Jump to content

Hjortelusa

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hjortelusa

  1. Må vel bare innrømme at det har blitt skadeskutt fra meg ja,dessverre. Første elgen jeg skjøt på,en piggokse fikk skutt av frembenet helt øverst mot bogen etter en kombinasjon av feil avstandsbedømming og en kikkkert 13 cm ute av kurs på 100 m. Jeg anslo avstand til ca 100 m,men ved måling etterpå var det ca 165. Kikkerten var en Fontaine som hadde tydekigvis fått en smell,den gikk 13 cm under på 100 m når jeg skjøt ettt testskudd rett etterpå... Elgen ble sporet opp av hund og skutt i stålos ca 300 m unna førsteskuddet,en drøy time etter førsteskuddet. Snakker om dårlig magefølelse når sånt skjer,får den samme følelsen enda,helt frem til jeg ser dyret er dødt.... Har blitt noen fall etter det,og en ny kikkert Fontainekikkerten fikk plass på .22 istedet,var jo litt synd å kast den....
  2. Hvis du kaller deg amatør på kjøkkenet så var det du fikk til der meget imponerende,jeg jobber som kokk selv,og har vært borti folk med årevis erfaring som "kokk",og de hadde ikke klart å tenke i de baner du er i engang. Og ja,Toro er greit nok,må bare jukse de til litt med kalorier og steke kraft Hjort ytre er meeeget bra mat,stek forsiktig og la hvile like lenge som du har de i ovnen så blir det snadder til hele familien.
  3. Jada,klart det var litt humoristisk fleip,men jeg skjønte på de at det syns det var drøyt med høl i elgen men... Greit å være tøff i kjeften når det går bra og totalt 4 av 6 skudd mot elgen var dødelig......... etter noen timer/døgn Godt å få debut-elgen unna,ingen drømmedebut akkurat,men sånn ble det for meg Bare 11 mnd igjen til neste elg detter
  4. Må bare skryte litt av meg selv og si at det første skuddet mitt satt midt i lungene,så den hadde uansett ikke kommet langt:)
  5. Tenkte jeg skulle dele en liten historie med dere og høre om jeg oppførte meg helt på trynet eller ikke. Posterte ut på en påskutt kvige som hadde fått totalt 3 skudd mot seg før den dukket opp hos meg. Den kom ut på hogstfeltet ca 80 m nedenfor meg,plystra så den stoppa,ga den et skudd i bogen,men var ikke noe anslag å se,den bare snudde fra meg og gikk rett fra meg opp en ganske bratt skråning. Plystra igjen og ga den ett skudd i nakken,som førte til at den stivnet til og sto i ro,så jeg sikta på ryggen,langt fremme og ga den et skudd,da datt den sammen og rørte seg ikke mer,elgjakta var over. Siden kom alle kommentarene som" det holder med ett skudd!" , "faan,tok du med AG3en på jakt idag?" osv osv. Det hører med til historien at jeg posterte på naboterrenget,det er attpåtil i en annen kommune,fylke og jaktvald. Da jeg skjøt visste jeg ikke om de andre hadde truffet,hvor de evt hadde truffet osv,det var ikke funnet blod av betydning. Den var på vei bort fra meg og det var ingen flere poster bak meg. Skal legge til at dette ble min første elg,så litt heit i toppen ble jeg nok,men følte jeg hadde kontroll på skytinga. Ved flåing viste det seg at den hadde et vomskudd fra tidligere på dagen,og et høyt ryggskudd som hadde ekspandert dårlig etter en tur innom en post før meg. Med tanke på at vi ikke var i vårt vald,skutt på fra før,og på vei bort fra meg valgte jeg altså å skyte til den lå rolig,siden holdet var kort og jeg hadde kontroll. Er jeg en skyteglad idiot av en førstegangs elgskytter,eller hadde dere gjort det samme i mitt sted????
  6. Det er forresten en drue-kvist pinne...
