Jump to content

Bark

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bark

  1. Jeg har en kjenning som har kjøpt en Winchester 94 i dette kaliberet. Det flyter vel ikke over av data til dette gamle kaliberet med tilgjengelige kruttsorter. Noen som kan hjelpe med å henvise til publiserte data eller linke til noe som kan være til hjelp. Våpenet hans er av nyere dato, jubileumsmodell og en standard 94 låskasse. Jeg tenkt at data for .375 win kan brukes(startladninger, ikke mer) siden hylsekapasiteten er lik. Nå er vel låsen litt forsterket på de børsene som ble kamret for .375 win men start ladningene vil vel ikke overskride trykkgrensen for en standard 94 lås? Hva med .375 kuler i en .38-55? .38 en har .377 dia? Gasslekkasje og mantling i løp? Jeg har anbefalt støpte kuler til det meste men han har fått tak i 255 grs. Barnes original .377 kuler til jakt. Så takk på forhånd hvis noen har henvisninger til sikre data med Norma elle Vihtavuori krutt MVH Bark
  2. Midway Norge har visst massevis av Kolpin riflefutteraler i sin nettsjappe.
  3. Det ligger en videosnutt på You Tube der det blir forklart og demonstrert hvordan man bruker Lewis Lead Remover til å fjerne bly fra sylinder, løp og overgangskonus.
  4. Det er helt umulig å svare på de spørsmålene uten å vite noe om hardhet på kulene du støper, om det er rent bly eller en legering, og om ladningen som brukes. Ofte er blying resultat av for harde ladninger og for myke, og/eller feildimensjonerte kuler. Til å fjerne bly er det en sak som heter "Lewis Lead Remover" , Midway har den muligens Du spør etter tips, og det beste jeg kan komme på ,er å prøve å lære noe om emnet før du begynner å lade. Det fins jo tonnevis av informasjon om dette både på nett og i ladebøker. Dersom du ikke har lest "Ladeboka", den Norske altså, så synes jeg du skulle få tak i en slik og lese om støping og lading av bly (legerte) kuler. Mvh. Bark
  5. Det kostet ikke særlig mye å få gode avtrekk på mine M. 70 rifler. Børsemakeren brukte vel en halvtime på 2 avtrekk. Ikke vanskelige å justere heller, jeg kjøpte 2 små fastnøkler til kontramutterne og slipte av tykkelsen litt så er de greie å bruke. Jeg liker Winchesters originalavtrekk, det er solid , enkelt, og lett å gjøre rent. I motsetning til de avtrekk som har smådeler og fjærer inneklemt i en liten boks der gammel olje og støv kan kake seg ,og rust og guff kan oppstå i gjemsel. Nåja, sånt skjer vel ikke dersom man er flink med vedlikehold , men det har skjedd med et av mine tidligere våpen at avtrekket låste seg pga. størknet olje. Det var selvfølgelig min egen feil , men jeg vil tro at andre også har opplevd noe sånt. Winchesters avtrekk er enklere å vedlikeholde, og med litt jobb så er de gode nok til det meste synes jeg. Jeg ville beholdt originalen og brukt noen kroner hos en velrenommert børsemaker på en avtrekksjobb.
  6. Er det noen som vet hvem som importerer/forhandler Fiocchis Slug ammo ? En ringerunde ga ikke så mye resultat. Fant 50 skudd hos J & F i Arendal, men skulle gjerne hatt flere. Fikk en slik hjertevarmende presisjon med disse 31 gram slug patronene i min Remington 11.87 kal. 12 med slugpipe. Jeg har aldri før prøvd å presisjonsteste slik ammo. Med riflet slugløp og kikkertsikte på cantilever montasjeskinne, (fast på løpet) var det interessant å prøve forskjellig ammo, på 70 m avstand. 2 xFemskudds grupper m/diverse ammo varierte fra 300 mm, til ca. 70 mm med Fiocchi 31 g. ammo, fire i et raggete hull og en slenger på begge forsøk, de siste laget jeg antagelig selv. Skal bli morro å prøve litt mer, kanskje med rundkule i haglkopp eller med Lymans støpeform. MVH Bark
  7. Da har man jo ingen morro, hæ --? Det er jo riktig gøy å kødde med ting som funker, --også motsi seg selv da som jeg stort sett benekter , overfor megselv som ingen, -- hvasadu ? ...
  8. Med respekt for de som mener annet, kan man få lure på om det hele koker ned til om jevn tykkelse på halsgodset , og "nok" hold på kula er bra nok. Og at alt er i senter ? Da trenger man kanskje ikke gløde hylsene engang ? Som jeg selv roter med . De fleste ladeverktøyene overarbeider vel hylsehalsene noe enormt, enda verre med "rettveggede"hylser, eller ?
  9. mange meninger om dette . De fleste som skyter presisjon sier " Jevnhet" Altså hva du enn gjør, hvis det funker behold rutinen.- Selv har jeg lite presisjon å fare med, men å dreie hylsa med fingrene (Grep med 2 fingre rundt hylsehodet og dreie jevnt, med flamme rundt hylsehals/skulder funker. Når fingrene synes det blir varmt, slipp) hylsa på et mykt klede, eller bråkjøle hylsa i vann. Om det gjør noen forskjell kan kanskje Metallurgen svare på. Eller andre som har erfaring med dette. Selv holder jeg på langsom nedkjøling.
  10. Bark

