Jump to content

Spaceman Spiff

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Spaceman Spiff's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Trondheim, Noe av poenget er at jeg kort og godt synes en rekke våpen er rimelig kjedelige. Jeg forstår at diverse offentlige etater ikke synes det samme, men... Så istedetfor en alminnelig O/U hagle, så kjøpte jeg en Benelli M3. Istedetfor å kjøpe en helt alminnelig jaktrifle, så kunne jeg tenke meg noe som var litt mer spenstig. Spesielt siden jakt blir i 2. rekke, mens blinkskyting på lengre avstander var tiltenkt på første plass. (Har utmerkede muligheter for det der jeg bor.) Og ang. halvauto, så er det som med hagla: mindre rekyl og mindre arbeid... Man kan konsentrere seg om et evt. bytte. -Evt neste blink. For myndighetene bør det jo være knekkende likegyldig hvilket utseende et slikt våpen har, siden det normalt sett er amunisjonen som bestemmer hvor dødelig det blir... Derfor irrasjonelt... Jeg har tittet litt på Sig Sauer 3000 (ikke 200), og den ser jo fin ut også. Eneste er jo denne ladingen hele tiden. Tepest, Takk. Jeg får egentlig bare finne en klubb i nærmiljøet og se, men blir ikke dette litt som høna og egget? Jeg mener... Hvordan bli med i praktisk skyting når man skal ha et eget våpen som man ikke får kjøpt før man er medlem...?!
  2. See. Har også hørt ønsker om ubetinget fengsel for ulovlige våpen, men veit ikke om det er implementert. Uansett, er det ingen her som veit hva som er alminnelig praksis i "Praktisk Skyting-miljøer"? Er det slik at man må være "oppmøtt" hver uke, slik de forventet i forbindelse med den pistolklubben jeg nevnte over, eller har de en mer pragmatisk tilnærming til det? Det er ikke alltid like lett å kombinere rigide regler med familie og jobb.
  3. Oki. Takk.... Jeg er ikke så altfor godt inne i dette Godkjenningsregelverket, men så vidt meg bekjent er min hagle, en Benelli M3 med rimelig kort løp) godkjent for slugjakt på rådyr... Er det sånn da at jeg i prinsippet ikke kan bruke den på andejakta da? For øvrig litt spesielt at et våpen som kunne gjort en god jobb og forenklet jobben noe skal være forbudt, mens å jage rundt etter skadde ender med hagle fra båt er "greit" og noe man er pliktig til av hensyn til dyrevelferden, selv om man blir anmeldt for jakt fra båt om det blir oppdaget... Idiotlandet slutter aldri å forundre meg. Kanskje det er bedre å rett og slett bare ha et uregistrert våpen....?
  4. Lite spm bare. Ser ofte at det skrives "ikke godkjent for jakt". Hva er konsekvensene om man likevel skulle finne ut at "den rifla" har så god presisjon (og ikke er så kjedelig som mange "alminnelige" rifler) at man tar den med på andejakta for å avlive ender fra land? (Man blir jo bare anmeldt om man avliver dem fra båten, så...)
  5. Når jeg skrev "skarpskytterrifle" i "", så var det nettopp fordi jeg regner med at de værste riflene enten er alt for dyre eller forbeholdt militært/politibruk, men jeg vektlegger likevel presisjonen mye. Ang. semi-auto og presisjon, så har jeg hørt argumenter mot disse som skarpskytterrifler før, men jeg registrerer også at stadig fler slike rifler i militær bruk blir halvauto. Til og med de groveste i cal .50. Takker ellers for forslag. Ang. praktisk skyting, så er dette noe jeg har vurdert tidligere, men med unger og arbeid osv så er det ikke alltid like lett å stille opp på slikt. Skjøt med en pistolklubb tidligere, men de forlangte at man skulle møte opp praktisk talt hver eneste uke i et halvt år for å bli medlem, og det passer ikke alltid så greit med et liv på siden. (Det var ikke godt nok å dukke opp annenhver uke i 1 år f.eks...) Noen som veit hva slags krav som stilles til oppmøte i forb. med praktisk skyting? Er det like absurde krav som den nevnte pistolklubben praktiserer?
  6. Okay, med 6 våpen så tror jeg at jeg har mer enn jeg trenger, faktisk. Trodde av en eller annen grunn det var 4. stk.
  7. Tepest, Takk. Den så jo lekker ut. Noen som vet om det er noen spesielle bruksområder denne skal være tiltenkt? Sånn i juridisk forstand. (Har forresten fått tilbake på skatten nå, så den saken der ble veldig interessant...) Noen som har erfaring med denne rifla, og da spesielt presisjonen? (DPMS Panther LR-308. 24" løp)
  8. Til deg som spør, så er det primært jakt, men også litt ren blink-skyting på lengre avstander. Ikke praktisk skyting. Hører at de som driver med sånt skyter i filler dusjen sin. Men jeg ser for meg et relativt fint kaliber, som f.eks .223/5.56 eller til nød 7.62, driver en del med skarv og andejakt på de ytterste holmer, og det er forbanna irriterende når man må ut i båt for å avlive en skadet skarv som er utenfor skuddhold til hagla, men også en rifle som kan brukes på hare/rådyr-jakt. (22LR for å avlive ender blir gjerne litt smått ettersom den jakten foregår helt ut mot åpent hav for min del og det er ikke til å underslå at det stadig vekk blåser der.)
  9. Hei. Er på jakt etter en rifle med GOD PRESISJON i f.eks 5.56, evt opp til .308 og noe som er litt spesielt: Noen forslag? Det er et par ting som bør være med: semi auto ikke den tradisjonelle tre-stokken gjerne rustfri utførelse evt. bipod eller mulighet for det. Prisen er ikke avgjørende om den ikke er helt ut av proprosjoner. Alle forslag mottas med takk.
  10. Hvis du er på jakt etter en halvauto hagle, så er en Benelli M3 mektig morro når man sender av gårde 7 skudd og 70 kroner på 3 sekunder. Fin hagle også, spesielt med kort løp og i rustfritt, men litt avhengig av hva slags jakt den skal brukes til bør man vurdere seriøst variantene med lengre løp. Selv vurderer jeg å kjøpe et ekstra løp (med utskiftbare choker) til hagla, evt en o/u hagle på et tidspunkt for å supplere den. Men du verden så morro det er.... Og avskrekkingsfaktoren er total med pistolgrep, rustfritt og munningsflammer som er lengre enn løpet.
  11. Hei. Lurer litt på hva som skal til for å bli VÅPENsamler. Ikke at det er noe overordnet mål for min del å ha flest mulig våpen, men jeg har nå en Benelli M3 av finere årgang, har tenkt å skaffe meg en alinnelig O/U hagle på litt sikt, men før den tid skaffe meg en halvauto 22LR rifle og en rifle i mellomkaliber (typisk 223 e.l.) i halvauto utførelse og med og som kan brukes til å skyte presist på litt lengre avstander. (Er så lei av ender som styrter utenfor skuddrekkevidde for hagle og som må avlives fra båt med de risikoer det innebærer med oppsynsmenn osv.) Med 4 våpen er vel den alminnelige kvoten fylt opp, hvis jeg ikke tar feil... Så hva skal til om jeg en dag ønsker meg en storvilt-rifle i tillegg?
×
×
  • Create New...