Jump to content

Stoneking

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

About Stoneking

  • Birthday February 21

Stoneking's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Pass på at våpenpussen er i orden, i alle fall Enig med de som sier at man bør holde for seg selv at man har våpen - inntil man evt. blir spurt. Ingen grunn til å skape grunner for ekstra kontroll fra en kanskje overivrig betjent, all den tid dette er lovlig eid, brukt og transportert våpen. Men om det er spesielle omstendigheter (kanskje har man blitt stoppet pga en forutgående hendelse eller "tips" fra den naboen som misliker folk med våpen), må man selvfølgelig ikke holde tilbake informasjon på en slik måte at det kan oppfattes som man "forsøker å unndra seg kontroll". Om man opptrer på en slik måte kan øvrighetene kanskje stille spørsmålstegn ved om man er skikket til å eie våpen. Da blir det mye tidsbruk på forklaringer etc. Selv pleier jeg å gjøre som nevnt over her et sted, med å adskille våpen / ta ut sluttstykke. Om det i det hele tatt skulle oppstå et spørsmål i en politikontroll så skal jeg i alle fall kunne vise til at jeg ikke hadde skumle hensikter, og at våpenet er trygt forvart for publikum..
  2. Jeg har en Cheetah 87 med standardsiktene og med et lengre løp som er gjenget i R1/8 rørgjenger. Har tilhørende A-tec demper som har fått tilpasset en gjengeskrue som passer til. Har også standardløpet som kan brukes når jeg ikke vil ha på demper. Dette var en løsning det tok lang tid å få til, og børsemakeren som gjorde første jobb, fikk ikke dette til. Tenkte først å få laget en blindmutter på originalløpet, men det ble ikke bra. Derfor nytt løp og ny børsemaker..så et ekstra og lengre løp, som ble gjenget for demperen. Vær obs på at løpet til Cheetah'en er nær 1/2", og det skal være vanskelig å gjenge 1/2x20 på dette. Løpet blir for tynt etterpå. Det er derfor mitt har R1/8 rørgjenger. (Skulle ønske Beretta laget dette som standard med gjengebeskytter slik som på Walther P22). Cheetah'en fungerer godt med demper, men har noen hickups og er litt kresen på ammo (subsonic). Winchester (tror det var super x?) med hulspisskuler fungerte best av de typene jeg har prøvd. Når det gjelder sikter, så har jeg samme tanke som du har. Skulle likt å få på små, justerbare sikter, som matcher våpenets størrelse, og som er tydelige mot demperen. Du kommer ikke til å se diktene over demperen med mindre du monterer noen veldig høye sikter (noe jeg synes blir upraktisk og stygt), eller du må finne en demper med liten diameter. Og da blir gjerne dempingen dårlig.. Men A-tec er i alle fall en god demper på Cheetah. Når plinker på brusbokser eller skyter mot skive, blir siktingen bare "sånn cirka". Det blir ikke den store presisjonen når man må "sveve" siktene rundt målet og så forsøke å få rolig avtrekk når svarten er på rett sted.. Men moro er det hvis målet ikke er knøttlite, da..
  3. Leverte en søknad på rifle i .308w hos Follo. De brukte en uke, og det synes jeg var bra. Har opplevd tregere behandling der også, men aldr mer enn et par ukers tid.
  4. Jeg hadde tipset politiet tvert om jeg var deg. Helt riktig som en annen sa ovenfor, at politiet samler opplysninger om forhold som kan være straffbare eller om personer som kan være kjenninger av politiet, og som etterspør våpen. Om noe straffbart skjer, har politiet et bedre utgangspunkt til å etterforske - eller de kan gå inn og forebygge at noe straffbart skjer, dersom de har nok informasjon som tyder på at noe vil eller kan skje. Selv pleier jeg å skrive i Finn-annonsen at henvendelser med den typen "tilbud" umiddelbart sendes til Onkel politi. Og, om det er noen som skulle finne på å selge til noen som ikke har tillatelser i orden, så fortjener de ikke å få lov til å ha våpen. Politiet sier ikke nei takk til tipset om du sender det - koster deg bare litt tid å sende en e-post
