Jump to content

Vestmag

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vestmag's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. nå har jeg flere våpenskap, da jeg har en del våpen. men disse skapene står på stua for øyeblikket. kan jeg for eksempel flytte 1 mindre skap jeg har som jeg har vekter til ut til ingangsdøren og oppbevare vitale deler der for inspeksjonen. å våpenene uten sluttstykke/bolt i kofferter vedsiden av? om dere leser min forige tråd så kan dere kansje forstå hvorfor jeg er meget lite interisert i å slippe de lengre inn i huset en strengt nødvendig.
 2. hvordan gjør jeg dette da? advokaten min fikk jo erstatning til meg, som dekket mine ¨saks omkostninger¨ til resten som er i tvil. stil meg gjerne spørsmål så skal jeg svare etter beste evne. beklager foresten at jeg ikke har vert aktiv i tråden på lenge. glemte passord, å registrerte kontoen med en midelertidig mail tjeneste, så var ikke mulig å få resatt. ellers så har jeg nok en spennende tråd på gang som fort kan utvikle seg til noe lignende...
 3. forige tråd: https://www.kammeret.no/topic/90970-advarsel-våpen-indratt-pga-finn-anonnse-30sk-magasiner/ nok en gang har jeg fått et morsomt brev i posten. blir jo nesten litt paradise hotell stemning av dette. jeg kom hjem fra viltforvaltningsmøte nå i kveld. sjekket posten å tror du jammen ikke det lå et brev fra politiet i postkassen. jeg tenkte det sikkert var et våpenkort jeg har ventet et halvt år på, men nei da! Forhåndsvasel om kontroll står det gitt. du kan jo si jeg er rimelig skeptisk til dette mtp alt styret i fjor. å jeg blir egentlig litt sint på at det skal være mulig å kontrollere meg igjen 1 år siden sist. uke 25 står det at de kommer. så nok en gang har jeg god forvarsel. jeg bryr meg egentlig ikke sånn veldig om at de skal se på oppbevaringen min. men mistenker at dette er samme opplegget som sist. å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, uteom å sove med klær på så jeg slipper en total repetesjon av forige runde. kjenner faktisk angsent kryper inn på meg. ikke fordi jeg har gjordt noe galt. men fordi forige runde var så sinsykt jævlig selv om jeg hadde alt på stell. jeg bor nå i en annen kommune en sist, en liten bygd jeg vokste opp i. men i samme politi distrikt. så dette føles ikke spesielt ¨tilfeldig¨. jeg er redd de sender ut samme gjengen som forige gang fra byen for og ta denne ¨inspeksjonen¨. da gjerne uniformert og mannsterke + potensielt bevæpnet. det kan jo bli gøy vist de få naboene som bor i område får se noe slikt komme til meg. blir nok rykte om både det ene og det andre. er det noe jeg kan gjøre her? kan jeg kreve at jeg får besøk av lensmann fra kommunen jeg bor i? finnes det noe fri rettshjelp eller noe jeg kan benytte meg av om det skulle gå slik som sist? aller helst skulle jeg hatt en advokat til stede under inspeksjonen som forsikring. men slikt har ikke jeg råd til.
 4. Finnes det et godt alternativ til smøre pute som funker greit? Er lei av å rulle 2-3 hundre hylser manuelt vær gang.
 5. upper og sluttstykke (bcg) får du ikke bestilt fra brownells uten søknad nå. kan hende du finner noe til langt over markedspris på finn. men det du kan kjøpe deg nå og ha klart er alt utenom løp, upper, lower, bcg(sluttstykke) jeg bygget min som student selv. føler det var verdt det. kan anbefalle hipperfire avtrekk og brownells sin handguard. den som heter match eller noe. aldri vert borti noe som funker så bra og er så lett og montere til den prisen. jeg kjører rifle lenght gas system samt rifle buffer tube + buffer. fordelen er at det er lettere å montere en justerbar stokk å jeg liker personlig fast stokk bedre.
