Jump to content

skytteren

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by skytteren

  1. Syyke prisforskjeller??????? dette er jo ingenting, for noen år siden kjøpte jeg en Kawasaki Prairie men defekt motor. før jeg åpnet motor så sjekket jeg pris på veivaksling, da selger trodde denne var defekt. fant delekatalog på nette, så det var greit å finne pris på veivaksling på nette. original veivaksling fra usa rundt 3000 kr. ringte etterpå til nærmeste forhandler her i Tromsø, han skulle ha ca 23000 for den + moms... da begynner vi å kan kalle det syyke priser. stakkaren på delelagre han blei nesten flau når jeg fortalte han hva original aksling kosta i usa.
  2. har ladet en del S&B hylser i 3006 for noen år siden, fikk begynnende hylse avrivning allerede etter 2-3 omladninger, å få i hettene var ingen problem, men har hørt at kvaliteten på S&B hylser nå er mye bedre. er nok stor forskjell fra merke til merke. da jeg kjøpte meg våpen i .375 H&H så kjøpte jeg 2 pakker Federal fabrikkammo, disse hylsene har jeg brukt til å lade trenings ammo. har trimmet dem å glødet dem 2 ganger. har nå ladet dem 48 ganger, har mistet 2 som sprakk i halsen.
  3. her i mitt lokale skytterlag koster treningen 50 kr, totalt 100 kr, oppskyting 150 kr for 3 forsøk, da kan du i teorien skyte opp med 3 våpen for totalt 250 kr, helt greit. ellers kan man trene fritt, så mye man vill
  4. hadde tenkt å kjøpe meg en brukt drilling, var på jakt i Litauen i rundt juletider, tok med meg Sauern 202, men var ganske hjelpesløs.alt gikk jevelig fort på kort avstand, jaktet på rådyr, villsvin,hjort samt hare og rev, så jeg har funne ut at drilling må være tingen. jeg jaktet bare med lokale Litauere, de brukte bare haggel, noen hadde kombi. det er jo ikke så mye å velge i her i norge, når man ser etter brukt, men det finnes jo noe, bla annet på Finn.no. ser at de fleste som er til salgs har hakemontasje, der kikkertsikte har skinne, men at der også er skinne fremme på kikkertene under objektive. kan aldrig huske å ha sett en slik kikkert i noen katalog/eller på nette. er dette noe som er spesiallaget? ser jo at de fleste selges med kikkert, men disse har jo noen år på baken, så mitt spørsmål er. finnes det nye kikkerter som vil passe, eller er dette noe man må få lager på feks en ny kikkert??
  5. Probleme med Kragen med henhold til styrken er vel ikke bare at den har en laseklakk fremme pa sluttstykke, men ogsa utfresinga bak pa pipa for utdrager. denne er rene bruddanvisarn. I mange av spregningen av Krag kasse, var det denne som var svakeste ledd, ikke sluttstykke.
  6. har ladet masse forskjellige hylse fabrikat i forskjellige kaliber, men de desidert darligste hylsene jeg har vert borti er Sellier Belliot sine, har hatt hylseavrivning etter 2 omladninger, selv om hylsene kun var halspresset. anser Norma sine hylser til a vere mye bedre. har noen Federal hylser i .375 HH, de har jeg ladet 48 ganger na, sa stor forskjell pa messingen.
  7. for ca 1.5 år siden sjekka eg litt om å få kjøpt en, kom da over Artemis a/s og hadde en lengere telefon samtale med dem, dette skulle ikke være noe problem. dem sendte over en side der jeg kunne gå inn å velge kaliber, løpslengde, etc etc. skulle bare sende den over så skulle jeg få pris, etter å ikke ha fått svar på 3 månter ringte jeg dem, hadde vært mye å gjøre, men skulle da se på det med en gang. no er det gått over et år siden siste samtale, anser dem ikke for mye seriøs
  8. i den tiden var vel alt mer eller mindre tilpasse til hvert enkelt våpen, men det bør vel gå an å få til de skruene. er det ingen av dere som har en avtrekkerbøyle å avse?? regner med at det er noen her som skyter med disse børsene, er det noen som har noen kuler å avse?? hvilken ladning ble det brukt (selfølgelig svartkrutt), men type å ladevekt?? takker så langt
