Jump to content

Apriliatrond

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Apriliatrond's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Bamsegutt! Mauser G.33/40. 8X57IS med Nikon Monarch 1,5 - 6X42 med Docter rødpunkt på siden (for korte hold). Hvilken montasje har du for dette oppsettet? Bilder?
  2. Ble samlingene merkbar bedre?
  3. Har merket det samme, men jeg fant ut at ved montering så kunne enn montere låskasse og løp skjevt i stokken. Derfor fikk jeg beddet rifla, og nå har jeg ingen problemer med dette. Det er ikkke store forskjellene, men jeg ville gått for HV løp. Har dette selv, og kunne ikke tenke meg annet. Mvh TRG-22 Hvordan beddet du den?
  4. Har igrunn ikke tenkt tanke om at vi okkuperte kanaler for andre jegere. Der vi jakter, går vi ikke "i kø" så da er dette ikke noe problem. I løpet av 1 mnd på jakt tror jeg at det var en rypejeger som hadde samme frekvens som oss. Og har men DC-40 kan man jo bare legge seg på ID 11-20. Da er du vel rimelig uheldig om noen andre med samme ID skulle være på jakt i samme terreng, samme dag som deg. Ikke rart det er krig i verden.....!
  5. Hunde-eier i jaktlaget kjøpte en Astro 220 med 2 hundeenheter i høst. Han har 2 hunder og ville ha en på hver av dem. Selv kjøpte jeg og en 3. person i laget hver vårs, med hunde-enhet. Dette gjorde vi pga plastkassen for å oppevare dette i. De siste dagene jaktet vi med kun en hund og hunde-eier hadde hundeenheten til den andre hunden i beltet. De samme hadde vi 2 andre jegerne. Har aldri vært såååå lite "jabbing" på radioen noen gang. Alle 3 hadde full oversikt på hvor vi og hund var. Moro var det også å se elg og hund komme mot oss. Og sikkerheten med å vite skyte retningen er også bra. Kan absolutt anbefale dette.
  6. Dette er vel en Sauer 202 Classic Gresvik? Har en slik selv.
  7. Skaubjønn og OptiBond FL, hva er diameteren på objektivet deres og hvor mange mm er det mellom objektiv og løpet. Har jo ikke løst å bestille en montasje som er for lav, slik at objektivet ligger nedpå. Har funnet en oppbygging av kolben som jeg vil fungere, OM montasjen skulle bli for høy. Har dere prøvd denne:http://www.jaktbiten.se Her er "stien". Lot seg ikke kopiere. Hem. Katalog. Vapentillbehör. Kolvkamshöjare, neoprene
  8. Har en Sako Quad med Heavy Barrel i kal. 22WMR og en Bushnell Trophy 3-12x56 . Er ute etter montasje som kan taes av- og på, uten treffpunkt forandring. Noen som har forslag? Og kom gjerne med navn på de som selger og ca pris. Kikkert har 30mm rør og er 64mm "i front".
  9. Rypert, skal forsøke legge inn bilde av samlingen. Har forsøkt før , men får det ikke til. Vet ka fan hva jeg gjør feil....
  10. Har en SAKO QUAD HEAVY BARREL 22 WMR som jeg kjøpte i oktober 2009. Fikk da beskjed om at det var ikke løp i de andre kalibrene i Norge. Og siden har jeg ventet og ventet...... Så hvis du har fått deg løp i .22LR nå, er det vel håp for meg også. Er forøvrig veldig fornøyd med samlingen på .22WMR'n og CCI ammo.
  11. Kan du ikke bygge den om til enkelt skudds rifle? Har en kompis som har en Star B i 222 og mener at låsekassen er den samme på rifle som hagle.
  12. Har ingen erfaring med Remington 870 Super Mag., men har nettopp byttet fra Mossberg 12/89 til Benelli Super Nova. Er veldig fornøyd med dette bytte, fordi Mossberg'n syntes jeg virket "uferdig". Hadde ingen funksjonsfeil med Mossberg'n, men forskjefte skranglet og jeg klart aldri treffe godt med denne. Fant heller ikke mye ammo. som hadde fin samling. Men det skal sies at jeg har fått bra med ryper med dette våpnet, så helt ubrukelig er det ikke.
  13. Ser diskusjonen om hvor mye salt man bør bruke på kjøttet før røyking. Selv bruker jeg salte godt med grovsalt på kjøttet. Lar kjøttet ligge 5-8 timer, avhengig om hvor store stykkene er og om hvor "fuktig" kjøttet er. Bruker ikke kjøtt som er tykkere enn 7-8cm fordi det er vanskelig å få saltet til å trekke inn jevnt. Om du ønsker bruke tykkere stykker, bør man snitte litt i kjøttet og legge salt inni. Blir som oftes for salt på utsiden. Dessuten trekker ikke røyken helt inn. Lar heller ikke kjøttet ligge i det som etterhvert blir en saltlake, men legger kjøttet på noen planker. Dette gjør at saltlaken ligger i bunnen. Er vel røyket kjøtt det skal bli, og ikke saltkjøtt......
  14. Ser at faren til Mauser68 bruker et kjøleskap som røykeri. Min far bruker et kombiskap, (kjøle/frys) som røykeri. Han har laget hull mellom "enhetene" , samt i toppen slik at røyken kan sive ut. Og så bruker han et metall spann i den nedre delen. Fyrer opp til det brenner bra, for deretter legge på med einer og bjørkespon. Så "dreper" han flammene med en skiferstein og setter spann og skiferstein inn i nede del. Dette gjør han 2-3 ganger , alt etter hvor mye røyksmak man vil ha på kjøttet. (forsøk litt forskjellig her) Det er viktig at kjøttet har hengt minst ett døgn til tørk, før man begynner. Har røyket elg, hjort og reinkjøtt, samt laks i dette "røykeriet med meget godt resultat. I allefall setter de andre på jaktlaget pris på produktet. Ett slikt røykeri er lett å lage, men er jo ikke sååå fint som noen av de som er avbildet inne på tråden.
×
×
  • Create New...