Jump to content

Bjørn H

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Bjørn H's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er ingenting morsomt som er lov i Norge lenger. Jeg har en høyst ulovlig sprettert liggende fra de glade 80-åra. Dette landet har et syklig behov for å forby alt som ser "skummelt" ut. Det er lenge siden jeg sluttet å bry meg om hva som er lovlig, de kan helt sikkert ta meg for ett eller annet uansett.
  2. På www.scribd.com finnes det tre-fire gode gunsmith-bøker fra 40-tallet som forklarer det meste (registrer deg og last ned). Der finner du også mye brukermanualer samt "blueprints" slik at du får et innblikk i hvordan div våpen er bygget. Ellers er "verkstedhåndboka" noe jeg stadig vekk bruker som referanseverk.
  3. Jeg vet det ikke finnes noe fasitsvar på dette, men spør likevel for å få noen innspill. Kan en ikke-registreringspliktig våpendel likevel bli betraktet som registreringspliktig? Jeg har et antikt løp fra ca.1870-åra i cal. 40 / 10,3mm som har sittet i en ukjent baklader (muligens en Remington). Løpet var brukt som gjerdestolpe på et gammelt gårdsbruk. Planen er å lage en hjullåspistol av ca. 1630-modell, men da blir dette prosjektet strengt tatt ikke en restaurering. Løpet ser forøvrig veldig godt ut etter at rusten ble fjernet. Egentlig regnet jeg med at jeg måtte brosje opp løpet, men riflingen ser faktisk veldig fin ut. Bilder :
  4. Registrering er første skritt mot inndragning. Er dere glad dere registrerte haglene deres hos politiet nå? Ikke for å være pessimist, men frihet er noe som vanligvis reduseres dess lengre et politisk system får bestå.
  5. Urk, Morakniv, stygg som nøkken og livsfarlig i glatte ender. Den får bare såvidt lov å oppholde seg i verktøykassa mi. Fin til å spikke trefigurer med i hytteveggen når den er godt slipt, men med den håpløsa slira er du jo dømt til å være et verktøy på linje med en tommestokk eller kjørner. Den er også livsfarlig i barnehender. Mitt mest tydelige barneminne involverer kappe-land på feriekoloni, 10 cm Morakniv med rødt skaft, og ambulansen som kjørte avgåde med kompisen våres. Det gikk litt røft for seg når jeg var ung, kniven stoppet 1cm fra lunga hans. Og jeg tror at Morakniv har tappet mer blod av meg enn alle andre knivtyper sammenlagt. Det ligger nå en rusten Mora i verktøykassa, men jeg bruker'n aldri. Det er helt idiotisk å ikke ha fingerbeskyttelse mellom skaft og blad.
  6. Bjørn H

    Harpuner

    Muligens litt off-topic, men jeg så et flott fangstgevær i et Australsk våpenblad rundt 1988. Det var en M98 Mauserkasse med fire skråstilte løp som pekte utover. På disse tredde man fire aluminiumsrør med blylodd i tuppen, og mellom disse var det spendt et nylon-nett pakket i en pose. Dette ga dem bort i en julekonkuranse. Suverent til levende fangst av grå kenguru, rev, lausbikkjer, osv. Det er utrolig hva du kan sende avgårde med løspatroner. Å sende håndgranater og geværgranter avgårde med rifler er sikkert morro. Linekasting er jo også et artig bruksområde for en kraftig riflekasse. Skulle så sårt ønske at vårt samfunn ikke hadde så noia for alt våpenrelatert, det er en svært harmløs interesse som vanligvis bare tiltrekker seg årtlie folk. Jeg ville heller ha en gravert derringer i gave enn en gullklokke, og hadde det vært lov ville jeg gjerne prøvd med på litt blinkskyting med M203 eller no sånt.
  7. Er det mulig å få litt bilder fra andre vinkler? Har ønsket å bygge en sånn lenge.
  8. Har lagt alt hobby og sånt på is mens jeg har tatt utdannelse, men nå er jeg ferdig og kan oppta "gamle synder" igjen. Jeg hang på sluttstykket.com før, men det skipet sank jo for en god stund siden. Nå leter jeg etter et nytt "hjem". Jeg driver med restaurering av gamle børser (1700-nåtid) og smir kniver og annet. Har masse halvferdige prosjekter liggende (som de fleste andre), men prøver å fikse opp verkstedet nå etter mange år med sviktende vedlikehold.
×
×
  • Create New...