  7. Har gjort unna 5. ferieuka på stolsekken nå,i naboterrenget til Ladden,tror nok vi har like mye elg i terrenget men de har noen sinnsyke bikkjer som gjør jobben. Hos oss er det bandhund og drev som gjelder,sliter med å få tetta igjen så den stikker i vei mellom ås-kulene med huet nesten nede i mosen.... Henger 4 ungdyr i låven nå,2 ungdyr og ett fritt dyr igjen,greie str på ungdyra,jevne og fine,men hardskutte som f... 300wby magnum på 50 m hold,litt skrått gjennom lever og begge lunger,løper 500 m uten en dråpe blod,før den plutselig slår salto og ligger der i en haug med blod. Merkelig at de klarer det... Imponerende krefter i de dyra ja.... Lykke til videre,ønsker oss løshund vi....
  8. Er ikke noen ekspert,men noen utvomminger har det blitt... Enig med siste taler om fremgangsmetode,vær forsiktig med kniven,se nøye på det du gjør,bruk heller 5 min for mye enn vom-guffe overalt! Eneste forskjell jeg gjør fra de andre her er at jeg kutter spise og luftrør ovenfor "klædden", er vel svelgemuskel eller noe? Har aldri stripset igjen eller knytt igjen da,og aldri opplevd å få noe guff i retur ut den veien. Følg bukhulen når du løsner ved mellomgulvet,og ytterst forsiktig ved rygg og indrefilet. Jeg kutter også rundt hele rass-tutten på rådyr,da kommer hele innvollpakka ut hel,fra svelg til rumpehøl. Ikke akkurat komplett fremgangsmetode,mer et par råd på veien,øvelse gjør mester,Lykke til!
  9. Etter mye lesing her uten å ha noe å fortelle kom endelig min sjanse på bukk på fredag kveld. Var ute mandag kveld med lokken uten noe som helst respons fra annet enn en skjære... Torsdag kveld ut igjen med en dreven kompis som har lokka mye,geita og killingen kom med en gang,men hvor var bukken?? Den dukka selvsagt opp fra baksida av oss,på over 300 m, og hadde ikke travelt i hele tatt,en meter i minuttet vel?da ble jordet drøyt... Dukket opp en pen 8takkers elgokse med fru,men litt tidlig enda vel? Vi pakka sammen når mørket kom,med bukken fortsatt på drøye 250 m... Jaja tenkte vi,den er sikkert her i morgen og... Fredag samme sted,ned på magen,duken over,vente 20 min før vi lokka, OG DA: IKKE EN DRITT RESPONS!!! Lå der fra ca 19 til 21.30 uten snurten av de rødbrune. Hva nå??? Liten prat om hva som var feil idag,ingen logiske svar igrunn,men tok børsa på skuldra og tok en tur for å vise kompisen litt rundt på terrenget,mye små viker og kuler på jordene her. Da vi runder en liten odde hvisker kompisen : Dyr i åkeren!!! Hvor? Langt fram??? Nei,ca 25 m rett foran!!! Vi hadde gått og prata,snubla,ledd og bråka på,og der ligger den pokkers bukken 25 m foran og trykker som en jæ... fuggel,hva nå??? Jeg opp med børsa,strak arm,korset å plass,mens kompis prøver å få bukken opp. Tror nok jeg sto med børsa på strak arm hvertfall 3 min før bukken gidder å reise seg,begynte å bli sigen iarmen,faen og,tungt jo!Opp med bukken,med breisida til,trykker av,ser det blir stjernetreff med baklengs salto og ti meter spurt før den detter og kiler seg mellom to bjørketrær. Mitt første vilt er et faktum,pulsen hamrer,jubelen står i taket!! Så sinnnsykt spennende!! Bukken er en liten 4-takker,slaktevekt 14,5 kg etter den ene bogen ble helt vrak på utgangsida,skutt med Tikka T3 lite SS med 180 grs oryx på 25-30 m,litt overkill,men ingen tvil om treff hvertfall!!! Steike så moro! Dette ble lang historie,men har venta mange år på noe å fortelle. Skitt jakt videre folkens!
×
×
  • Create New...