Jump to content

Are

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Håpløs og håpløs, fru Blom. Min erfaring med det våpenkontoret, er at så lenge vi fyller ut søknaden korrekt, og får med de relevante vedleggene, blir søknader behandlet og innvilget i løpet av få dager. De som roper høyest om tregt og vrangt våpenkontor her i området, er de som ikke tar seg bryet med å enten fylle ut skjemaet eller rote fram medlemskort/startkort/resultatlister/jegernummer. I sære tilfeller (9mm nummer 4, eller jaktvåpen nr 7) hjelper det å skrive noen ord i et vedlegg.
 2. Om du kjøper SPS bør du bo i nærområdet til importøren, med mindre du stortrives i køen på postkontoret/post i butikk. Min tilbrakte mere tid hos posten den første tiden enn den gjorde hos meg eller på benken til børsemakeren hos importøren. Det hele rettet på seg når jeg tok fila i egne hender, er nå storfornøyd eier av en SPS der bare sleide, sleidestopp, sikter, ramme og løp er originalt. Resten av delene har jeg byttet ut med noe som faktisk fungerer.
 3. Nå har jeg ikke Para, men opplevde det samme med min SPS. Jeg byttet innmaten i magasinene med fjær og follower fra Grams, og nå mater den alt jeg putter i den, både korte fabrikkpatroner og lengre hjemmeladninger. Kanskje verdt et forsøk?
 4. Tenkte litt på den løsningen når Glocken ble levert inn, bredden på avtrekkerbøylene på Glock og Pardini er ganske lik (ikke mange mm som skiller) Men, utformingen på selve låsemekanismen gjorde at jeg slo det kjapt fra meg. Avtrekkerbøylen på Pardini er skrå, kontra de avrundede eller firkanta bøylene på andre våpen. Insert til Glock passet bra i bredden, men selve låsingen hadde ikke hatt mange millimeter plast for å holde på plass avtrekkerbøylen (og våpenet). Resultatet kunne vært å miste våpenet rett ut av hylsteret. Og er det noe du ikke vil skal skje i praktisk skyting, så er det at våpenet tar seg en tur på egen hånd ut av hylsteret.
 5. Skyter praktisk med Pardini selv, og bruker et CR Speed WSM II hylster. Det er greit nok, kan justeres i alle retninger. Og ikke minst: Pardinien sitter fast når den skal, og er enkel å få ut av hylsteret når du må. Hadde DAA levert en "holster insert block" (i mangel på et bedre, norsk ord) hadde jeg uten tvil brukt DAA Race Master hylsteret mitt. Men, det ligger pent i hylla og venter på noe som passer.............
 6. Det er vel forsåvidt ikke ulovlig å selge tennstempel og en fjær, men om det er smart for en HV-gubb å kjøpe seg noe slikt og montere det i børsa si er vel en annen sak. Delene er tilgjengelige helt gratis gjennom HV, dersom man kan dokumentere behov for det.
 7. Are

  Fabrikkutsalg

  Aner ikke om Sako har noe fabrikkutsalg, men har besøkt endel i finske butikker samt siklet endel i finske nettbutikker, og prisnivået ligger omtrent på norsk nivå på våpen, tilbehør og ladeutstyr. Om det ikke er noe svært spesielt/brukt/gammelt som ikke lar seg skaffe her i landet, anbefaler jeg faktisk at du handler i Norge. Når besparelsen er minimal eller ikke-eksisterende er det vel like greit å kunne forholde seg til norsk kjøpslov.
 8. Det var vindstille og overskyet, med noen regndråper i lufta. Glimrende forhold for skyting.
 9. Etter å ha levert inn P80'en, har jeg bestemt meg for å bruke min Pardini GT9 til praktisk inntil videre. Men, jeg sliter litt med å finne et hylster til pistolen (brukte et Bianchi hylster på sist klubbstevne, det fristet ikke til gjentakelse............) Har funnet et Riwal hylster hos Børselars, men både pris og tidligere erfaring med den sjappa gjør at jeg vegrer meg for å handle der i gården. Er det noen her på forumet som har et hylster til sin Pardini de vil anbefale? Har tittet litt på CR Speeds "universale" modeller, men kvier meg for å bestille noe som ikke passer.
 10. Are

