Jump to content

Engan

Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Engan

 • Birthday 10/28/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Engan

  GRS Bifrost.

  Hei! Jeg kjøpte meg en GRS Bifrost til min Blaser R8 før jakta i 2019. Fantastisk stokk til bruk på banen og på langholdsskyting, men på jakt synes jeg den ble alt for stor, tung og klumpete. Det endte med at jeg solgte stokken, og heller satt på en kolbeforhøyer. På ei bane-/post-børse er den knall, men synes ikke den var egnet til storviltjakt med mye gåing.
 2. Engan

  Sakoklubben

  Glemte å skrive det, men er en SS med synthstokk jeg har. Den er oppgitt til 3,0 kg med 57 cm pipe, og da ved en pipelengde på 45 cm, vil det da bli en vektreduksjon på ca. 200g.
 3. Engan

  Sakoklubben

  Hei! Jeg lurer på en ting angående vekten på Sako 75. Jeg kjøpte nettopp en brukt Sako 75 SS Synth i 308W for å ha ei lettere rifle i skogen (Lettere nnn min R8). På Sako sine hjemmesider var rifla oppgitt til 3,0 kg med full løpslengde. Rifla jeg kjøpte hadde en pipelengde på 45 cm, så ved litt småregning antok jeg at rifla kom til å veie rett over 2,8 kg. Da jeg fikk våpenet viste det seg å veie 3269g, noe som var nesten en halvkilo over forventet, og langt over oppgitt vekt. Viser Sako vekten til M75 uten sluttstykke, eller er det noe annet jeg har oversett?
 4. Nå er det nedtelling på hjemmesiden til Blaser (under 22 timer igjen). Er det deres nye kikkertsikter som lanseres nå?
 5. Engan

  Tikkaklubben

  Et kjapt spørsmål, sitter på en Tikka T3 Tactical i 300Wm jeg skal ha orginalstokk til. Det er vel samme lengde på underbeslaget, men forskjellig lengde på magasinbrønnen mellom 308 og 300WM, slik at jeg kan kjøpe en stokk fra en T3 Tactical 308? Mvh Christopher
 6. Mine to rigger: Remington 700 LA i 6,5-06 med XLR Evolution, Borderpipe på 64 cm, og en Sonic 45. Vortex Viper PST 4-16x50 FFP MRAD på toppen. Remington 700 Tactical SA i .308 Win med Mcmillan A2 og Surgeon underbeslag. BR Reflex-demper. Leupold VX-1 3-9x42 6,5-06 til de lengre holdene, og 308 til mengdetrening og jakt. Har litt å gå på ang optikk enda da men...
 7. Engan

  Tikkaklubben

  Var det jeg fryktet. Det er vel ikke nok gods i stokken, slik at man kan utvide heller?
 8. Engan

  Tikkaklubben

  Er bare at jeg har kjøpt en Tactical uten stokk, og vil bare få på en stokk i første omgang.
 9. Engan

  Tikkaklubben

  Hvordan er det å sette en Tikka T3 Tactical i en Lite-stokk? Er løpet for tykt til at den vil passe uten å frese ut løpskanalen?
 10. En av fordelene med 308 kontra 30-06, er at du den går i kort kasse. På Tikka T3, brukes samme kasselengde på begge kaliberne, slik at du vil ikke få kort kasse ved å velge 308. 30-06 kan gjøre det samme som 308, bare med litt høyere hastigheter og litt tyngre kuler. Har du tenkt å kappe løp?? 308 har mindre hylsevolum i forhold til kaliber, slik at det vil være egnet til det (For kort løp på 30-06 vil gi mere munningsflamme enn på 308). Mange argumenter fra og til disse to kaliberne, men jeg ville tatt 3006, siden det er i en Tikka. Uansett valg, gjør du det rette.
 11. Stemmer at der er 3 skruer ja. JA, jeg skrudde ut alle sist jeg prøvde Skrudde opp nå for å forberede nedfrysning, men ble lei av rifla, så jeg prøvde å legge på litt makt for å få den ut, det gikk! Ser at den er skikkelig beddet i framkant ja. Takk for hjelpa
 12. Takk for svar. Ikke sikker på om rifla er beddet, men har sett nøye på den, og ser noe som kan ligne på rester av beddemasse langs kantene, så mistenker det. Får prøve frysertrikset!
 13. Hei, har en gammel Rem 700 LA jeg kjøpte brukt fra forhandler for en slikk og ingenting for et par år siden. Det er en modell med trestokk, men ikke underbeslag eller magasin. Har prøvd å få den ut av stokken for å se på hele mekanismen, og for å etter hvert sette den i ny stokk, men den vil absolutt ikke ut! Skrur ut de to skruene, og tar av avtrekkerbøylen, men det stopper der. Er det jeg som ikke gjør alt rett, eller er den rett og slett f.eks beddet fast? Har enda en Rem 700 som sitter i en Mcmillan-stokk, som heller ikke vil ut. Hva skal jeg gjøre?? Mvh Christopher
 14. Har testet det, og er greit nok, men har et stort problem: man kan ikke skifte batteri... Jakter i 2 timer, så er det ferdig. Kjøpte selv et Sony x1000v til formålet. 4k, bildestabilisator og bra bilde til et sånt kamera å være.
 15. Det er alltid greit å ha ekstra batterier uansett. Man får batterier til en liten slant på ebay. Har brukt både orginalbatterier og ebay-batterier, og merker ikke forskjell på de, bortsett fra at man kan få batterier med mer kapasitet enn orginalene på ebay.
×
×
 • Create New...