnlag enda, men jeg har så langt skutt 3 hjort med Barnes TSX 150 gr i 7x64 Brenneke. Lader dem selv og tipper utgangshastigheten ligger på 830-850 m/s. Med tanke på kjøttødeleggelse er jeg mektig imponert så langt. Jeg har erfart minimal kjøttødeleggelse på de tre dyrene. Utgangshullene var 3-4 cm i alle tilfellene og veldig lite kjøtt var blodslått. Er som sagt veldig lite grunnlag å trekke konklusjon på, men jeg er ikke i tvil om at jeg kommer til å fortsette å bruke Barnes TSX.
  17. Hvilken totalpris sikter du på for demper, rifle og kikkert?
  18. Krieghoff Semprio er en rifle som er perfekt for villsvinjakt og drivjakt. Iom at den har presisjon på høyde med Blaser og Sauer, er den egentlig allsidig nok til å bruke på det meste av jakt (mulig jeg ville tenkt meg om på reinsjakt pga vekta). Selv bruker jeg den på hjortejakt i bratte vestlandslier. Fordeler: + Veldig raskt å lade + God presisjon + Oppspenner --> veldig sikker + Systemvåpen + Enkleste (og beste?) take down system jeg har sett + Montasje er på løp -> ingen treffpunktforandring. + Valgmulighet mellom veldig stabil montasje à la Blaser eller billigere altenativ som Leupold QR + Våpenet er i det hele tatt veldig bra gjennomført og har gjennomgående god materialkvalitet Ulemper - Vekt. Veier mellom 3,5-3,8 kg, avhengig av stokkvalitet. - Pris på ekstra løp. Koster rundt 13 000 for nytt løp. Kan også nevne at da jeg spurte om de planlegger å lage den med syntetstokk (er som å banne i kirka) svarte de høflig: So far, we have no synthetic version planned for the moment. Therefore we have the T-Wood stocks. Laser-enhanced and lacquered (water protected) stock. It's no upcharge for the T-Wood stock. Tipper den gjør samme nytten http://archives.gunsandammo.com/node/4847/%3C?page=0,0" target="_blank" target="_blank" target="_blank " target="_blank" target="_blank" target="_blank " target="_blank" target="_blank" target="_blank
  19. Glemte en vesentlig ting: sjekk hva hastighet du får med barnes på 100m. Har planer om å bruke den på rådyr, men mistenker sterkt at du må opp noe i hastighet for å klare kravet til større vilt. Hilken hastighet får du med 48 grs i følge QL?
  20. Bruker 150 grs og har brukt 47 grs N160 i 7x57R med godt hell. Bruker samme ladning for Swift A frame. Har ikke kronografert enda, men samler godt i min Merkel K1 (kipplauf).
  21. Synes du påpeker tre veldig viktige faktorer her, tikka69: erfaring med å skyte i fart (elgbane før du har prøvd på vilt?), god kjennskap til omgivelsene rundt posten og ikke minst at du ser ut til å ha tenkt igjennom hva du gjør hvis denne type situasjon dukker opp. Gratulerer med kalven!
  22. Må nesten hive meg på her. Har selv en Krighoff Semprio i 7x64. Er nesten litt skremt over hvor fort jeg lader med den og er klar for neste skudd. Har brukt den på hjortejakt i år og eneste minuset med rifla jeg ser så langt er vekta (3,75 kg). Jeg har oppgradert treverk, så min er nok litt tyngre enn standardutgaven. Take down systemet er derimot genialt enkelt, så regner med at jeg deler børsa og hiver den i sekken neste gang jeg skal klyve mange høydemeter for å komme inn i gromdelen av terrenget. Er enig med Paal at liggende skyting ikke er noe problem. Fordelene med hurtig lading sittende eller stående oppveier ulempen med lading på liggende skyting. Av kaliber har du en del å velge mellom: http://www.krieghoff.com/ki/index.php?o ... Itemid=146 Løpene er derimot dyre. Jeg vurderer å få tak i et ekstra løp i 9,3x62 og Jakt og Friluft oppga at herligheten koster 13 000. Fordelen motasjemessig på Semprioen er at festene er i stål (mot aluminium på Helix) og at du kan velge om du vil ha Krighoff montasje à la Blaser (til Blaser pris) eller standard montasje.
  23. Hei! Kan støtte opp om det gråhund skriver om shiba. i utgangspunktet har vår hund bra jaktlyst, men ser at den ikke er like utholdende på spor som en del andre jakthunder. dette tror jeg muligens går å trene opp. i starten fulgte hun hjortespor i 15-30 min før hun gradvis mistet interessen. det samme gjaldt da hun var løs, men hun har blitt bedre etterhvert. hun viser også veldig stor interesse etter rådyr (i tillegg til hare, skogsfugl og rype). shiba er i tillegg en hund som jakter med alle sanser. har ofte sett at hun oppdager dyr vha hørsel eller syn på 2-300m når vinden har vært i feil retning i forhold til dyrene. når det gjelder los, skjeller hun av en eller rar grunn (og uler) helt sinnsykt etter kyr og hester. dette har jeg ikke opplevd på hverken rådyr eller hjort. mulig at de kan trenes opp til å lose på hjortevilt også.
×
×
  • Create New...