Jump to content

Victory

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Victory

  1. Er på jakt etter eksklusive kjøkkenkniver. Eks. håndlagde kniver med damask-stål. Kommer mye bra fra Asia... Utvalget i Norge er meget dårlig, og prisene er skyhøye sammenlignet med USA. Har bl.a. sjekket hos Traktøren, Jernia og spesialforetninger. Noen som kjenner til en amerikansk aktør som eksporterer kjøkkenkniver til Europa?
  2. Hva koster det å få utstoppet en Kudu (bogmontert) i Norge? Store prisforskjeller? Jeg vurderer å engasjere taxidermist Ørnulf Kvebek...
  3. Neste nummer av VAPEN Tidningen, og som kommer for salg ca 17. desember 2009 inneholder en artikkel om .458 SOCOM. Skal selv lese den
  4. Tror du skal ta en liten prat med akkurat brukerne om kvaliteten på ammoen før du sier noe mer..... De har mengder av ammo underlagt skyteforbud og jeg kan love deg at brukerne IKKE kommer til å anbefale denne produsenten for neste avtale som er framskyndet siden de pr idag sitter med ammo som ikke kan brukes. Flere distrikt har også blitt fristilt til å kjøpe egen ammo siden dette ammokjøpet betyr et kjempeproblem da brukerne ikke får avholdt kurser på nye våpen osv da ammoen ikke holder hverken kvalitet eller sikkerhetskrav som tilfredsstiller noen. Er et godt ordtak over dammen som heter" Beware your equipment was made by the lowest bidder" Noe som stemmer 100% i akkurat dette tilfellet Når det gjelder hettene har jeg ingen egenerfaring å dele. Var bare ok å opplyse om at valget til politiet definitivt ikke var å regne som et kvalitets tegn. Jeg er ingen ambassadør for Fiocchi om svaret mitt skulle antyde dette, og har heller ikke kjennskap til hvilke erfaringer Politi eller Forsvaret skulle besitte etter bruken av ammunisjonen. Ja, pris er en av mange avgjørende faktorer ved valg av leverandør… Tror f. eks Politiet vurderte kvalitative egenskaper også da våpen og ammunisjon blir brukt under særdeles spesielle forhold der funksjonalitet er avgjørende for utfallet. Synd for dem hvis ikke. Jeg er også kjent med at det er stor forskjell mellom komponenter og ammunisjon… Klimatiske forhold har også betydning. Haglepatroner produsert for klimatiske forhold som i Marokko fungerer nødvendigvis ikke tilfredsstillende i arktiske Norge… Som sagt, jeg bruker ikke Fiocchi tennhetter eller andre komponenter. Jeg har kun brukt Fiocchi ammunisjon til pistol og revolver, og de er gode. Jeg foretrekker Federal tennhetter. Har også positive erfaringer med CCI.
  5. Fiocchi er en stor internasjonal ammunisjonsprodusent. Anerkjent sådan. Leverandør til militære og politi verden over. Det norske forsvaret, politiet i Norge og i Norden bruker og har brukt Fiocchi ammunisjon. De produserer og leverer komponenter (tennhetter, hylser m.m.) til anerkjente ammunisjonsprodusenter. Hadde bl.a. Politi valgt Fiocchi hvis f.eks. tennhettene hadde vært så ustabil og upålitelig? Trolig ikke. Høyst sannsynelig må klikk, ettertenning o.l. skyldes en dårlig lot eller tilsvarende. Anbefaler dere å reklamere. Tilbakemeldingen kan være nyttig for Fiocchi. Jeg har ingen erfaring med komponentene. Kun ammunisjonen. Og de er gode.
  6. Bruker du kroppslange ski eller har du valgt litt lengde? Korte ski svinger en lettere med men lengre ski har bedre bæreevne... Har du brukt de etter et større snøfall? Tenker da på hvordan skiene oppfører seg under ulike dypsnøforhold. Kramsnø, pudder o.l...
  7. Hei Sako 30-06! Jeg skal kjøpe meg ski som hovedsakelig skal brukes til jakt (jeg har Randonneé utstyr og som brukes til toppturer). Jeg vurderer Fischer E109 eller Åsnes Ingstad. Skal bruke de når jeg skal bevege meg over større distanser. Jeg har Tubbs 36`` Military truger, og som jeg bruker når mye nysnø. Det som er sikkert er at jeg skal kjøpe meg et par ski med stålkanter og som har god bæreevne samt gode kjøre- og gåegenskaper. Skal ikke gå med tung ryggsekk. Kommer til å bruke pulk for å frakte utstyr... Jeg har valgt skoene Varg Polar, og Voilé 3-pin cable. 75 mm telemarksbinding med avtagbar kabel. Tar av kabelen når en skal gå på flate partier og benytter den ved aktiv kjøring og i bratta. I tillegg kommer jeg til å velge Voilé helløfter og gode feller. Jeg antar at du har brukt dine Fischer E109 ski og har opparbeidet deg noen erfaringer siden det er nesten ett år siden du startet denne tråden. Har du noen erfaringer du ønsker å dele? Er det noen andre som har gode erfaringer med Fischer E109 eller Åsnes Ingstad? Eventuelt andre brede fjell/jaktski. Andre Åsnes fjellski er ikke aktuelle da de blir for smale med tanke på bæreevne.
  8. Vinterstid er jeg svak for Belgisk øl. Gjerne en godt kjølig Duvel. Bør drikkes fra glass designet for øltypen. Ulempen er den høye alkoholprosenten... Fordelen er derimot at alkoholen har en positiv effekt på den fete julematen Det gledelige er at det har kommet en del små produsenter den senere tid i Norge som produserer mye godt øl. Mangfold er tingen! Skål!
×
×
  • Create New...