  Feltrevolver

  Den stumpen som er igjen etter prosjektet burde vel holde til et brukbart løp på hjulvispen din. Økonomien til Junell er aldri god å bli klok på, men det gjelder vel resten av mannen og. Men bilder ja. Utgangspunktet er en S&W M586-4 med 4" pipe som fikk skamfilt den interne mekanismen (med varierende hell) for maaaaange år siden. Etter som årene gikk, og jeg ikke kom meg andre veier enn nedover på resultatlistene kom jeg fram til at å gå rundt i feltløypa med en 4" revolver kun for å være sær, var tja, sært?? Etter å ha sett på PPC revolvere til øyet var stort og vått, og Junell kom over et rett staselig løpsemne, ble avgjørelsen tatt. Vi skulle lage den tøffeste (og særeste) feltræseren på denne siden av Drøbaksundet!! Jeg løp avgårde til Brownells med en bestilling på Aristocrat sikteskinne, og galskapen kunne begynne. Underlugen er i stål, den er kun der fordi jeg synes revolvere med bullbarrel uten underlug er styggere enn en god porsjon juling, nøkken og ei saftig bakfylle til sammen. Materialvalget i underlugen var nok ukritisk håndtert, vektmessig burde vi funnet noe annet enn stål, men det var nå det vi hadde for hånden. For å sitere Junell når han entusiastisk sto med en stor bit stål i neven: "denne skal vi lage en frekk radie på!!" Og frekk ble den. Jeg er bare sjeleglad vi ikke gikk for ideen med å lage den like lang som løpet, dog uten radie. And the business end: Vekta på revolveren er ukjent, (har ikke kjøkkenvekt og kruttvekta går ikke høyt nok) men jeg vil tro den ligger rundt 2kg. Jeg sitter og vurderer hvordan jeg kan få vekten ned, slabbing av sidene på løpet er et alternativ, et annet er å fjerne sikteskinnen og bruke andre sikter. Vekten er i meste laget å håndtere på beste hånd i feltløypa. Fordelen med den avsindige vekten på revolveren er at med fast grep klarer jeg å dra avgårde både 3 og 4 skudd på stans med treff i skiva. Som den observante leser sikkert har sett på bildene allerede: Løpet er ikke i rustfritt stål, det er bare ikke blånert enda. Har sagt til meg selv etter de 2 siste feltsesongene at "nå skal hele hjulvispen inn til blånering", men til høsten er det ikke bønn. Bittesmå usjarmerende svarte prikker begynner å vise seg hist og her på løpet.
 11. Are

  Feltrevolver

  Skal bare få av meg kongens slitte klær, så skal det bli bilde på deg til helgen.
 12. Are

  Feltrevolver

  Ufilt og ufilt fru Blom, registrerte at hanen på revolveren din både manglet deler og etterlignet en sveitserost i utseende. For ikke å snakke om en viss ettermontert underlug. Men slik regnes vel knapt nok som filing/fiksing på dine kanter?? Din eneste trøst må vel være at "Kjøkkenbenken Custom Shop" ikke tar på seg oppdrag utover egne våpen og egen kjøkkenbenk, så den vil ikke bli verre enn den er pr i dag. Forøvrig er jeg hellig overbevist om at dersom min skamfilte 586 hadde vært noen gram lettere i nebbet, hadde alt gått så meget bedre for min del og. At forsiktet dupper nedover midt i serien er aldri en fordel, de tapte poengene satt alle under skiva. Note to self: litt lettere pipe på neste prosjekt!!
 13. Are

  Feltrevolver

  Var det ikke "Kjøkkenbenken Custom Shop" som var det offisielle navnet på dette konsernet? Jo, men etter at han kjøpte seg Pardini til mil felt syntes "noen"enkle skjeler at han fortjente å bli dynket med parfyme på feltstevner han dukket opp. Old Spice er en verdidg representant i duftbransjen. Men nå er vi relativt langt ute å sykkler. Nuvel, alt er tydeligvis mulig her på Kammeret: en tråd om feltrevolver ender opp i hetsing av en ellers fornuftig mann angående et uheldig våpenkjøp, iblandet et etterbarberingsvann av tvilsom kvalitet Men, den "skamfilte" revolveren fungerte da aldeles utmerket i feltløypa i dag, alt for tung i nebbet som vanlig, men men.
 14. Dersom pistolen kamrer en ny patron men gir klikk, er det grundig puss av kammeret som gjelder (ikke bare blankt, men rent) og bytte av rekylfjær som er medisinen. Dersom pistolen ikke tar med seg ny patron fra kammeret ville jeg først ha prøvd et annet magasin, om det ikke hjelper bør pistolen i retur til importør.
 15. Nuvel, "outing" av fundamentalistiske prester i 1911-menigheten som Pardinieiere er en uting, men når katta først er ute av sekken må jeg til mitt forsvar kunne si at jeg treffer ikke en dritt med den. Straff fra høyere makter eller er jeg alt for hetero til å håndtere knekken i håndleddet? Forøvrig ønsker jeg ikke å avsløre ingrediensene som benyttes til impregneringen av kruttet, men kan avkrefte at jeg benytter rødsprit pga høy pris.
×
×
 • Create New...