Jump to content

KakeMainn

Members
 • Content Count

  299
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About KakeMainn

 • Birthday 10/28/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå er det nedtelling på hjemmesiden til Blaser (under 22 timer igjen). Er det deres nye kikkertsikter som lanseres nå?
 2. KakeMainn

  Tikkaklubben

  Et kjapt spørsmål, sitter på en Tikka T3 Tactical i 300Wm jeg skal ha orginalstokk til. Det er vel samme lengde på underbeslaget, men forskjellig lengde på magasinbrønnen mellom 308 og 300WM, slik at jeg kan kjøpe en stokk fra en T3 Tactical 308? Mvh Christopher
 3. Mine to rigger: Remington 700 LA i 6,5-06 med XLR Evolution, Borderpipe på 64 cm, og en Sonic 45. Vortex Viper PST 4-16x50 FFP MRAD på toppen. Remington 700 Tactical SA i .308 Win med Mcmillan A2 og Surgeon underbeslag. BR Reflex-demper. Leupold VX-1 3-9x42 6,5-06 til de lengre holdene, og 308 til mengdetrening og jakt. Har litt å gå på ang optikk enda da men...
 4. KakeMainn

  Tikkaklubben

  Var det jeg fryktet. Det er vel ikke nok gods i stokken, slik at man kan utvide heller?
 5. KakeMainn

  Tikkaklubben

  Er bare at jeg har kjøpt en Tactical uten stokk, og vil bare få på en stokk i første omgang.
 6. KakeMainn