    demper på 30.06

    "Spenner litt mye" Hvor mye er "litt mye" ? Skala 1 til 3,5 eller?
  11. Bark

    Blyhagl

    Dersom du jakter i Sverige er det vel bare å kjøpe ammo der ?
  12. Lenge siden jeg prøvde å få barberbladskarphet på knivene , men polering med JB pasta på en glatthøvlet bit med treverk som jeg satt fast i skrustikka virket ok for meg dengang. Stålkvaliteten i knivene mine er nok av lavere klasse, så om JB har noen effekt på nyere superstål vet jeg ikke. Det var jo ikke dette du spurte om, men treverk og slipepasta av ymse slag er kanskje verdt å prøve for siste finish på eggen ? Det er jo også lett å lage en trelist til å klemme på bladryggen for å holde samme vinkel. Jeg laget en til hver kniv som passet lengden og buen på eggen.
  13. Såvidt jeg husker fikk jeg også litt øl med hjem. Skutt med en standard fabrikkrifle 7 mm rem.mag umoddet. Var det ikke Johnny som vant, eller ? Kan huske at det løse løpet hans trengte litt hjelp fra mitt Gunsmith-Kit som jeg haddde liggende i bilen, det vil si en jernbindertang med fille mellom løp og tangkjeft og tiltrekkingsmoment 3 og 3/fjerdedels - etellerannet -- Om nødvendig stiller jeg med samme proffe teltløsning som sist dersom det regner.
  14. Jul, fødselsdag og påske, glem det. Her kommer ROSINEN i pølsa, venter i spenning.
  15. Som referanse; Børsemakeren hos Jaktdepotet mener at denne monteringen holder ikke, og at løpsenden vil brekke av før eller senere, med eller uten demper påskrudd. Kan vel likegodt være som far, førevar eller var det ettersnar og bite i den sure enden av eplet/løpsmunningen og likegodt få skiftet løpet.
  16. Har en BSA Meteor som er en grei pipespenner, men avtrekket er elendig. Tips om forbedring eller deler som kan skaffes/byttes ?
  17. Jeg har fått montert en Alm's titandemper på min 45-70 Marlin. Tykkelsen på stålet i løpsveggen der det er tynnest, rett foran brystningen er 1,3 millimeter. Det er Alm selv som har gjort monteringsarbeidet, og han hevder at dette er sterkt nok. Alm's demper er frontmontert, og jeg er selvfølgelig ekstra forsiktig med å ikke belaste demper/børsemunning. Likevel, jeg er ikke helt komfortabel med dette ,og lurer på om noen på Kammeret har noe råd til meg . Selv er jeg på nippet til å forkaste denne løsningen, og rett og slett bytte løp. Ja, løpet er blitt for kort etter dempermonteringen dersom man går ut fra at 47 cm er minste tillatte løpslengde. Dette er en Guide Gun som hadde porting som ble kappet bort før dempermontasje. Koster jo endel etterhvert dersom det gamle løpet må forkastes. Jeg har aldri vært ute for at demper brekker av under skuddløsning, ei heller hørt om det men jeg innbiller meg at det er noe man helst vil unngå. Hilsen Bark.
  18. Melding sendt, PNMF ! Nå har jeg hatt anledning til å studere begge revolverne bedre . Desverre er det litt rusk med den lange. Timingen ser ut til å være perfekt på begge såvidt jeg kan bedømme. Satte i en stram hylse(uten tennhette) med polert munning i kammerne og kikket i løpet med lys hjennom tennstifthullet, -- også med lys forfra ser det ut til at kammerne og løp linjer opp veldig fint. Dimensjon på kammermunninger virker også bra, mantlede 357 kuler går gjennom med en liten motstand som føles veldig lik på alle kammerne på 8 tommeren. Den kortere 6"eren som jeg kjøpte har 2 kammer som avviker litt. Jeg prøvde flere ganger med forskjellige kuletyper. Løpene er blanke og fine, innvendig mål fikk jeg ikke sjekket. Avstand løp/tønne er ganske tight, best på den lange. 8 tommeren er en 27-3 og ikke fullt så fint polert og blånert som den kortere 27-2 'eren fra 70 tallet. Og --- desverre har noen ukyndige tuklet med avtrekket, det er ikke bra som det er nå . Skruene i plata ser heller ikke så pene ut. Ellers ser den ganske pen ut. Er det noen som vet hva det koster sånn ca. å få fikset et S&W avtrekk hos en som kan slikt ?
