Jump to content

Ranger#44

Moderators
  • Posts

    2,425
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

Blog Comments posted by Ranger#44

  1. @Bly Som avbildet veier den 4kg blank og tyngdepunktet er 13cm foran hengslebolten. Ergo ikke optimalt på så mange andre måter enn at det demper lyd godt. Svingen føles allikevel meget bedre enn Benelli M2 m/A12, som jeg har brukt til samme bruket til nå. 

     

    Røret er absolutt bedre å holde i med tape ja, og har faktisk vurdert en lærbit. Er nok noe som kommer om dette viser seg å være et design å satse på.

    • Like 2
  2. Da er første revisjon ferdig og klar for test. Følgende har blitt gjort: 

     

    -Karbonfiber kolbe tilpasset mine mål.

    -3D printet base for aimpoint acro. Skulle det vise seg å fungere, vil jeg nok lage ut av noe mer holdbart med fremtiden. 

    -Skjult det ripete/lite pene aluminiumsrøret med en enda styggere tape.

     

    image.jpeg.85aa62794ed8fe0053c03c02a9be8f55.jpeg

     

    Planen er å forhåpentligvis få brukt dette en sesong, så får jeg vurdere hvordan jeg ønsker å evt ta det videre/mer permanent. 

     

    • Like 10
  3. Da har jeg fått vasket og tatt en bedre titt på hvordan det hele henger sammen. 

     

    Som nevnt over, starter demonteringer ved å skru ut låseskruen i bakkant:

    image.jpeg.592d8bcdbda5109e8770ec48522b2a08.jpeg

     

    En kan da skru av selve demperrøret og en sitter igjen med pipesettet og 2 stk flenser:

    20231227_093802.jpg.26eb6118fc00741701255b9d82ad4f0b.jpg

    Begge flensene er utstyrt med settskruer, men på den fremre flensen var disse helt løse. Her var det derimot satt på et par ikke så elegante sveiseperler.

    image.jpeg.0492209a189181997a4e1ec4902b7153.jpeg

     

    På bakre flens, den som er gjenget, ser jeg ingen spor etter sveis eller lodding og ettersom jeg ikke får løs settskruene på fornuftig vis antar jeg at den sitter på dem.

     

    image.jpeg.6d230ea7b2115186d8a39d1aef493e0d.jpeg

     

    Pipesettet ser ellers ut som å være i pen stand, dog en god del karbonoppbygning utvendig. Det var kun rundt det ene hullet der veggtykkelsen var blitt svært tynn. Ettersom det er første hull på nedre pipe, er det nok det som har fått mest juling også. Så gir forsåvidt mening at bruddet ville komme der. 

  4. Bittelitt ukult ja. Dog, demperkomponentene er i finfin stand, så absolutt mulig å bygge på en ny hagle. Designet er relativt enkelt, så tror ikke det er store jobben når en først har delene. Hvorvidt jeg tar på meg det prosjektet, eller om jeg lar det gå videre, har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Har for tiden alt for mange prosjekter på pulten for tiden, så mulig det må videreføres til noen andre. 

    Cerakote på pipesettet hadde vært et absoluttkrav i kommende prosjekt.

    Demontering er forholdsvis enkelt med en låseskrue, også er det bare å skru av demperen. Dessverre virker det som at tidligere eier syntes at det var en litt for stor jobb. 

  5.  

    19 hours ago, Bly said:

    du skal vel ikke maskinere karbonfiber? Det skal jo støpes.

    Ikke maskinere karbonen nei, gjenger fungerer svært dårlig der. Men trenger potensielt noen foringer som kan limes/pinnes på karbonen og gjenges på flensen til haglen. 

     

    Du som sier, så blir det er langt parti uten støtte og knekking/buckling er absolutt en problemstilling. Må nok tenke ut noe lurt (og helst lettvindt!) der. 

