Jump to content

Freddan

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Freddan's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjøpte et løp og ammunisjon privat tidligere i år. Selger fikk avslag fra posten på å sende privat, så han forhørte seg med nærmeste våpenbutikk som var behjelpelige med å få det sendt via de.
  2. God kinnkontakt og presisjon er definitivt mye viktigere enn at det skal se pent ut. Så om er det behov for kolbeforhøyer må det bli det. Kalix løsning blir det hvert fall ikke investert i på denne stokken som har vært knekt.
  3. Estetikk er viktig det, derfor det ble drilling istedenfor kombi, men et perfekt smykke blir denne aldri. Den ble kjøpt som et billig rep. objekt med knekt stokk, tiltenkt som bruksbørse. Børsemaker Tor Solberg fikset den. Ligger bilder på facebooksiden hans om noen vil se. Bruker dere som har nedfelt svingmontasje også kolbeforhøyer av noe slag, som Sølvrev, eller går det fint uten? Tenker at om jeg må ha på kolbeforhøyer kan jeg like gjerne montere en rimeligere montasje også, for da er litt av estetikk-poenget litt borte. Off topic - Hvordan får jeg lastet opp bilder i bedre kvalitet her?
  4. Takker for tips og bilder! Det kommer godt med. Ser ut som jeg må en tur til børsemaker’n og svi litt. Hva bør jeg forvente å måtte bruke på en komplett nedfelt montasje med kikkert ferdig montert? Mak svingmontasjen ser ganske høy ut. Vil helst unngå å sette på kolbeforhøyer, og da er det vel nedfelt montasje som gjelder. Enig i at hake ser penest ut. Har ingen planer om å sette på større kikkert enn den jeg har nå, så det må vurderes. Alternativet er å sette på en x24 kikkert, men tror det vil fungere fint med kikkerten jeg har nå. Nydelige børser, Skaubjønn!
  5. Min første drilling i hus - Merkel Suhl fra 78' - Kal. 12 / 5.6x52R Har dere noen gode tips til montasje? Kjøpt brukt og selgeren finner (enn så lenge) ikke montasjen som skulle følge med. Var en billig, ukurant montasje som skulle følge med, så ikke all verdens tap. Har en Zeiss 1.2-5x36 kikkert liggende jeg tenkte å få på denne. Dette blir en bruksbørse til rådyrjakt med hund, som hundefører og på post. Ønsker en montasje der jeg kan ta av og på kikkert uten treffpunktforandring, og at jeg fortsatt kan bruke det åpne sikte. Noen som har noe å anbefale?
  6. Har en R8 Lux - Den har jo som ultimate en låskasse som krever todelt stokk, men også rett magasin/ikke skrå vinkel da den ikke har tommelhullstokk. Dersom jeg har lyst til å sette på en stokk med tommelhull en gang, er dette mulig ved å bytte til magasinløsningen til ultimate/success med "skrå" avslutning, eller er det andre forskjeller på disse?
  7. Har dagfinnrud jakke nå, og har hatt skytterlinken og er mest fornøyd med dagfinnrud selvom skytterliken var helt grei den og. som du sier så ble gummien slitt fort, også syntes jeg knappene var vansklige å få igjen, ekstra problem på vintern.. men er vel derfor man får kjøpt sånn knappenøkkel greie. Men jeg tror skytterlinken er bedre å satse på en target.
  8. hehe. Jeg har tatt feil her ja. http://www.dirnat.no/content/500044636/ ... -og-fangst endring var det men ikke stort.
  9. Nei enig det der. men det var vist nye regler fra i år. ikke for 10 år siden men vet ikke, er ikke værre enn at jeg sitter med en istede
  10. Sitter du på post alene som 16-åring? ifølge flere så har jeg hørt at det har kommet nye regler som er at fra du er 16 så kan du sitte alene på storvilt jakt. så ja.. men ikke lengre en 2-300 meter ifra en annen.
  11. Hehe kan godt være. og jalla er vel target ja. er vel også derfor de skulle starte med skyttelinken klær istedefor target. vet ikke om de har gjort det enda jeg men.
  12. Hmm.. Her i ås har det vel vært observert gaupe flere steder, ulv har også vært innom en tur.. Men her vi jakter så har det vært lite dyr de siste åra, men jeg syntes jeg har sett en del i år altså. Seinest denne uka så vi 8 dyr som beitet på jorde. Så får ta meg en tur ut i morgen for å se etter dem:D
  13. Hallo! er ny her inne, har vært med på rådyr og elgjakt siden jeg var 8 år men nå som jeg er 16 går jeg med børsa. Har sittet et parr ganger på bukkejakta iår, men ikke blitt noe på meg. Jeg satt ute med en annen, som satt på andre siden av jorde og bukken kom ut den, men selvfølgelig midt imellom oss.. så lot være, men jeg bruker en 308. børse så lurer på hvilken ammo som funker bra til rådyrjakta?
  14. jo han fikser billig buksene og! kjøpte min target på LS 2010 for 500kr, og da jeg prøvde den i standen dems der så gikk glidlåsen i bakbeinet opp, og fikk reparert det iløpet av dagen også gikk glidlåsen i livet opp i ettertid og den har de også fikset! Som regel med target så går glidlåsene opp med en gang eller så holder de så det er sikkelig kina kvalitet på de.
×
×
  • Create New...