  Tikkaklubben

  Hvordan er det å sette en Tikka T3 Tactical i en Lite-stokk? Er løpet for tykt til at den vil passe uten å frese ut løpskanalen?
 7. En av fordelene med 308 kontra 30-06, er at du den går i kort kasse. På Tikka T3, brukes samme kasselengde på begge kaliberne, slik at du vil ikke få kort kasse ved å velge 308. 30-06 kan gjøre det samme som 308, bare med litt høyere hastigheter og litt tyngre kuler. Har du tenkt å kappe løp?? 308 har mindre hylsevolum i forhold til kaliber, slik at det vil være egnet til det (For kort løp på 30-06 vil gi mere munningsflamme enn på 308). Mange argumenter fra og til disse to kaliberne, men jeg ville tatt 3006, siden det er i en Tikka. Uansett valg, gjør du det rette.
 8. Stemmer at der er 3 skruer ja. JA, jeg skrudde ut alle sist jeg prøvde Skrudde opp nå for å forberede nedfrysning, men ble lei av rifla, så jeg prøvde å legge på litt makt for å få den ut, det gikk! Ser at den er skikkelig beddet i framkant ja. Takk for hjelpa
 9. Takk for svar. Ikke sikker på om rifla er beddet, men har sett nøye på den, og ser noe som kan ligne på rester av beddemasse langs kantene, så mistenker det. Får prøve frysertrikset!
 10. Hei, har en gammel Rem 700 LA jeg kjøpte brukt fra forhandler for en slikk og ingenting for et par år siden. Det er en modell med trestokk, men ikke underbeslag eller magasin. Har prøvd å få den ut av stokken for å se på hele mekanismen, og for å etter hvert sette den i ny stokk, men den vil absolutt ikke ut! Skrur ut de to skruene, og tar av avtrekkerbøylen, men det stopper der. Er det jeg som ikke gjør alt rett, eller er den rett og slett f.eks beddet fast? Har enda en Rem 700 som sitter i en Mcmillan-stokk, som heller ikke vil ut. Hva skal jeg gjøre?? Mvh Christopher
 11. Har testet det, og er greit nok, men har et stort problem: man kan ikke skifte batteri... Jakter i 2 timer, så er det ferdig. Kjøpte selv et Sony x1000v til formålet. 4k, bildestabilisator og bra bilde til et sånt kamera å være.
 12. Det er alltid greit å ha ekstra batterier uansett. Man får batterier til en liten slant på ebay. Har brukt både orginalbatterier og ebay-batterier, og merker ikke forskjell på de, bortsett fra at man kan få batterier med mer kapasitet enn orginalene på ebay.
 13. Både Panasonic GH4/G7 og Canon eos 400d/7d er systemkameraer (utskiftbar optikk). Canon sine har speil, altså optisk viewfinder, derav speilrefleks. Panasonic sine kameraer er speilløse, og har elektronisk viewfinder.
 14. De fleste som filmer i 4k, bruker kamera fra Panasonic nå (Lumix GH4), og mange av de bruker optikk fra Canon. Man kan bruke adapter. Det finnes atapter som ikke er elektriske, som er det, og adaptere som gir mindre "crop factor" og gir mer lys. I den siste filmen jeg linka til, var det brukt Canon-optikk (Canon-feste) på et Panasonic-kamera.
 15. Hei, for bare et par år siden, var 4k-tv'er meget dyre, skjermer i samme oppløsning til pc var det få av, og ting å se på i 4k var det lite av. Nå kan man få en brukbar 4k'tv for under ti lapper, pc-skjermer er det mange av til gode priser, og det begynner å komme mer og mer. Om enda noen år, vil det bare være enda mer vanlig, og til slutt vil det ta over for 1080p. Du spør om det er vits å begynne å filme i 4k, og om du må ha 4k'skjerm/tv til det. Det er noen grunner til at det å filme i 4k, og vise det på en HD-skjerm er bedre enn å filme i 1080p. Første grunn er pga "Chroma Subsampling", man får bedre farger, (bra forklart i denne filmen: ). For det andre er hvis du filmer i 4k, kan du beskjære bilde og ta ut en mindre del og fortsatt ha full-HD på delen du tar ut. Også kan du utnytte det større bildet til å stabelisere bildet med software, slik at klippet blir stabilisert i 1080p. 4k kommer uansett til å ta over etter hvert, så da kan det være kjekt å filme i 4k, rett og slett fordi at da har du klippene dine i denne oppløsningen til senere. Ser at du har sett deg ut noen videokameraer. Mitt tips er at hvis du først skal legge litt penger i kamera, er det kjedelig å sitte med et i full-HD om noen år, når 4k har blitt mye større. Ang videokamera, er både Panasonic og Sony gode merker, og Sony har et "rimelig" 4k-kamera, FDR-AX33. For å oppnå den beste kvaliteten, lønner det seg å filme med systemkamera. Det har tatt av de siste årene. Fordelen med det, er at man kan bytte optikk. Optikken er bortimot det viktigste når det kommer til kvalitet. Skal du filme mye med kameraet, kan det være kjekt å kjøpe et systemkamera som filmer i 4k, som f.eks Panasonic Lumix G7 som filmer ved nesten samme kvaliteten som det velkjente Lumix GH4, men til halve prisen. Man kan få det til ca. 8k med to objektiver inkludert. Her er ikke den beste optikken inkludert, men det kan man oppgradere senere. Ser at du skal bruke kameraet til jakt og fiske, så da kan det bli litt vanskelig med systemkamera. Selv om f.eks G7 har en form for autofokus, vil ALLTID manuell forkus være det beste. Også et problem er at hvis du vil ha et skikkelig skarpt objektiv, er ikke et med mye zoom veien å gå, de er ofte dårligere enn de med lite, eller uten zoom i det hele tatt. Så til ditt bruk høres det ut som om et dedikert videokamera kan være mest praktisk, selv om det ikke vil gi like gode bilder som et systemkamera. Her er det en norsk filmproducer som har et Panasonic GH4 med god optikk. Se filmen fra ca. 3:45 og fra ca. 10:15 (i full-HD eller 4k) så ser du litt hva som er mulig med et systemkamera. Håper dette var litt til hjelp. Mvh Christopher
×
×
 • Create New...