 6. her ble det mye spekkulering og noe ganske krasse kommentarer. jeg setter pris på om vi kan alle holde oss saklige og ikke komme med unødvendig skarpe kommentarer. vi er tross alt skyttere å våpen entusiaster alle sammen, så vi burde være greie med værandre selv om alle ikke er enige i absolutt alt. desuten tror jeg alle her er enige i at det som skjedde med meg ikke var greit. fant igjen disse dokumentene i dag. har et ganske stort flyttelass som står lagret så orker ikke gå gjennom alt for og finne resten. men om det dukker opp så skal jeg legge det ut. jeg vil også bare gjøre klart at jeg fikk det vedlagte skrivet om inspeksjon ca 1 uke i forveien. skrivet om tilbakekall av våpenkort/våpen fikk jeg opplest for meg når de kom på ¨besøk¨ å tok alt. det morsomste med hele saken var at de kom fordi jeg hadde kjøpt magasiner, men det eneste magasinene de tok var de som sto i våpenene( som selvsakt var tomme) jeg fikk ikke noe ransakelses pappirer ei heller har jeg fått noe henleggelses skriv i posten. jeg bodde i en liten leilghet den gangen, å skapet so innerst i leiligheten. så de må gå gjennom den for og komme dit. men jeg tror de tok seg flere friheter en de burde da jeg vet de tok bilder samt så seg rundt da jeg ble med å låste opp skapet. etter jeg låste opp ble jeg tatt med ut i gangen min, hva de gjorde mens jeg ble holdt der vet jeg ikke. men de hadde vert borti senga mi som sto 2 meter unna skapet ivertfall. tror også de hadde vert borti pc'n min, da musen lå anderledes en da jeg gikk å la meg dagen før. men igjen, det blir bare spekulasjoner da jeg ble holdt i gangen og derfor fikk ikke sett hva de holdt på med. jeg kunne faktisk tenkt meg og tatt en prat med den gjengen som kom hjem til meg. hadde vert fint og fått høre hvorfor det ble gjordt som det ble samt kanskje få en unskyldning for oppførselen. jeg ville også likt og forklart de hvorfor fremgangsmåten deres var helt på tryne samt hvordan de kunne gjordt dette uten å gi meg angst i ukesvis.
 7. Det siste jeg gir av info på dette er at det er snakk om Møre og Romsdal. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg om jeg vil gå ut offentlig med all informasjon. Om noen fra forbund eller pressen ønsker informasjon så kan de sende meg en pm. Men jeg ønsker og være anonym inntill videre. Såvidt jeg husker så var alt av ordre gitt og signert lokalt av byens politi jurist. Så resten av fylket er ikke noe skummelt. Har bare god erfaring med politet i de andre byene å hjembygda. Kontoret som behandler våpensøknader i denne delen av fylket har også vært meget hyggelige å imøtekommende. Angående anonnsen så sto det bare at jeg ønsket og kjøpe magasiner til ak type rifle med en liste av opprinnelsesland som er av interesse da jeg har fra noen forskjellige land fra før. Ønsket enkelt og greit å utvide samlingen da det er litt gøy å ha alle de forskjellige typene. Jeg finner ikke epost, men har en del på papir mener jeg. Skal se i morgen.
 8. Virker for meg som at det sjekker noen tilfeldig en gang for mye å føler da de bare må finne noen på vedkommende for og vise at de hadde god grunn eller rett mistanken. Jeg vet ærlig talt ikke. Føles som jeg rett og slett tilfeldig hadde fått navnet mitt trukket ut av en hatt. Mulig de fortsatt har analog system i den byen. Rånerene pleide å snakke om at de ble skrevet opp i "svart boka" 😂 Kanskje yaris kunne erstattet politiets sivil biler😉
 9. Interensan teori, men jeg har aldri vert typen til å ta glede av andres lidelse. Så er nok ikke noe sånt.
 10. Disse passer i lovlige våpen ja, men det skal da ikke ha noen betydning. Jeg har magasiner og div til alt mulig. Har samlet på slikt i mange år, tror jeg kan verdsette bare magasinsamlingen til rundt 25000-30000 Nå er det ikke akkurat Oslo det er snakk om. Største gjengen i den byen er nok krumkake mafiaen, men de finner du vel heller på bingoen eller bak rattet på en Toyota yaris. Det å bli stoppet pga bilen er i og for seg greit, problemet jeg hadde med det var å bli stoppet mellom 20-30 ganger ila et år samt ransakelse av meg, eventuelle passasjerer å bilen minst 5 ganger. Det tok faktisk ikke slutt før jeg truet med advokat og startet å filme de. Ble ikke stoppet på flere år etter det. Det er et kjent problem at det foregår sånn trakassering av rånere og ungdom i den byen. Det rettferdiggjøres med at det er forebyggende arbeid mot rusmisbruk å kriminalitet har jeg blitt fortalt. Men går ut fra at du hadde stoppet med sånt etter stopp 2 eller 3? Skal sies at det er en del rusmisbrukere i den byen. Men de tar vel mest bussen eller går. Ellers så er det jo et ganske stort råner miljø også da. Men det er jo ikke ulovlig å kjøre rundt så lenge man forholder seg til veitrafikk loven.. Skal se om jeg finner epostene som ble utvekslet i kveld etter jobb vist det er av interesse.
 11. jeg har hatt for vane og spørre om tjeneste nr og navn etter jeg ble stoppet mye uten grunn i trafikken en periode( jeg kjørte mye på kveldstid med svart bmw som hadde senke sett å sotede ruter, godkjent hos svv selvsakt.). men det var noen år siden å denne gangen ble jeg så paff at jeg ikke spurte. hvordan dette skulle annmeldes vet ikke jeg vertfall. når jeg tenker meg om så ble jeg faktisk stoppet utenfor nærbutikken en uke før alt dette. typisk førerkort og vognkort kontroll. men det er ikke veldig uvanlig i den aktuelle byen for de under 30. jeg vet ikke hvordan jeg skulle gått frem å hvem jeg skulle snakket med. har snakket med en del i dssn klubben min om det som skjedde, og det jeg fikk ut av det er stort sett bare at alle er redd det skal være dem som er neste. jeg er forøvrig medlem i dssn og dfs samt aktiv jeger. problemet er at jeg rett og slett er redd det vil få konsekvenser, jeg bodde i en relativt liten by når dette skjedde. og jeg bor i samme distriktet ennå, bare annen kommune der lensmann er en ordentlig kar.