  5. Biltema har "vanntett og støtsikker boks" i to størrelser, til rundt 70 kr. Målene står på nettsiden. Gjennomsiktig plast på oversiden og oransje farge på undersiden. Jeg prøvde en Blackberry i, som passet fint. Kanskje ikke den fineste boksen, men funker kanskje greit? Har ikke sjekket om den virkelig er tett..
  6. Feil årstid for utemøbler. Glock er allværs- og helårs! Stemmer for den, jeg
  7. Malle, dette var en kjempefin artikkel! Gleder meg til du har testet litt mer og kan fylle inn med litt mer kunnskap. Jeg har siklet på en sånn GRS lenge div amerikanske websider, og jeg ble overrasket over at den endelig er tilgjengelig her også. Skulle gjerne vært med flammedemper også, som US versjonen. Det skulle vel la seg gjøre å skaffe flammedemper, men da må man vel flytte siktet bakover og gjenge foran...? Jeg ser egentlig for meg GRS'en med Alms compact lyddemper. Og med originalsiket fortsatt på. Det var noen som skrev et eller annet om riflestigning og at flytting av siktet ikke var så lett, er det noen som kan forklare litt mer om dette blir jeg glad! Må bare ha en sånn altså
  8. Skal jegerorganisasjonene mene noe om dette, bør de komme i gang med forberedelsene nå. Enkelte organisasjoner som arbeider for å redusere eller fjerne våpen i sivil eie, vil helt sikkert lovprise J-min's utspill. I NrK-saken virker det i alle fall ikke som om jegerorganisasjonene legger seg på rygg og gir seg med en gang. Det var som den ene representanten svarte NrK-intervjueren (angående om vi trenger halvautomatiske våpen eller ikke): Dette blir som å spørre om vi trenger biler med turbo, eller ikke. Halvauto jaktvåpen blir forståelig nok et kontroversielt tema, spesielt med tanke på alle ofrene etter massakren. Kan kanskje være noen jegere som går i seg selv, blir flaue eller føler at det er galt å inneha et halvautovåpen. Andre blir kanskje oppgitt eller forbannet. Håper det ikke oppstår en "de forsøker å ta fra oss våpna" diskusjon med steile fronter, men at det argumenteres saklig for og i mot. ..Også jegere er velgere. De er mange og potensielt sterke. Det er vel ikke vanskelig å tenke seg at et forbud mot halvauto jaktrifler, fort kan komme til å føre til videre instramminger som omfatter andre grupper, f.eks. praktiske skyttere.
  9. Jeg har i hvert fall aldri fylt ut det feltet, og har heller aldri blitt spurt om det. En av årsakene til at våpensøknaden er gyldig i ett år, er vel nettopp at man skal kunne bruke litt tid på å lete etter nettopp det våpenet man har lyst til å kjøpe - det være seg hos forhandler eller privat? Akkurat DET er det faktisk ikke noe de skal kunne tvinge deg til på forhånd, det er i så fall helt uhørt. Her er det jo en del kommersielle hensyn som den bevisste forbruker må få anledning til å forholde seg til, bl.a. "hvem er best på pris", tilbehør og annet. Dette er jo ikke noe som politiet skal tvinge inn i én bestemt retning. ..Og det må selvfølgelig være lov å ombestemme seg om man ikke vil kjøpe hos forhandler, men heller vil kjøpe privat, det synes i all fall jeg. Spørsmål: Hvorfor betaler vi egentlig denne avgiften for våpensøknader? Det må i alle fall ikke bli slik at fordi en eller annen "sløv" eller "sur" saksbehandler synes det er mye arbeid å gjøre om noe, så skal man kjefte på den som søker m våpentillatelse! Da er det jo bedre om de lar være å fylle ut feltet. Dette med våpentillatelser er faktisk en service som politiet skal yte (selv om det må skje innenfor gitte rammer fordi det faktisk handler om våpen). Jeg skal være enig i at der er litt annerledes dersom det er et spesifikt våpen man ønsker å kjøpe, når man f.eks. allerede har et lignende - og at våpenkontoret ser seg nødt til å peke ut hva de tillater (og kanskje dette må stå i skjemaet), men i forhold til førstegangskjøp av en pistol i kal .22 synes jeg dette er meget spesielt. Det er bare å klage, de har noe som heter Politimester over seg og POD over denne igjen.
