Jump to content

Sebu83

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sebu83's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • One Year In
  • One Month Later
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

11

Reputation

  1. Jeg tenker det holder jeg så lenge det er solide plagg. Bomull og ull er både solid og kan fikes relativt enkelt. Membranklær kan jo for så vidt også lappes. Fant en bomullsanorakk på hytta, den er gull på vinteren, selv om den er grisestygg. Kjøpt inn av mine foreldre i 1993 eller noe.
  2. Jeg ville holdt meg unna goretex. Klamt, og jævlig når det ikke regner, og når det regner finnes det mer tette alternativer. I tillegg er det skjørere enn en del annet. Jeg ville gått for ull, bomull og et eller annet pottetett til øs pøs. Av det jeg har personlig hadde jeg gått for strikka ullgenser, Swazi nahanni fleece og en billig voksa Chevalier bukse i tykk bomull.
  3. Jeg kjenner ikke til bakgrunnen til 8x57IRS, brukeren, ikke kaliberet Det er jo en risiko å ta ting til tingretten, så noe å tape på det kan det jo være. Ville vurdert det nøye med noen som har peiling på jus, og ikke et internettforum før man går dit frivillig.
  4. Sebu83

    Bergara

    Det høres jo rart ut i så fall. For eksempel Rafdal lager jo det muffe-systemet sitt.
  5. Ikke enkelt svar på det her tror jeg, og kjenner ikke til hvordan det er i Trøndelag. Jeg har vært heldig som har kommet inn gjennom venner og venners foreldre, og er nå i et etablert lag. I tillegg har jeg en periode vært medlem av lokal jeger og fisk uten at det gav noe. Er nå medlem av et lokalt skytterlag, som er aktivt. Så jeg tenker det kan være lurt å forsøke litt av hvert av lokale jegerforeninger, skytterlag etc. Lykke til!
  6. Sebu83

    Zeiss V4

    Jeg har en Zeiss conquest 4 1-4x24, den er så vidt jeg vet laget i Japan. Godt fornøyd, selv om det ikke er 4-16.
  7. Det jeg stusser mest på er at det kun kosta 6000 å fikse noe på en Blaser. Kan ikke ha vært store skaden
  8. Jeg har brukt Nahanni og hoodie(?) i flere år nå. Sjelden jeg har flere plagg enn det og ulltrøye (på overkroppen). 100 % skogsjakt, så sjelden regn er stor plage. Eneste som jeg har å utsette på Nahanni er at lomma er dårlig tilpasset jaktradio. Det er løst ved å sy egen løsning av jekkestropper som holder jaktradioen lenger opp.
  9. Jakter kun i skog. Ull i diverse varianter innerst og som mellomlag. Overkropp, Swazi Nahanni stort sett hele tiden. Varierer med plagg under. Har The hood i tillegg hvis det er veldig varmt. Ben: Billig chevalier bukse i vokset bomull, eventuelt Fjellräven Kab. Sko: Crispi "et eller annet"
  10. Aner ikke Uansett, takk for svar alle. Har lagt ved noen bilder, kan det stemme at det er Warne montasje? Og i såfall, da bør det vel holde med nye ringer for å montere på kikkert med 30mm mellomrør?
  11. Tanken var å bruke montasjen som står på i dag, men er snevert utvalg med 1" rør. Har skrudd av kikkerten i dag, og har en eller annen todelt montasje. Tror den største begrensende faktoren er at okkularet ikke bør være mer enn 50mm i diameter. Takk for svar alle sammen.
  12. Hei Finnes det OK kikkerter med 1" mellomrør? Har en Mauser M98 i 30-06, og er ute etter ny kikkert. Noen som kjenner til om det finnes ok kikkert med 1" mellomrør, eller er det stort sett 30mm som gjelder? Jaktes på elg i dagslys, så ser for meg 1-6x24 eller 1-4x24. Mvh Håvard
  13. Sebu83

    Mørningstimer

    Tekniske dingser, dog ikke så veldig avansert, kan være til hjelp. Det man kan miste er erfaringen det gir å bruke sansene (lukt og syn). Jeg har ikke peiling selv, men er interessant å forsøke og få med seg hva gamlekara på jaktlaget sier og vurderer. Ulempen er at man da er avhengig av gamlekara, så sånn sett kan det være enklere med en timer til x antall hundrelapper.
×
×
  • Create New...