 12. hei, tenkte bare jeg skulle gi dere en liten advarsel samt fortelle en liten historie. jeg ble frastjålet mine våpen i 2 uker i sommer av politiet pga en bekymringsmelding angående en annonnse jeg hadde ute hvor jeg ønsket å kjøpe noen 30skudd ¨ak¨ magasiner i kaliber 7.62x39 . så om noen andre blir utsatt for dette nå så anbefaler jeg å gå rett til advokat. jeg fikk erstattning for advokat omkostningene. så. jeg la ut en anonnse, kjøpte magasiner, fjernet ikke anonnsen. noen har så meldt den inn til politiet. politiet kontaktet meg om å få inspisere våpenskap. jeg sa det ikke var noe problem. de skulle ringe før de kom en uke senere, ble også avtalt at de skulle komme i sivil. en tidlig tirsdags morgen banker det noe forferdelig på døra. jeg går å åpner, til min store skrekk så står det altså 2 politibiler å 4 uniformerte betjenter samt innsattsleder der. de forlanger å få komme inn, jeg fikk ikke en gang ha på meg klær først. jeg ble så bedt om å låse opp skapet, noe jeg gjorde. så ble jeg geleidet til inngangspartiet mitt, der leste en betjent opp et skriv som er vedlagt. jeg står der i sjokk, prøver så å spørre betjenten om dette er sant, og at det ikke er noe ulovelig å ha magasiner å vertfall ikke til lovlige våpen. jeg ble da fortalt at det har ikke noe å si å at de tar med seg våpenene mine nå. jeg så da at de drev å tok bilder inne i leiligheten min. jeg prøvde å bevege meg fra gangen for å se hva de holdt på med, men 2 betjenter blokkerte veien.etter noen minutter fikk jeg komme frem til skapet, jeg spurte da om jeg fikk ta av optikken fra 2 rifler først (vx6 og zeiss victory ht i qd montasje) og om de hadde noe å oppbevare våpenene i. svaret var nei og nei samt at jeg burde ikke bry meg da jeg bare hadde slengt de inn i våpenskapet selv i følge insattsleder (bullshit, jeg har selv laget custom skumgummi vegg inne i skapet, ingen av mine våpen hadde så mye som en ripe). jeg ble mildt sagt sjokkert over den utallesen samt den dårlige planleggingen deres, da de tydeligvis hadde tenkt å ta med 3 pistoler, 1 hagler, 3 4 rifler. blant dem valmet ak og ar 15 rett ut på gaten midt i morgen rushet der jeg bodde da. jeg måtte så motvillig vise at våpenene var uladd samt pakke de ned i mine plano kofferter mens jeg sto der i underbuksa forran 4 betjenter, hvor jeg er ganske sikker på at 2 var bevæpnet. de sjekket så skapet som de ikke fikk til å rikke på , fordi jeg hadde vektet det ned godt over kravene. da ble innsattslederen synlig irritert. tror han skjønte der å da at de ikke kunne ta meg på noe. jeg ble så fortalt at jeg sansynlig vis aldri vil se våpenene mine igjen. jeg sa at jeg skal ha de tilbake å at jeg vil kreve en unskyldning fra de, så dro de. hele greia tok kansje en 20minutter. jeg var i sjokk føltes som jeg var en jøde som hadde hatt gestapo på besøk. satt meg ned i godstolen 1 times tid før det gikk inn hva som akkuratt hadde skjedd. heldigvis har jeg et advokatfirma som en av nermeste naboer. så jeg dro på meg noen klær å gikk dit. fikk da snakket med en god advokat. etter han leste dokumentene samt snakket med meg 5 minutter fikk jeg beskjed om at dette skulle ordne seg, å at han skulle ta kontakt med de for å ordne opp. noen uker og eposter senere så får jeg en telefon om at jeg kunne komme ned på stasjonen og hente alle våpen samt ammo. fikk de da utlevert av en representant av fylkesmannen. jeg spurte etter betjentene som var hjemme hos meg, men de hadde vist ikke veldig lyst å snakke med meg. fra de ble tatt til jeg hadde våpenene mine hjemme igjen gikk det rett rundt 2 søvn løse uker. jeg var helt ferdig å jeg bestmte meg dagen deretter for og flytte, og var ferdig flyttet til bygda jeg vokste opp i noen dager senere. denne opplevelsen satt virkelig en støkk i meg som jeg ikke unner noen andre.
×
×
 • Create New...