  9. skulle vel være en enkel sak å lage en ny nippel, hvilen mål må denne ha? takker for info
  10. har fått tak i en kammerlader i bra stand. denne er stemplet 1852 og serie nr 2934. men denne mangler de 4 skruene som står i bakandt av låsekassa. (2 på hver side) helt bakerst og avtrekkerbøyle. så nå har jeg et håp om at det er noen som har noe liggende. skruene går jo ann å lage i fall ingen har disse, da jeg har dreiebenk og kan gjenge i benk, men da trenger jeg målsatt tegning av disse, så takkmemelig hvis noen har en skrue de kan måle å gi meg målene. takknemelig for alle tips om hvor jeg kan få litt hjelp.
  11. kan det stemme at 202 Take Down pr dags dato også leveres i .338 Win Mag? hvorfor er Take Down tyngre enn std 202?
  12. her står det jo tydelig at Take Down ikke leveres i .308. at pipe nr 2 må tilpasser har han fått opplyst av flere forhandlere, hvis det du sier er rett, er det mange der ute som forhandler Sauer som ikke har peiling, en av forhandlerne vi har vært i kontakt med, hadde aldrig hørt om 202 Take Down
  13. det med kaliber er greit, men er det 2 forskjellige kasse som leveres som Take Down? han fikk opplyst at .308 kan ikke leveres i samme kasse som .375 H&H. han fikk opplyst at en pipe nr 2 leveres i et sett komplett med sluttstykke og magasin.
  14. gikk litt fort i svingan, skal selfølgelig være 202 Take Down i overskrifta
  15. Er det noen her som kan fortelle meg hva som er forskjell på Sauer 202 og 202 Take Down? (skjønner at den ene kan demonteres enkelt) har en kompis som vurderer å kjøpe seg en 202 Take Down. Han har ringt litt rundt på forskjellige foretninger for opplysninger å pris, og fått noen artige opplysninger. Er 202 TD kassa større enn std 202? Han har fått opplyst at kjøper han den i .375 H&H, så kan han også ha løp i 3006, men ikke .308??? Har også fått opplyst at hvis han skal ha to piper, så må dette bestilles samtidig, for disse må tilpasses. ????? kan dette stemme. trudde at vi var kommet lengre i 2013, var vel slikt dem holdte på med for 100 år siden, eller? betyr dette at hvis man kjøper en 202 Take Down, og skal kjøpe seg en pipe senere, så må børsa sendes til Sauer?? høres utrulig ut, eller? håper det er noen som kan svare
  16. prøv vertebrae.no står på hjemme side demmes. fikk min fra midway etter at eg hadde prøv alle andre i nesten et år . fulgte med et magasin. denne treng inga bedding.
  17. .45 gåt ikke i kamrene, og pipa er std .44. bak står kamrene std mål for 44-40
  18. hei. denne revolveren blei kun levert i .44 Russian (kort tynne) og .44-40 (lang tynne) min har lang tynne. kan se forskjell på overflatefinish foran og bak i kamrene, så jeg tror denne er brosja opp til rett kammer. desverre . diameteren framme i kamrene er ca 11.80 mm. er det noen som kan måle en .44-40 cylinder fremme? dette fordi jeg nettop har kjøpt denne, og vil prøve å få hevet kjøpet, var ikke opplyst at kammrene ikke var std. nå er jo kamrene mye over 1 mm større enn kulen, har ikke prøveskutt, men kan ikke gi noe serlig presisjon dette
  19. blei en liten trykkfeil her, skal være konisk, ikke konong dette betyr at kamrene fremme er over 1 millimeter større enn kulediameter. kan vel umulig være rett dette??
  20. hei. kjøpte meg en gammel smith&wesson frontier da i 44-40. produsert tidlig i 1880 årene, tidlig nr. lurer på om kammerene i denne er "tukla med" 44-40 har jo en svak konisk hylse. men på denne kan eg stikke inn patronen foran i tynnen uten problem??? skal dette være mulig??? ergo så er kamrene helt rette, ingen tegn til konong i kamrene, er dette normalt? er det noen her som har en revolver i 44-40. som kan prøve om det er mulig å putte inn patronene fra front på tynnen?
×
×
  • Create New...