Jump to content

Idar, jakt og DFS

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Idar, jakt og DFS

  1. Hva synes dere er optimal fart på barnes ttsx250gr 9,3x62 i 55 cm løp? har fått 700 ms og er usikker på om dette er nok?
  2. Når man tenker seg om så kan d ikke vare langt fra lønnsomt, når en driver med jakt, så holder en seg litt i form, og er mye ute i naturen, kanskje man da kan leve noen år lenger når man blir gamle, å dra inn noen flere kroner på pensjonen;) spøk til side, det lønner seg sikkert ikke men man får mange gode opplevelser. og stort sett alle andre hobbyer kan vare like kostbare, så kom dere ut på jakt alle som en;)
  3. Virker som spreke ladedata, og finner ikke denne ladningen for mega i ladeboka v.6. men du mener det er en trygg ladning? Ser ut som jeg kansje bør handle inn litt mrp. ellers er jeg fortsatt interessert i ladedata fra brukere til både mega 155gr og scenar silver jacket 139gr. Henry. jeg brukte lengda i ladeboken, og gikk utifra n160 på 156gr oryx som står i ladeboken, de er ikke så ulike på form. tok 43 grs ladning for det er mellom de i ladeboka, og ved prøveskyting så hadde jeg samme treffpunkt som fabrikkladd:) så jeg mener dette er en trygg ladning;).
  4. Jeg har ladet mine mega 155gr til 76mm lengde etter ladeboken og brukte 43gr n-160krutt. med god presisjon
  5. Løp og kjøp, gevær med god presisjon, presisjonen er god i alle løpslengder, så jeg ville hatt det korte pga vekt;) er en tynnere profil på dette løpet enn de to lengre.
  6. bruker det i min 6,5 og har god tro på den, presisjonen er utmerket, og gir fine sår og utgangshull, hjorten bukker under om du treffer der du skal;)
  7. Jeg hadde lignende problem i min mauser, der satt skuddet fast, tok en pussestokk og ga den noen kakker, flytta seg litt,men det var visst bare kula som gikk inn i hylsa, snudde løpet ned da så jeg noe av kruttet renne ut men fikk ikke løs hylsa, etter det tok med børsa til børsemaker. han hadde i olje for å "drepe" kruttet, satt løpet i skrustikke, fant frem et stag med løpsdiameter og slo med hammer, fikk den ikke løs. han måtte sette den i dreiebenk og dreia hylsa ut i fra kammerenden, tok vekk hylsebunnen og litt til, så fikk han ut hylsa uten å skade løpet.
  8. Når man er ferdige med og olje, hvor lenge skal man vente før man har på sikkativ, og skal sikkativet blandes med stokkolje? Regner med svaret står flere plasser men spør fordi;)
  9. Kan teste denne linken her, så er det to versjoner av den, en todelt, å en hel. http://www.symbook.com/view/19215014427#/8/" target="_blank se på sauer 202 jaktdeler.
  10. ser på prislistene, at ny sauer koster ca 15000 kr, har kjøpt to brukte i 6,5 betalte 11.000 kr for hver av dem, den ene med 10 magasiner, ekstra magasin kr 315x100= 3150 begge hadde lite brukte løp, så min mening er at ikke alle sauere er for dyr som brukt.
  11. Jeg villa gått for sauern, har en sauer 202 selv, utrolig fornøyd, i 6,5x55 med swarovski 2,5-10x56 m/lys, kikkerten holder til det meste av jakt;) sauern er et hendigt våpen, med lett løpsbytte og mange stokkvarianter.
  12. Har en Sabatti Forest med frittliggende løp i kal 12 /7x57r, har nå også kjøpt løpsett til hagle på den. presisjonen er god på den, og er heller ikke redd for å skade pipa på den, føler den er ganske solid. Går mye på rådyrjakt og kombi er et uvurderlig verktøy i rådyrjakta. Kan også legge til at jeg har en Swarovski 1,25-4x24 fast montert, har brukt den på lerduebana og har gode erfaringer med å skyte lerduer med kikkert;) som nevnt ovenfor så er kragepatron et must på en kombi;) mener også at frittliggende pipe er bedre enn lodda, men det er en evig debatt, smak og behag;)
  13. Kan no alltids ta en sauer 303, skal ha en utmerket presisjon til halvauto og vare. får den i forskjellige stokkvarianter.
  14. vet ikkje jeg, men han sa no d iallefall:P men har andre børser for rådyr, 6,5x55! et allsidig kaliber;)
  15. Skal iallefall skyte grågås med hornetn til sommern, får se hvordan d går;)
  16. Av børsemakern jeg kjøpte børsa av, så fikk jeg beskjed om at du kunne få hornetn til å holde kravet til anslagsenergi på rådyr. hvis tunge kuler og skikkelige ladninger brukes:P med ammoen som jeg har brukt, som er fabrikkladda så har jeg hatt gode erfaringer. på gode dager så har jeg 5 skudd på ca 20-25mm på 100m. s&b 45 gr
  17. Har en cz 527 med svinenakke kolbe, i kaliber 22 hornet, har lite jakterfaringer med dette kaliberet. Noen som har testa dette på grågås/ anna gås?. skøyt i fjor høst en mannevond hane for en kompis, med s&b 45gr blyspiss:P datt i smellen, med overaskende lite utgangshull. Børsa samler bra på 50 og 100m lite utprøvd på lengre hold, 5 skudd på en klistrelapp på 50m litt mer på 100:P har s&b blyspiss og helmantel, går likedan begge.
  18. Så nå har jeg bestemt meg for sauer 202 classic xt i kaliber 6,5x55;) satser på at det blir et bra kjøp;)
  19. Vurderer nå og kjøpe meg en sauer 202 classic xt, som har kommet til fordel for 202 outback norway, har snakket med børsemaker og undersøkt diverse, med alu kasse, så er d nå integrerte base/skinner i den. Har flere banesauere og er utrolig fornøyd.
×
×
  • Create New...