Jump to content

Panzer

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Panzer's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kan man bruke hva som helst av kjøtt? Har en del halvseigt bogkjøtt av rådyr blant annet. Vil det funke som jerky eller bør jeg spandere noe bedre? Forstår det slik at kverna kjøtt også kan brukes. Hvordan går man fram da?
  2. Ville droppa standardmodellen, stokken blir veldig lav med kikkert. Sjøl gikk jeg for American og er glad for det. Min var ferdig gjenga. Ang kikkertsikte hadde jeg helt klart gått for justerbar forstørrelse.
  3. Noen som har en formening om dette er kurante pussesaker? Hagle: http://dx.com/p/hoppe-s-9-boresnake-12-gauge-shotguns-cleaner-white-green-125431 17hmr: http://dx.com/p/hoppe-s-9-boresnake-4-5mm-17-caliber-rifle-cleaner-125961 Prisen er jo i hvert fall latterlig lav.
  4. Til Tikka-folket: Er dette et T3 lite-problem, eller gjelder det T3 hunter også?
  5. Takk for svar alle, jeg skal sjekke skruer. Rifla er en T3 Hunter, kikkerten er Zeiss Duralyt 2-8x42. Har så langt vært meget fornøyd med denne pakka.
  6. Var en tur på skytebanen i dag for å trene. Skjøt først en serie på 10 skudd, alle satt innafor 9'ern, fem tiere. Tok så en pause da demperen gikk varm og det ble disig i kikkertsiktet. Skjøt så en serie til, og skudda gikk nå i hytt og pine. Etter to skudd sjekka jeg at demperen satt skikkelig, noe den gjorde. Spredningen bare fortsatte, helt uten mønster, gikk til høyre, venstre, over og under. Kun to på svarten, en tier, på ti skudd. Hva er det som skjer?? Børsa er en Tikka T3 med Ase Utra demper. Innrømmer glatt at jeg er en helt middels skytter, men har vanskelig for å tro at den andre serien kun skyldes skytterfeil. Børsa ble satt pent og pyntelig på plass til pausen og kikkertsikte fikk garantert ikke noen trøkk. Noen som har råd? Takknemlig for svar.
  7. Min klåfingra pode har skrudd kikkerten i hytt og pine. Kan noen hjelpe meg med å nullstille kikkerten? Skøyt med børsa på 50 meter og traff ikke skiva en gang. Det virker som om justeringshjula ikke stopper på noe ytterste knepp, hjula kan skrus og skrus. Sliter derfor veldig med å justere meg inn. Håper en hjelpsom sjel der ute kan bistå!
  8. Jeg kjøpte nylig CZ 455 American (22lr+17hmr). Den er skikkelig diggbar! Men som nevnt her tidligere, vær obs på lengden. Jeg synes også den er litt i korteste laget, og jeg er 175 cm. Utover det anbefales den på det varmeste.
  9. Jeg er i besittelse av ei rifle i 308win og ei i 17HMR. Ønsker tips til hvilken av disse jeg bør velge til henholdsvis lokkejakt på rev og gåsejakt (grågås/canadagås). Tar gjerne imot råd om valg av ammo også. Takk!
  10. Da blir det nok en american. Takk for svar alle!
  11. Jeg skal ha meg ei CZ 455 i 22 lr. Bruken er trening, hobbyskyting og jakt. Har fått tilbud på børsa (i standardutgave) med A-TEC CMM-4 Rimfire demper og BSA 3-9x40 Sweet 22 kikkert ferdig gjenga/montert til fem laken. Prisen på pakka er sikkert ok, spørsmålet er om tilleggsutstyret, spesielt kikkertsiktet er noe å samle på? (Ta i betraktning at jeg hverken har forventninger om eller bruk for et sikte i top notch-klassen, trenger et "decent" sikte bare). Lurer også på om jeg skal legge på noen hundrelapper (3-400?) for å få American-utgaven? Jeg ser på bilder at stokken er forskjellig. Noen som kan si litt mer om evt forskjeller på standard og american? Takker for svar! (De som hadde tenkt å svare "søk i andre tråder" trenger ikke svare)
  12. Spurte min lokale forhandler om råd, og svaret ble Rio Venatum Bi 32, str 5. Som den nybegynneren jeg er fulgte jeg rådet og kjøpte denne. I ettertid ble jeg dog litt usikker, tenker da spesielt på haglstørrelse 5. Er dette riktig patron (og str) til skogsfugl? (Jada, jeg burde gjort researchen på forhånd).
  13. Svaret må helt klart bli ja! Kjøpte min første riflepakke for kort tid siden; t3 hunter (.308), demper og samme kikkert som deg. Suveren som førstepakke! Skyter presist fra første dag på banen. Fikk kappa løpet til 47 cm, og det ble en veldig hendig totallengde med demperen. Anbefales!
  14. Panzer

    Zeiss Duralyt

    Har fått et tilbud på Zeiss Duralyt 2-8x42 til kr 4900. Noen med praktisk erfaring med denne som har noen formening om dette er et bra kjøp?
  15. Panzer

    Lanber-hagle

    Jeg fikk meg ny hagle i dag, ei Lanber 2083 (Gyttorp). Ser til min overraskelse når jeg nå har pakka den ut at det er gravert inn "Lanber Baron" nederst på venstre side av løpet. Er ikke dette en annen modell? Har jeg fått utlevert feil hagle? Takker for svar!
×
×
  • Create New...