Jump to content

phoines

Members
 • Posts

  156
 • Joined

 • Last visited

phoines's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Ser min tikka t3 har 57cm løp, men er det et fornuftig hastighetstap fra 62cm til 57cm mtp ladetabeller. Noen som vet?
 2. Bruker NCC 115grs og N150, men får ikke hastigheter i nærheten av det VV oppgir i sine ladedata på 115grs SMK som jeg tenker vil være ett godt omtrentlig utgangspunkt for NCC 115grs. Jeg nærmer meg maks lading, men hastigheten tilsvarer den hastigheten som VV oppgir på min lading. Noen som har en god forklaring på dette (kronografen jeg bruker er brukt på andre kaliber/ladinger som stemmer omtrentlig med forventet hastigheter ut ifra gitte ladetabeller)? Våpenet er Tikka T3, som har original løpslengde. Kruttmengden er dobbeltsjekket mot to forskjellige ladevekter, som begge oppgir korrekt vekt.
 3. På hjemmesiden til Vertebrae står det at de har tatt ferie og at e-post blir lest og telefoner besvart innimellom, og at ingen forsendelser blir ekspedert før 25. juli. I tillegg som det blir nevnt har de holdt på med å flytte til nye kontorer.
 4. Grattis med ny valp ! Valpetiden er travel, men samtidig også den morsomste og viktigste synes jeg. Det er nå de er supermottakelige for læring, og du bør begynne å trene inn øvelser med valpen din så fort du får den i hus. Så du kan fint begynne den å lære sitt nå, men husk valpen er i innlæringsfasen og du kan ikke sette noe krav bak øvelsene. Jeg startet selv med å trene sitt ved døren og matskålen til å begynne med, to-tre repetisjoner dann og wann i løpet av dagen klarer de helt fint. Anbefaler deg å se dvd'en til Anders Landin, så trenar jag min valp, dersom du ikke allerede har den. Her gjør han ett kjempepoeng med at han trener valpen kanskje en time i løpet av døgn, de neste 23 timene får de lov til å være valp! Ikke for mye forlangt i det hele tatt så lenge man bruker hodet . Ellers lot jeg ikke min valp få lov til å gå og gnage på alt mulig i heimen, det var for slitsomt (blir unødvendig masing på valpen)og ikke minst dyrt, så det var tidlig avvenning med å gnage på ting som den ikke fikk lov til. Så da ryddet jeg vekk det meste fra gulvet som valpen kunne gnage på, samt tok en "skjennepreken" hvis den prøvde seg på møblene . Noen casulties må en regne med å avskrive, hehe. Uansett har du skaffet deg moro i mange, mange år fremover . Blir spennende å følge med utviklingen til valpen. Og du har helt rett i at jo mer hunden jaktes med jo bedre blir den .
 5. Virker lovende, da håper jeg bare at JD sender avgårde ett eksemplar asap .
 6. Og da er det vel en god grunn til å kjøpe noe som kan lette arbeidet ? Er det samme typen HP'en har eller?
 7. Er det noen som har erfaring med denne? Har vurdert å bestille meg en slik, men tar gjerne i mot brukererfaringer før jeg gjør det.
 8. Da er spm mitt, hva legger du i å "jobbe"? Er det kondisjon du tenker på, så ville jeg ha trent denne opp med f.eks. å sykle med bikkjen, svømming er også god trening for hundene mtp å bygge opp muskelmasse og utholdenhet. Jeg er litt usikker på hvor "hardt" du kan trene en så ung hund, men begynn forsiktig og øk mengde og intensitet etterhvert. Bruk hodet og sunn fornuft, du vet sikkert best hvor god kondisjonen til hunden din er, og legg opp et treningsopplegg ifht den. Utenom det så vil jeg si at grunndressur er kanskje en like viktig faktor å trene på- alle mine bikkjer kan løpe, men dressur der kan de aldri bli gode nok ! Det er terping, terping og enda mer terping. Skynd deg langsomt, er viktig stikkord når du trener grunndressur. Ellers vil jeg råde deg til å ta kontakt med fuglehundmiljø(er) i nærheten der hvor du bor. De vil kunne hjelpe deg masse med tips og triks ifht å trene opp hunden din slik den blir klar til høstens jakt .
 9. Hvordan er presisjonen i de kulene? Jeg har selv fått tilsendt 500 stk, men ikke fått anledning til å lade opp noe enda .
