Jump to content

exon

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by exon

  1. Nå har sesongen startet for min del. Fantastisk vær i Hammerfest idag. Litt rusten, forholdsvis ny børse, lite verifisert, tok 16skudd å treffe på 940m.
  2. Jeg har kun skytt Lapua ferdiglada 9g/139gr. Med tikka'en gjorde jeg førsteskuddstreff på 942m. Veldig fornøyd med det. Den hadde jo 60cm pipe da. Jeg kjøpte en eske av hver, 8g, 8,8g og 9g for å teste. Så valgte jeg den som gikk best og kjøpte ett stort parti. 500m Bør ikke være noe problem. På den avstanden ville jeg prioritert fart over BC (ingen av scenar-kulene er direkte dårlige uansett). 8g 920m/s patronen er det beste valget IMO.
  3. Jeg trodde ikke det hadde noen betydning. Jeg solgte 800 6,5x55 lapua hylser for noen måneder siden. Jeg oppgå ikke hvilket våpen de var skutt med, men det var mange som spurte. Helpressing SKAL jo presse hylsa tilbake til spec?
  4. Ja, satser på at 300grs scenar og N570 fungerer. Er det 1-11 AI leverer på sine rifler? Den AI PSR rifla er jo rå! Jeg liker det nye chassiset til AI. Jeg venter på en custom rifle i 6,5,x55 som jeg skal sette i den stokken.
  5. Den har ca 72cm Lilja pipe med 1:10" twist. Selv den Gen3+ nattoptikken jeg har prøvd tror jeg ikke duger til langhold.
  6. Ja, sola snur nu, så om en måned kan æ jo se skiva Det blir artig
  7. Endelig va 338'a i hus. Skal man ha harde pakka må man kjøpe dem sjøl Det syns samboern va greit, siden æ forsikra ho om at nissen kom til å ha en stor hard pakke til ho også
  8. Er det noen som vet hvor man finner rundtskriv om godkjenning av skytebaner, GP6174. Helst på nett (dog jeg fant flere kilder som sier at den ikke er å finne på nett). Hvis noen har den liggende digitalt så hadde jeg vært takknemlig om jeg kunne fått den tilsendt.
  9. Ett tips hvis du fortsatt er interessert i SWFA sikte. Hvis du registrer deg på ebay med jetcarrier adressa(du vil trenge en e-post adresse som ikke er registrert på e-bay fra før), Så kan du fra tid til annen finne siktene der. En selger ved navn riflescopes.com selger disse, og det viser seg å være SWFA sin ebay konto. Da betaler du med paypal, og selv om du har et norsk visa kort, så ble det ikke problemer av det. Jeg har fått mitt sikte, jeg valgte den med side fokus. Litt dyrere med det er det jeg er vant med. God optikk, men ikke så lyssterk, men hva kan man forvente fra 40mm?
  10. Synd det er så lange avstander her i Finnmark (ikke den type avstander vi der ute etter ) Vi skulle hatt en skikkelig bane ett sted hvor folk kan samles. Nå er det mange enkeltmannsforetak her. Skiva som var savnet ble funnet. Noen hadde tatt seg til rette og flyttet den 700m bort. Forsåvidt greit hvis de bare hadde satt den tilbake etterpå. Det står nå en liten gong på 100m. Til info: 6mm hardox tåler ikke 6,5x55 på den avstanden Men den funker fint til 22lr
  11. Langholdskytterne i Hammerfest savner en plate og stativ av denne typen. Den var plassert på forsølhøyda, og er blitt byttet ut i en liten stabel med leirduer. Hvis noen har lånt den så ser vi helst at den plasseres tilbake der den stod. Alle som vil kan skyte på den der, jo flere jo bedre
  12. Absolutt. Er dette noe som er tilgjengelig i Norge?
  13. Hmm.. ja, jeg tror du har rett!
  14. Godt poeng. Den er kanskje liten som brems, men det er jo null problem å utvide den med ett sett porter. Skulle virkelig ønske at amerikanerne ikke var så snål når det gjelder lyddempere.
  15. Hvis jeg venter noen år så blir nok den A-lock'en tilgjengelig for .338 også. De skal lage den for .223 og .308, da er vel .338 neste? Men la oss si at jeg vil lage en til meg selv, jeg har tilgang på ett godt utstyrt verksted, får materialet gratis, at jeg har ferdigheter til å gjøre mesteparten selv, men må betale noen dyktigere for å slå gjengene. Hvordan vil designet som jeg foreslår fungere? Ser er den noen som ser noen tekniske problemer /løsninger? Ingen som vet hva de utvendige gjengene på vektorbrems-bøssingen er?
  16. Og du kan ikke ha med en løs demper og en løs rekyldemper fordi? Jeg vil at ting skal være mest mulig likt hele tiden. Å montere rekylbrems krever verktøy og presisjon.
