Jump to content

Johnsen

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Johnsen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fant en Kongsberg Signalpistol M1951 merket K.ART nr.817 produsert 1952. på Kongsberg sine sider er det oppført med 500 produserte, noe som da må være feil. Den er i god stand. Hva er verdien på en slik, noen som har peiling på slik.?
  2. Etter utkastet til den nye våpenloven blir det muligens registrering av plomberte våpen, med tilbakevirkende kraft også. Det er vel på tide selge samlingen sin, prisene vil vel falle som en stein når registreringsplikten kommer. Livet skal ikke være enkelt.
  3. Er det noe galt med det norske ordet før B-modellen. Det var det med stein og glasshus da....
  4. Kjøpte et fra Bladetech, Fungere veldig bra. Sandnes Arms har de.
  5. Prøv http://www.egun.de Det er stadig magasiner og småstasj til HK770/SL7. Har best erfaring med å søke på SL7
  6. Imponerende kunnskaper Vargen..takker for at du tar deg bryet med å skrive det ned..
  7. Delene til ladearmen er 12/13/14 Slitasje "Tennstempelholderen" 8 Slitasje Rullene 3 Slitasje Og en ting til: rengjør kammerdelen hvor rullene "sitter" i låst posisjon. Har erfaring med at det samler seg mye slam der. Er disse mye grodd er det ikke rart du få tungt ladning.
  8. Jeg har en slik, og har hatt den lenge Ladingen er tung, men ikke slik som du beskriver. På selve ladearmen sitter det en rulle, sjekk at denne ikke sitter fast eller er blitt "urund". Det vil føre til motstand. Ellers blir det som Vargen sier. Det burde stå .308 på tennstempelholderen, men det skal etter "husken", ikke være noen forskjell på 30-06 og .308. De går om hverandre. Står litt her om vinkler på rullelåsenhttp://www.hkpro.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135:guide-to-hk-locking-pieces&catid=4:special-topics&Itemid=5
  9. Har lest i dette og andre fora at toppdekslet har sprekt, men at det har vært problemer med avtreksmekanismen er det første gang jeg hører om. Jeg har hatt min siden 1985(prod.1982),polygonløp,flammedemper og har ennå ikke hatt noen feil av den typen, eller noen annentype. Bare byttet buffer innimellom. Den ble i de 10 første årene stort sett foret med "store mengder" NATO, utenom jakttiden. Ved "masseskyting" har jeg ikke hatt på kikkerten, det kan jo være en av årsaken til at ikke topplokket har sprukket. Begynner å se små tegn til slitasje på rullene, men ikke noe faretruende. Har satt en SL7 stokk på den nå, mens orginalstokken er til renovering. 15 år dunkene på ryggen i nordlandslier og båt setter sine spor. Har en arbeidskollega som også har en 770,uten flammedemper, han har heller ikke opplevd noen av disse feilene, men han har da heller ikke brukt den så hardt som min. Men han har en "tung" kikkert på.(Eldre Zeiss) Maken til halvautomat når det gjelder funksjonering og presisjon har jeg ennå ikke funnet. Og jeg har prøvd mange halvautomater. Tung ja, sikkring"feilplassert" ja, men for et våpen. Har ALDRI hatt feilfunksjonering.
  10. Takk for tipset, da har jeg kjøpt 375rum hylser til langt under halv pris. 6.28 pr.stk....rimelig.
  11. Det er utrolig hva enkelt er villig til å gi noen ganger...men den til 6500 ble påstått å ha tilhørt en kjent motstandsmann uten at det ble bevist. Ble ikke solgt på QXL. Den til 5000 ble solgt på QXL, pent plombert. Selv synes jeg det er alt for mye for en MKV, derfor startprisen på 2500. Er overrasket over hvor mye folk er villig til å gi på QXL/FINN hvis det er "sjeldent" nok. En MKV med "gammel" plombering ligger nok noe høyere i pris en normalt.. Alt kommer igrunn ann på hva selger føler gjenstanden er verd, og om han har noen erfaring med prisene i markede for gjenstanden. Skal ikke være enkelt...
  12. Skal være forsiktig å si hva jeg mener om "skrapjernforståsegpåene", men noen ganger skulle det ha vært en "Slett" knapp her også, slik som på Facebook for uønskede innlegg. Over til det viktige: Prisen er som vanlig vanskelig å annslå, men jeg har sett disse gå for så mye som 5000/6500 andre steder. Et eksemplar ble solgt for 3300. Den billigste var da sveiset alt på, slik som de av forsvarsmuseet. Så da har du enn viss anelse om hva som kan ventes å få f.eks på QXL. Ett bud på 2500 burde vel være en start , så får du heller se hva som er smertegrensen for selger. Fungere for meg når jeg kjøper.
  13. Da har jeg tenkt og lest, og blitt enig med "expertisen" om at 458 win mag nok er et bedre alternativ i m98 kassa enn 450 marlin.. Trenger ikke bli så veldig !! dyrt heller.... Problemet er jo at man får en bra brukt brno for samme prisen som det vil koste å bygge om K98`n, men da har man jo ikke fått bygd sin egen rifle. Vel da må jeg vel en tur til onkel og få "omdøpt" Mauser`n. Stokk fås billig i Tyskland.... Løp skal heller ikke være noe problem å finne. Mangler bare en børsemaker som kan bytte løpet... Noen som har en anbefaling i Tromsø-distriktet......eller andre steder in landet. mvh.
  14. Har en har en hær-mauser(S/27-1937) stående som ikke blir brukt. Så fikk jeg plutselig lyst på noe "grovere" enn 375RUM til elgjakta og kunne tenke meg en boltrifle i 450 marlin. med lydemper, uten kikket. Korte hold under elgjakta som oftest. (Ja, det finnes bøylerifle, men det har jeg ikke lyst på NÅ.) Antar at 450Marlin er litt mer praktisk å bruke i en boltrifle en 45/70. (Alternativet er jo 458 winmag og LOTT, men de har jeg ikke lyst på NÅ). SPØRSMÅLET er da som følgende: Er det en mulig kombinasjon? Er det noen som har prøvd det.! Er eet mye som må gjøres med bolt / låsekasse Kom med "input"
×
×
  • Create New...