 10. Tja, jeg jobber selv i forsikring, spørsmålet her blir ville kravet blitt avslått uavhengig av om kravet var forhåndsmeldt eller ikke? Hadde kravet blitt dekket dersom det var forhåndsmeldt, vil jeg påstå at det ville være "paragrafrytteri" å ikke kunne saksbehandle det manuelt i ettertid dersom veterinæren tok kontakt med Agria og sa at tabben skyldtes forhold på deres side. Men, ifht til den berømte "lille" skriften til forsikringsselskapene, så har jo Agria alt på sitt tørre, og de bruker det for det er verdt. Hvorvidt det er kundevennlig å være så rigide ifht til vilkårene må jo hver enkelt selv ta stilling til . Det kaller jeg hvertfall kundevennlig, for jeg er ikke sikker på om veterinæren hadde vært pliktig til det, her er det goodwill som skinner gjennom . Uansett, tråden gikk på valg av forsikringsselskaper, og mitt poeng er at vilkår og kundevennlighet er en like stor faktor å sjekke ut som pris, til syvende og sist .
 11. Har hatt to forsikringstilfeller hos Agria, og de var utrolig trege med utbetalingen, 3 måneder saksbehandlingstid begge gangene før vi fikk oppgjøret. Hver gang jeg har rådspurt saksbehandler, har de enten ikke svart eller svart så vagt at jeg har bedt om å få snakke med en annen saksbehandler og fått helt forskjellige svar på samme spørsmål. Også prøvd å få tak ombudet deres, heller aldri fått svar. Agria, er billig, men makan til dårlig oppgjørsrutine og saksbehandlere skal man lete lenge etter. Til og med veterinæren min nevnte at Agria kunne være til tider ekstra vanskelige på oppgjør kontra andre forsikringsselskap...Så jeg kommer aldri til å anbefale de til noen !
 12. Hei Oggy007, som du sier, ikke la deg blende av prisen, alene. Sjekk opp i vilkårene, egenandeler osv osv. Det er store forskjeller i saksbehandlingstid, "vilkårs- og paragrafrytteri", priser, dekningsgrader, noen forsikringsselskaper tilbyr dyreforsikring "bare" for å tilby det, som en pakkeløsning osv. Jeg har hatt dårlig erfaring med Agria (vet at mange andre lovpriser de), men jeg kommer ikke til å bruke de igjen på nye hunder (gamlefar skal få bli ut tiden sin der). Fikk nettopp ny valp for noen uker siden og den ble ikke forsikret der for å si det slik. Det som ble avgjørende da jeg byttet til nytt forsikringsselskap var hvor "vilkårs-og paragrafryttere" de fremsto, de som kun henviste til vilkår og paragrafer uten videre seremoni, ble luket bort. De selskapene som var åpne for å vurdere skadetilfeller, basert på epikrise/veterinærattester fikk i pluss i margen hos meg. Det er ikke dermed sagt at for det om man får en veterinærattest så godtar forsikringsselskapet det, men de er hvertfall åpne for å vurdere det, og det er vesentlig for min del. Glem heller ikke at det er en egen jakthundforsikring som NJFF og IF tilbyr sine medlemmer, den er rimelig og skal være grei, har jeg hørt. Lykke til med valg av forsikring til din dachs .
 13. @SlAAnsky: det er omtrent samme tiden mitt våpen har vært inne også, men nå håper jeg det løser seg .
 14. Da har jeg fått svar fra Vatland, etter at en kunde hadde tipset han om tråden . Det var en veldig utfyllende e-post, og det er godt å se at han er tilbake i jobb etter lengre tids sykemelding. At det har vært manglende svar på de siste e-postene jeg har sendt han har ikke vært intensjonen hans, og det har han beklaget. Utenom det kan jeg bare si at all tidligere kommunikasjon med Børsemaker Vatland har vært upåklagelig! Håper med dette at Vatland er tilbake for fullt så snart han kan .
 15. Ja, er ikke akkurat en "drømmesituasjon", verken for meg eller børsemaker, men på et eller annet vis må jeg få våpenet tilbake, og når vedkommende børsemaker ikke sender børsa tilbake etter x-antall purringer, da har man ikke så mange alternativene igjen. Dessverre . Jeg får prøve å ringe han igjen nå som påsken er over og gi han en siste mulighet til å sende børsen i retur...
×
×
 • Create New...