  17. Ja, ser absolutt problemet der. som demper blir den tyngre enn en dedikert demper. Problemet er å gjøre mest mulig volum tilgjengelig for gassene i demperen, samtidig som jeg ikke vil ha porter nedover når den brukes som brems. Det er ikke så mye plass bak portene siden der er både utvendige og innvendige gjenger, men på undersiden kan det frigjøres mer volum. Her har jeg frigjort mer volum over og under, og redusert vekt også. Kanskje jeg kan lage alt unntatt gjengene selv (er ikke så flink å dreie gjenger), men det blir vel vanskelig å sette den i dreiebenken når den er nesten ferdig? nei, forresten.. det skal gå greit.
  18. Du har gitt meg "oppskriften på verdensherredømme", men du skjønner ikke hvorfor innleggene dine tolkes som spydighet? Kanskje du bare formulerer deg feil. Hvis du har noen i nærheten, så kan du kanskje få de til å sjekke innleggene dine før du legger de ut? Jeg syntes jeg hadde en god idé. Jeg er ikke interessert i markedsdominans, Jeg vil bare ha en rimelig rekylbrems med mulighet til å montere lyddemper. Siden konseptet er så enkelt og du ikke trenger å bruke muligheten selv om du har den med ett slik produkt, så synes jeg det er rart at ingen produserer noe slikt.
  19. Jeg spør igjen jeg, NÅR og HVORFOR har du bruk for dette? Er det til militært bruk eller sivilt bruk du tenker? Det er til sivilt bruk. Jeg skyter langhold på stål ute i skauen, og vil ha mulighet til å sette på lyddemper når jeg føler for det. Det rett og slett bare slik jeg vil ha det. Jeg har fokus på å kunne gjøre det jeg vil under felt forhold. Hvis jeg vil bytte mellom brems og demper, så vil jeg ikke være avhengig av verktøy, vater osv, osv. Det blir mye å bære. Det gjelder også ballistiske løsninger, jeg bruker ikke smart-telefon apper. Det er en ekstra vanskelighetsgrad jeg har satt for meg selv. Hvis man har ferdigheter som går på batteri, så er man plutselig ubrukelig. Det handler om å ha flere muligheter mens man er der ute. Jeg skjønner godt at konkurranse-skyttere og jegere ikke forstår. Prøv å dra på en tung langholdsrigg ute i terrenget.
  20. Kanskje jeg gjør det.. Vet ikke on jeg tør og lage den selv, skal høre hva koster å få den laget av noen som er dyktigere enn meg. Prøver å skru fra hverandre MAXIM'en min for å sjekke gjengene, men den sitter noe så J*****. Mener å huske at det var firkantede gjenger? Ingen som vet hvilke gjenger det er i vektorbremsen? Hvorfor er du så spydig egil? Bare fordi du ikke ikke ser noe marked for det? Markedet for rekylbremser er stort nok, markedet for lyddempere er stort nok, men du mener ingen har interesse for å bytte mellom disse i felt. Er markedet for det så mye mindre? I tilfelle du lurer, så har jeg militær bakgrunn og er kanskje litt påvirket av det. Men det er jeg ikke alene om.
  21. Kjapt regnet ca 8600,- før staten har tatt sitt. Lurer på hva en slik patent ville kostet. Norsk produsert, kun bremsen og røret. Vektor Maskin sin bøssing bak, A-tec sine moduler foran. Garantert under 10.000,- iallefall. A-TEC / VEKTOR HØRER DERE?!
  22. I henhold til fysikken har jeg vanskelig for å forstå hvordan en "innebygd rekylbrems" kan fungere. Klarer ikke helt å se forskjellen på hans lyddempere og a-tec sine(i prinsippet). Så lenge gass ikke slipper ut bakover ser jeg ikke hvordan det kan kalles en rekylbrems. Er den ingen rimelig rekylbremser som kan påmonteres lyddemper på denne siden av dammen? Noen son har gjengesnitten på vektorbremsen sin bøssing(utvendig)? Rettelse: han har jo faktisk en slags gjenget rekybrems der, men den er ikke egnet for en langholdsrifle.
  23. Min google-fu sviktet meg her. Klarer ikke å finne denne noen steder, hvis denne lages av A-tec så burde den være tilgjengelig i Kongeriket. Hvis det er noe amerikansk så er det bare å glemme, den papirmølla interesserer meg ikke. Har du en link til noen som selger denne?
  24. Problemene du nevner er ikke tekniske. Bruksområdet er .338 Lapua langholdsrifle repeter. De eneste reglene jeg forholder meg til er Norges lover. Jeg vurdere å lage denne selv, til eget forbruk. Hvis noen vil produsere den eller allerede produserer noe tilsvarende(til en rimelig penge) så er det selvsagt å foretrekke. Jeg er interessert i å høre hva de kloke hodene her på kammeret mener, er dette mulig/hensiktmessig?
  25. Er det forresten noen som vet gjengesnittet på vektorbremsen? Ikke de valgfrie, men de som er utvendig på bøssingen/invendig i godset på selve bremsen? Bøssing fra Vektor Maskin, og moduler fra A-Tec... Det høres jo enkelt ut.
×
×
  • Create New...