Jump to content

Torstein

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Torstein

  1. Hei, har kjøpt inn litt Hornady 50 grn GMX kuler til 223'en. Har N530 og N140 krutt tilgjengelig. Jeg har ladet opp til 23 grn med N530, men får ikke opp farten skikkelig gjennom min 20" Howa mini action. Ligger på rett under 2700 fps. Finner ikke håndfaste ladedata på denne kulen med dette kruttet, så jeg tør ikke dra på voldsomt mye mer. Presisjonen er super på 100 mtr, men jeg må ha litt mer fart. Er det noen som har erfaring med denne kulen/kruttet og hva har dere lagt dere på? Mvh TT
  2. Takk takk, da er jeg ikke alene om å ha utfordring med disse heldigvis.. Jeg har gnikket og gnukket noen timer men det hjalp dessverre ikke. Siden den heller ikke lukker 100% med Rottweil sine patroner, noe som jeg har tilgang på lokalt så jeg slenger den nok inn og får frest av litt. Hadde håpet at mellor sine hadde funget da de er rimelige, og burde være greie nok til å få inn rutinen i kroppen.
  3. Der fikk jeg litt puls.. Måtte sjekke for sikkerhets skyld og den er stemplet 16/70 så patronene stemmer
  4. Har en kjøpt meg en Sauer 3000 drilling i kaliber 16, produsert i 1961. Når jeg fikk den var den temmelig grapsen med gammel olje og smuss/rust, stør og kryssbolten lukket ikke skikkelig igjen. Har rengjort og smurt så nå ligger bolten flush når løpene er lukket, dog må den lukkes noe bryskt igjen for at kryssbolt skal smette i lås. Har nå handlet inn litt forskjellige patroner, men sliter litt med å få lukket løpene med enkelte WInchester fungerer greit, får lukket og kryssbolt smekker på plass. Rottweil fungerer halvveis, kryssbolt går nesten på plass og ligger flush på utsiden når jeg manipulerer top leveren. Mellior fungerer ikke, får ikke lukket igjen med to patroner i våpenet. et fungerer sånn halvveis. Antar at hylsekantene har forskjellig dimensjon og at problemet kommer av det. Noen som har vært borti dette før? Er dette noe som "plutselig" kan oppstå(eller ha blitt "fikset" på), eller er det toleransene som er så små fra den var ny? Er løsningen børsemaker og få dem til å senke sporet til hylsekanten 2/10 mm? Alle tips mottas med takk, gjerne tips som kan være noe "utenfor boksen".
  5. Skal i gang med det samme selv nå, og for oss som må ha ting inn med teskje så er dette riktig? 1. Demonter avtrekkerbøyle 2. Skru ut bolt som går opp gjennom stokk og ender opp i bakkant tange 3. "Avtrekkerplate" fjernes Overstående har jeg kontroll på. Neste nå må være å skru ut ut sikring på siden og så trekke av kolben. Er det noen triks jeg bør vite om tenke på før jeg setter i gang med siste punkt? Noen tips og triks i forbindelse med sammensetting?
  6. Torstein

    jaktdress

    Låner tråden litt. Hvis en ser bort i fra økonomi oppi det hele og bare skal ha den råeste løsningen for allround bruk. Skal brukes i alt i fra bratte lier med tung bør til postering. Ønsker at den holder meg tørr fra utsiden samt nogenlunde tørr fra innsiden. Trenger ikke å være samme merke på bukse og jakke. Hva skal man da ha? Hva er drømmeløsningen?
  7. Edit, bildet fikset.
  8. Torstein

    Ny pipe, rust??

    Ny pipe i hus, er dette rust eller lagringsfett? Ble litt overrasket over resultatet av lett gnikking med papirfille og wd40.
  9. Torstein

    ny pipe rust?

    From the album: Rifle

  10. Finnes det noe så smart som et atapter fra QR til f-eks weaver. Tankene mine er som så.. Jeg har en S&L som det står Leupld QR baser på. Nå skal jeg ha ny pipe, og ønsker å ha et lite rødpunkt sikte på dette oppsettet. Ser da for meg at jeg skulle hatt en skinne med f-eks weaver spor på som jeg kunne montert i basene jeg har i dag. Noen som kjenner til noe slik. Det aller letteste hadde vært å montere rødpunktet på den ene basen, men tviler på at det ville funket noe særlig...
  11. Har kommet meg ut til rett over 900 meter. har ikke brukt den så mye, men er grei å ha i sekken eller lommen.
  12. Har dere fått forsøkt ting og tang oppe i tråden? Funket 6-66 evnt 3-66?
  13. Hei. Noen som har litt info om denne patronen til en uvitende, finner ikke mye når jeg Googler... På forhånd takk.
  14. Torstein

    ukjent patron

    From the album: Annet

  15. Hei skal på hjortejakt i nytt område neste uke. Utfordringen her er at det er ganske gjengrodd enkelte plasser. Hvis vi tar med oss sag pluss øks, og meier ned det verste med skog, kan en da regne jakten som spolert eller bryr ikke hjorten seg noe om det? erfaringer rundt dette?
  16. Vekker denne litt til live igjen da tre stokk vs stein ikke er en god kombinasjon ser jeg.. Noen som har hørt noe nytt eller vet om noen smarte triks? Eller er det Rafdal jeg evnt ender opp med? Hvor mye har dere gitt for stokk derfra, dropin eller custom til hver rifle?
  17. Noen som vet hvilken kule de er ladd med?
  18. Skyter inn senter med 9mm selv, og holder rett på ved de fleste hold. Burde ikke være så stor forskjell på 10 og 25 mtr. Hvilken ammunisjon bruker du?
  19. Kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene om Winge jeg.. Bestilte ny pistol for litt over en uke siden, fikk den for en uke siden. God kontakt på telefon hadde vi og. Kan være jeg har vært ekstremt heldig med mine ordre men alle ganger jeg har bestillt der har det gått smertefritt.
  20. Dumpet inn en S&W MP9compact i dag, med "forferdelig" avtrekk. Noen som har fikset slike? Hva må byttes av deler og pusses for å bli bra? Tips mottas med takk.
  21. 1 år bør gå bra. Sikker på du hadde krutt oppi?
  22. Men hvis en ser bort i fra .22 lr. Noen hotte tips i 9mm, og hvorfor akkurat denne? Ønsker alternativer som er bra rett utav esken, har selv funnet div rugere, glock 19/26, walther pps, smith compact. Så er det stopp for min del i min søken...
  23. Låner denne litt da jeg vurderer ting og tang . Noen som har "oversikten" på hva som er hyllevare her på berget når det gjelder pistoler som passer i kassen for spesialpistol? Skal ha kaliber 9mm Luger. har ingen hensikt for meg å forsøke å konkurrere i toppen slik som systemet er i dag, så fu.. it nå går jeg for morro faktoren, 9mm det blir!!!
×
×
  • Create New...