  10. Takk for svar, skjønner.. Det kan kanskje ha noe for seg å bruke en noe lettere demper for å redusere massen, ja. Jeg liker Ase'n godt fordi den ikke gir høyt smell på 1. skuddet, som man får med en del andre dempere. Det er vel bare A-tec som er omtrent like god der. Så da forstår jeg at valget vil bli mellom A-tec som dekker siktemidlene og en dårligere demper... - med mindre det er noen som har andre gode ideer her? Gode forslag mottas med takk.
  11. Jeg har skaffet meg en Beretta 87 Cheetah (.22LR) som jeg gjerne skulle montert min Ase Utra lyddemper på. Jeg fikk et tips om at dette kanskje ikke er så lurt, siden Ase Utra'en er en relativt tung demper. Cheetah'ens løp hviler på pistolgrepet, som er laget av aluminium (i følge tipset), og dersom man legger på Ase'n vekt skal dette kunne skape stor slitasje mellom løp og aluminiumen i grepet. Jeg ble anbefalt å benytte en lettere demper. Jeg er godt fornøyd med Ase Utra'en, og vil nødig måtte bytte den ut med noe annet. A-tec vet jeg er bra (og lett), men diameteren er for stor og den vil dekke for siktemidlene. Ase'n er på grensa, men går.. Jeg lurer veldig på hva som skjer med metallet på nevnte sted i grepet, etter en tids bruk med demper. Er det noen som har erfaring med demping av Beretta 87 Cheetah (.22LR) og "langtidseffekten" på våpenet - hvilke dempere brukt osv?
  12. Jeg har et fiberoptisk sikte på min P-22 som jeg kjøpte et sted på nettet (husker ikke fra hvor, søk på "fiberoptic sight Walther" eller noe sånt). Siktet er egentlig til Walther P-99, men passer inn i sleiden på P-22. Det er av typen "stikk inn ovenfra og skru til nedenfra" med en umraco-lignende skrue, som for øvrig var veldig vanskelig å få til å feste. Mye plunder med å få den på plass med pinsett! Min erfaring med det fiberoptiske siktet, er at det ble litt stort (en stor rund "dot" mot det ordinære skuret) og ikke spesielt bra. Det var helt greit, men ikke noe vidundersikte. Det lyser slik at det er lettere å se enn det vanlige forsiktet, under noen lysforhold (selvsagt ikke når det er veldig lite lys, for fiberoptikken må samle noe lys for å virke). Jeg erfarte at siktet skranglet seg løs etter hvert. Det kunne nok med fordel vært brukt litt locktite for å få det helt fast, men jeg valgte å plukke det av igjen og bruke originalsiktet. Tror det blir litt smak og behag om man liker det eller ikke. Lykke til med søk etter sikter, tror dere skulle greie å finne dem på nett
  13. Det hadde vært moro med et bilde av denne, 73alfa. En interessant børse. Selv har jeg siklet litt på en M6 Scout, litt i samme kategorien kanskje (?) - Savage'en er nok hakket mer raffinert. M6 finnes i .22LR eller .22 Hornet kombinert med .410. Det ligger et par videoer på Youtube for den som er interessert. Er det noen som vet om M6 har sirkulert på det norske markedet, eller er det noe tema med løpslengder og sånt som har hindret utbredelse her på berget? Artig å høre hva slags praktiske bruksområder man har for en Savage 24. Jeg har vel egentlig kommet frem til at det er litt vanskelig å rettferdiggjøre en anskaffelse av denne typen (i mitt eget hjem i alle fall). Men morsom er den i alle fall!
  14. Beklager, jeg var litt for kjapp i avtrekkeren her. Jeg ble litt forutinntatt, og tenkte på PPK med en gang jeg så overskriften. Kanskje et uttrykk for "jeg skulle så gjerne hatt en slik selv".. Men du sier jo at du er usikker på modellbetegnelsen, så det er kanskje et helt annet våpen du snakker om her (..uansett, skulle det være en PPK i 6.35 mm, så kan den jo være sjelden!)
×
×
  • Create New...