Jump to content

Kratoz

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kratoz

  1. Kratoz

    Løst magasin M98

    Beste alternativet eg har funnet så langt er fra voere, men er ikke akkurat billig. Har norsk importør huskeer ikke kem i farta. http://www.voere.de/en/rifle-technology ... azines.htm Forresten noen her som har vært i kontakt med Prechtl and magasin systemene deres? Ser bunnsolide ut og bruker gode magasin. Er også en amerikansk bedrift som har laget med AI magasiner, men vet ikke kor lett dei er å få tak i.
  2. Heimelada Barnes 150 grs TSX, 47 gr N150, Lapua hylser og CCI BR2, TSX har gått best i rifla mi av dei eg har prøvd og slaktet blir fint så er godt fornøyd.
  3. ja er helt korrekt. Er det original løp fra remington eller USA er gjengene generelt sett 5/8-24 tpi. Men er jo umulig å si på ei rifle som er kjøpt brukt om løpet er gjenget opp i ettertid, så må nok bare måles.
  4. HTG en er et eksellent valg ja, spørs hvilken stokk som passer en best og hvilken skytestillinger en stort sett bruker, skyter en 90% av tida liggende med to fot vil jo en A5 være vel så bra om man liker skjefte formen da. Det beste ville jo være å få prøve noen modeller så en vet hva en liker best. Det er langt flere stokker McM vil lage til M98, Hansen har jo ikke oppdatert sida på årevis, og er ikke spesielt lette heller om dei ikke bestilles med riktig fyll.
  5. Synt stokk som tåler mye juling, og ikke veier for mye McMillan eller Manners er nok det beste du kan få tak i, prisen er deretter også, kan bestilles med forskjellig 'fyll så vekta kan tilpasses, må vel forvente bestillings tid visst du skal ha en skreddersydd. B&C Varmint/tactical modellen du kan få fra midway er en god stokk og, kvaliteten er ikke helt den samme men er billigere, kan feks bestilles fra lager hos midway. HS lager vel gode stokker og, bare ikke ta dem med deg til varmere strøk, har hendt dei har kløyvd seg i to pga varme, garantien deres dekker nemlig ikke det om stokken har vært utsatt for mer enn 52 Celsius Tofot ville nok valgt en Atlas fra Accushot selv til normalt bruk, trenger du noe som er ekstra stabilt til små mål www.lraccuracy.com er nok den mest solide og stabile to foten du får tak i til montasje under stokken men koster deretter.
  6. DPMS magsiner går vel heller ikke i Armalite AR10... Dei går i nye typer AR-10A som Armalite begynte å produsere i 2012, Låskassa på denne er annerledes enn den tradisjonelle AR-10B så Dpms, Magpul etc passer. I standard utgaven nei.
  7. Les litt nøyere før du poster, relc har en AR-10 fra 50 tallet sier han altså en standard B utgave. Magasinene du nevner passer i AR-10A som er modellen Armalite har begynt å produsere i 2012. Alle magasiner til eldre modeller (AR-10B) skal passe om en annen. Tegningene på linken viser også temmelig klart forskjellene på dei to.
  8. Som nevnt over, montasjer er vel Spuhr det beste alternativet man kan få tak i for øyeblikket. Tofot fra Roedale er sikkert et solid produkt, men har vært veldig mye kritikk av selskapet siste par årene, og misfornøyde kunder, er også veldig vanskelig å få respons via e-mail etc. Atlas selger adaptere for PH/Versa Pod så kan brukes med spigot også. Visst du har Versa Pod/ PH bipod og syns den rakler for mye, så kjøp en friksjons lås fra sportingservices burde fikse problemet.
  9. Remington uses a 1-1/16" diameter thread shank with 16 threads per inch.
  10. Er så enkelt at firmaene i USA trenger eksport lisens påp alt av våpen/ våpendeler, og det er temmelig kostbart og tidsomfattende der borte, men enkelte firma har det, sender dei uten dette bryter dei det føderale lovverket og dei fleste er vel ikke villige til å ta den sjansen. Kniver fins det ikke restriksjoner på så skyld på Cabelas. Samme gjelder optikk men der legger som regel selskapene restriksjoner til butikkene for at utenlanske kunder ikke skal kunne kjøpe produktene deres 'billig'.
  11. Kratoz

    Mauser

    Alle skjefter bør beddes, dei fleste foretrekker vel å helbedde en K98 grunnet uttaket av materiale på venstre side av låskassa. Også skjefter med beddeblokk bør i det minste skim beddes, siden ei masseprodusert låskasse sjelden er 100 % konsentrisk spesielt ikke en gammel M98, og dermed blir ikke 'beddinga' stress fri. Og aluminium uten overflate behandling korroderer jo veldig fort. Skim bedding kan du temmelig enkelt gjøre selv, full bedding med uttak av materiale og søyler bør en overlate til en kompetent børsemaker.
  12. Armalite er vel eneste some lager magasiner til sin AR-10, originalt brukte dei modifiserte M14 magasiner. Tredje parts leverandører som Magpul Pmags etc, passer bare i nye typen AR-10A (2012) og ikke eldre versjoner. Finn en europeisk importør av Armalite og bestill magasiner derfra, er nok beste løsningen på magasin problemet iallfall.
×
×
  • Create New...