Jump to content

daafjorden

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

daafjorden's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker! Skal definitivt sjekke.
  2. Jeg har en liten sak som jeg håper noen kan hjelpe meg med. Kjøpte meg en 10/22 TD i fjor. Jeg har problemer med at det oppleves noe dødgang i sammenkoblingen mellom kolben og pipen. Jeg har justert strammehjulet såpass mye at jeg akkurat får den i lås. Dersom jeg holder kun på skjeftet under skyting, får jeg ett treffpunkt. Dersom jeg holder på pipen får jeg et mye høyere treffpunkt. Dødgangen gjør at riflen "bøyer seg" i koblingen. Er ikke snakk om store bevegelsen, men nok til at treffpunktet avviker ca 10cm på 50m Merker at dette plager meg litt. Har dere noen tips til meg?
  3. daafjorden

    jaktdress

    Den buksen jeg har idag har lufting på innsiden av lårene. Ser at Raipas har denne luftingen på utsiden. Etter "klatreturer" mot rypetoppene har jeg satt pris på glidelåsene på innsiden. Dessuten har de vært passe beskyttet slik at en har kunnet ha de åpen selv om det regner. Litt mer usikker på Raipas når de på denne er på utsiden. Erfaringer?
  4. daafjorden

    jaktdress

    Vurderer å kjøpe meg ny jaktdress. Har sett litt på Bergans Raipas. Noen som har erfaring med denne? Virker veldig robust iforhold til mange av de andre jeg har sett på. Har pt dress fra Norønna. Synes den har tapt seg betraktelig hva gjelder tetthet. Selv etter reimpregnering tar det kort tid før det trekker vann gjennom. Går primært jakt på høyfjellet og trenger en solid dress som kan vare leeeeenge...
  5. Skal ta en sjekk av skinnen. Alt er montert hos Våpen-Søilen er i Bergen, så jeg antar foreløpig at dette er 100%. Har heller ikke strammet til justeringsskruen mer enn at det er smooth sammenkobling uten behov for stor muskelkraft. men skal ta meg flere runder og se. Det kan være at det trengs flere skudd før jeg kan konkludere. Mulig jeg rett og slett må lære meg en posisjon under skyting som gjør at jeg ikke holder/støtter for langt ut på forskjeftet. Men har dere også hatt problem med at siktepunktet endrer seg etter de- og remontering av våpen?
  6. Jeg har hatt min debut med Ruger 10/22 TD, og skutt ca 50 skudd på ca 30m bane (innendørs, uten påvirkning av vær og vind). Skyter med Leupoldsikte VX-1. Jeg klarte å justere meg noenlunde inn på tiern (noe variasjon skyldes nok skytter:)) Men når jeg løfter opp rifla, lader om og legger meg ned og skyter ny runde, havner skuddene opptil 15cm avvik fra forrige runde. Først trodde jeg at dette skyldtes "dødgang"/slark i koblingene kolbe/løp, men strammeskruen er justert så tight som jeg kan. Er det noen som har ide hva som kan gjøre dette? Jeg brukte CCI standard. Har jeg skutt for få skudd? Er det andre ting som kan gjøre dette? Prøve med annen ammo? Hadde vært greit å finne ut av dette før den 1.sept:)
  7. Har du sett denne? viewtopic.php?f=80&t=88069
  8. Jeg har resertvert meg en Ruger 10/22 TD, med Leupold Vx-1 2-7x33 matt, duplex sikte. (Ja, det er kanskje ikke det aller beste, men som start får det funke) Med leveranser følger Sportsmatch montasje enkeltskrue 1". Jeg kunne tenkt meg hurtigkopling på siktet, men er det noen å anbefale til denne kombinasjonen?
  9. Var 3 dager på Hardangervidda nord for Halne denne uken. Såg kun noen få lemen på disse dagene. Mye spor etter lemen, men ikke mange levende å se. Kan selvsagt være tilfeldig at jeg kun så noen få, men jeg fikk ikke assosiasjoner tiø "lemenår" akkurat. Dessverre.
  10. Det pleier å være endel parkeringslommer langs veien på høyde med Nupsdalen. Mange velger å starte skiturene sine i området. Jeg ville vurdert å ta turen opp middyrskaret og dreiet østover mot store nup. Flott tur.
  11. Jeg var oppe tidligere i høst. Jaktet da i Bergen Jeger og fiskeforening sitt terreng. Hadde en fantastisk dag i fjellet, men det var dessverre ikke pga tilgang på vilt. Været var strålende, men såg ikke snurten av jaktbart vilt.
  12. Har en liten plan om å legge deler av småviltjakten til Saudafjellene i år. Er det noen som har erfaringer derfra? Noen anbefalinger om teiger og evnt hvor en IKKE må gå?
  13. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i manual til Lang-krag?
  14. Har gjennomført 3 våte og kalde jaktdager på Haukeli. Svært lite fugl. Observerte fugl hver dag, men kun 5 stk på det meste. Ble ingen med hjem. Været var nok ikke det beste, men mye tyder på at været hadde lite å si. Det ER rett og slett lite fugl i området. Synd....
  15. Hadde egentlig ikke tenkt meg pumpehagle. Ser heller i retning o/u hagle. Har sett at baikal har billige hagler, men har også hørt litt negativ om de. Er usikker på om den negative omtalen er av relevans, eller om det bare er på det kosmetiske.... Hvor kan jeg sjekke utvalget i brukte våpen? Hva skal jeg være obs på mtp kjøp av brukte våpen? Kan de leveres inn til sjekk hos våpenforhandler før kjøp? Mvh Daafjorden
×
×
  • Create New...