  19. Hei , PNMF Jeg skal spørre forhandleren om han vil selge begge M. 27 revolverne sine. De er hans private våpen, og jeg overtalte ham til å selge meg en av dem. Du skal få melding i løpet av en dag eller to, om 8 tommeren er tilsalgs og kontaktinformasjon. MVH , Bark
  20. Takk for kuletips. Hvordan smører du denne kula ? Finnes det et toppstempel til denne kuleformen som kan eventuelt passe i en RCBS kalibreringspresse ? Eller en Saeco ? Har funnet frem dette utstyret som jeg har hatt liggende i mange år, det ble i sin tid brukt til etpar 45 kalibere. 357 har jeg aldri ladet. Støper du de Lee kulene med veldig hard legering ? Den kula som Fulmen nevner: 158 TLSWC , er ikke det en slik som bare skal rulles i smøremiddel og skytes ukalibrert ? En slik hardhets tester fra Lee er vel en god ting å hjelpe seg med, når gammelhobbyen skal fram i dagen igjen ? Tidligere brukte jeg bare hjulvekter, men det virket som om de varierte endel i hardhet. Har nå liggende både Bly, Tinn, hjulvekter, og setteribly. Så med tid og litt tålmod og en Ransome Rest skal det nok gå å få til noe som er bra.
  21. Takker. Da har jeg vel bestemt meg for den eldste M. 27 revoveren, det er nok den som hjertet begjærer mest Så blir det å bestille etpar støpeformer, en til lettere ladninger og en til kraftige mag . patroner. Kan jeg også be om råd angående kuletype og legering til støpte kuler ? Jeg var så heldig å få tak i ca. 400 kg setteribly, de der små stengene med bokstaver. Det er vel ganske bra å blande inn i rent bly eller hjulvekter? Må nok finne frem de gamle ladebøkene og lese litt igjen. Bark
  22. Jeg håper på noen som har greie på revolver vil hjelpe meg litt. Jeg har funnet to aldeles nydelige Smith& Wesson M.27 revolvere hos en forhandler, en med 6 toms løp som er pinnet fast og forsenkede patronkammere . Revolveren er angivelig laget på 70 tallet. Og en til av samme type m.27- med 8 toms løp men uten forsenkede kammer og løpspinne, som visstnok er laget etter 1982 Muligens avviker den eksakte løpslengden, jeg målte ikke, men så ut som 6 og 8 tommer. Begge to er fine våpen, tilsynelatende nesten ubrukt, men den fra 70 tallet ser ut til å være finest polert og blånert . Så gjenstår spørsmålet : Til revolverfelt og spesialfelt. Mag. 1 ---. Ville en rustfri 686 være et bedre valg ? Må innrømme at jeg merker havesyken har begynt å feste seg allerede, når jeg tenker på den 6 tommeren fra 70 tallet, var nydelig fin og blå ja, den har flammeherdet avtrekker og hane , tennstift på hanen. Rent praktisk spiller det visst ingen rolle hva jeg velger, siden jeg er en svært middelmådig skytter. Har bare lyst til å høre hva revolver folk på kammeret mener. Er det ikke en 686 med stillbart frontsikte for 4 forskjellige avstander? Hva ville en magnum 1 skytter velge hvis han ikke tar hensyn til pris ? Freedom Arms er det vel ingen som importerer til Norge? På forhånd takk dersom noen vil dele sine meninger med meg. Ny på kammeret, Hilsen Bark
×
×
  • Create New...