  6. @Bly Bilderserie er på blokken! Da jeg fikk haglen skrudde jeg ut de to skruene i fremkant, samt kornet. Men ingenting ville rikke seg.

    image.png.55c61de5f4d989ac8421a449620c60d3.png

    Sjekket så manualen og der sto det at det ikke måtte demonteres (?). Så da ble det skrudd tilbake også får jeg se nøyere på det når sesongen er over. Om jeg skulle ødelegge noe er det greit å ha litt tid å reparere på. 

    Ellers så består det av 2 flenser som er sveiset/loddet på pipesettet. Den fremre flensen er kun styring, og den bakre er gjenget. Har en plan om å få byttet ut alurøret med et i karbonfiber, men da trenger jeg noen som kan både maskinere og jobbe med karbonfiber. Hvem har jeg i tankene tro? 

     

    Jeg har fått skutt en 50 skudd med den til nå, som ikke er all verdens, men det hjelper på. Noe måleutstyr har jeg ikke, så blir selvsagt svært subjektivt. Der A12 får deg til å tenke "ja, jo, det var litt demping der ja", får denne deg til å tenke "se der ja, det var noe annet!". Hvor mye som kan tilskrives kal20 kontra kal12 vet jeg ikke, men dette var en annen liga. 

    • Haha 1
  7. 2 hours ago, Skaubjønn said:

    Kjempekult! Men jeg vil ikke bytte bort nydelig nøttetre mot karbon. Spesielt når vekta blir den samme. 

    Takk for det! Vekten blir forsåvidt det jeg vil at den skal bli, men har full forståelse for dem som foretrekker pent treverk. 

     

    8 hours ago, Bly said:

    Jeg synes de greiene du lager blir dritfin med det mønsteret som kommer ut av den støpeprosessen😉

     

    Takker så meget! Når det kommer til karbonfiber er du forbildet, så jobber litt hver dag for å komme opp på nivå.

  8. @MeteormannJeg ble gjort oppmerksom på beddeblokk underveis, men da var alt beddet på plass allerede. For min del ser jeg ikke helt behovet, men det er et godt tips!

     

    Magasinbrønnen kjøpte jeg fra skytefokus. Kjøpte da kun selve "huset" og brukte mine gamle deler på denne. Ble en hel del billigere enn å kjøpte hele settet. Om han ikke har det på nettsiden, så send han en mail.

     

    Jeg antar natuligvis at du også kommer til å lage tråd, med masse bilder? 

  9. @Bly Det er kun stokk (med magasinholder, kolbekappe etc.). Generelt sett vil "vanlig" måte med duk være bedre for lettvektsprosjekt, siden man da har lengre fibre til å fordele kraften over. For denne stokken brydde jeg meg ikke om vekt, og senterdelen er en massiv klump med karbon.

     

    Den store fordelen med presstøping er at kompleks geometri går temmelig greit og man kan pusse så mye en vil, uten å være redd for å pusse igjennom en duk. Jeg ender opp med en tetthet på 1.4g/cm3. Om jeg husker rett, så gir infusjon litt under 1.2? Så er noe spart der også. 

     

    Jeg vet enda ikke hva som er "sterkt nok" når det kommer til stokker. Men neste prosjekt er en lettvektsstokk til T3x, der jeg skal se hvor lett jeg kan lage ting. Tipper den kommer en tråd ganske snart om den. Der vil jeg kombinere presstøping med ferdig karbonrør, for å se om det er en fornuftig angrepsvinkel. 

    • Like 2
  10. Grunnen til et lag med duk (200gram) var for å gjøre det tynnest mulig. Ideen var da at duken ville lettere følge formen i formen under vakuumering og hindre "bridging". Så skulle jeg legge flere lag etterpå, i en ny infusjonsprosess. Dette var da for at jeg skulle slippe å bruke spraylim i formen. Sett i ettertid var dette altså ikke det lureste, men hadde jeg spurt kunne du sikkert ha sagt det på forhånd ;) 

     

    Men ideen om infusjonsprosess er på ingen måte lagt på hyllen, støpeformen lever fortsatt i beste velgående, så kan godt være jeg går tilbake til den metoden.

×
×
  • Create New...