Jump to content

Bark

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Bark's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har en kjenning som har kjøpt en Winchester 94 i dette kaliberet. Det flyter vel ikke over av data til dette gamle kaliberet med tilgjengelige kruttsorter. Noen som kan hjelpe med å henvise til publiserte data eller linke til noe som kan være til hjelp. Våpenet hans er av nyere dato, jubileumsmodell og en standard 94 låskasse. Jeg tenkt at data for .375 win kan brukes(startladninger, ikke mer) siden hylsekapasiteten er lik. Nå er vel låsen litt forsterket på de børsene som ble kamret for .375 win men start ladningene vil vel ikke overskride trykkgrensen for en standard 94 lås? Hva med .375 kuler i en .38-55? .38 en har .377 dia? Gasslekkasje og mantling i løp? Jeg har anbefalt støpte kuler til det meste men han har fått tak i 255 grs. Barnes original .377 kuler til jakt. Så takk på forhånd hvis noen har henvisninger til sikre data med Norma elle Vihtavuori krutt MVH Bark
  2. Midway Norge har visst massevis av Kolpin riflefutteraler i sin nettsjappe.
  3. Det ligger en videosnutt på You Tube der det blir forklart og demonstrert hvordan man bruker Lewis Lead Remover til å fjerne bly fra sylinder, løp og overgangskonus.
  4. Det er helt umulig å svare på de spørsmålene uten å vite noe om hardhet på kulene du støper, om det er rent bly eller en legering, og om ladningen som brukes. Ofte er blying resultat av for harde ladninger og for myke, og/eller feildimensjonerte kuler. Til å fjerne bly er det en sak som heter "Lewis Lead Remover" , Midway har den muligens Du spør etter tips, og det beste jeg kan komme på ,er å prøve å lære noe om emnet før du begynner å lade. Det fins jo tonnevis av informasjon om dette både på nett og i ladebøker. Dersom du ikke har lest "Ladeboka", den Norske altså, så synes jeg du skulle få tak i en slik og lese om støping og lading av bly (legerte) kuler. Mvh. Bark
  5. Det kostet ikke særlig mye å få gode avtrekk på mine M. 70 rifler. Børsemakeren brukte vel en halvtime på 2 avtrekk. Ikke vanskelige å justere heller, jeg kjøpte 2 små fastnøkler til kontramutterne og slipte av tykkelsen litt så er de greie å bruke. Jeg liker Winchesters originalavtrekk, det er solid , enkelt, og lett å gjøre rent. I motsetning til de avtrekk som har smådeler og fjærer inneklemt i en liten boks der gammel olje og støv kan kake seg ,og rust og guff kan oppstå i gjemsel. Nåja, sånt skjer vel ikke dersom man er flink med vedlikehold , men det har skjedd med et av mine tidligere våpen at avtrekket låste seg pga. størknet olje. Det var selvfølgelig min egen feil , men jeg vil tro at andre også har opplevd noe sånt. Winchesters avtrekk er enklere å vedlikeholde, og med litt jobb så er de gode nok til det meste synes jeg. Jeg ville beholdt originalen og brukt noen kroner hos en velrenommert børsemaker på en avtrekksjobb.
  6. Er det noen som vet hvem som importerer/forhandler Fiocchis Slug ammo ? En ringerunde ga ikke så mye resultat. Fant 50 skudd hos J & F i Arendal, men skulle gjerne hatt flere. Fikk en slik hjertevarmende presisjon med disse 31 gram slug patronene i min Remington 11.87 kal. 12 med slugpipe. Jeg har aldri før prøvd å presisjonsteste slik ammo. Med riflet slugløp og kikkertsikte på cantilever montasjeskinne, (fast på løpet) var det interessant å prøve forskjellig ammo, på 70 m avstand. 2 xFemskudds grupper m/diverse ammo varierte fra 300 mm, til ca. 70 mm med Fiocchi 31 g. ammo, fire i et raggete hull og en slenger på begge forsøk, de siste laget jeg antagelig selv. Skal bli morro å prøve litt mer, kanskje med rundkule i haglkopp eller med Lymans støpeform. MVH Bark
  7. Da har man jo ingen morro, hæ --? Det er jo riktig gøy å kødde med ting som funker, --også motsi seg selv da som jeg stort sett benekter , overfor megselv som ingen, -- hvasadu ? ...
  8. Med respekt for de som mener annet, kan man få lure på om det hele koker ned til om jevn tykkelse på halsgodset , og "nok" hold på kula er bra nok. Og at alt er i senter ? Da trenger man kanskje ikke gløde hylsene engang ? Som jeg selv roter med . De fleste ladeverktøyene overarbeider vel hylsehalsene noe enormt, enda verre med "rettveggede"hylser, eller ?
  9. mange meninger om dette . De fleste som skyter presisjon sier " Jevnhet" Altså hva du enn gjør, hvis det funker behold rutinen.- Selv har jeg lite presisjon å fare med, men å dreie hylsa med fingrene (Grep med 2 fingre rundt hylsehodet og dreie jevnt, med flamme rundt hylsehals/skulder funker. Når fingrene synes det blir varmt, slipp) hylsa på et mykt klede, eller bråkjøle hylsa i vann. Om det gjør noen forskjell kan kanskje Metallurgen svare på. Eller andre som har erfaring med dette. Selv holder jeg på langsom nedkjøling.
  10. Bark

    demper på 30.06

    "Spenner litt mye" Hvor mye er "litt mye" ? Skala 1 til 3,5 eller?
  11. Bark

    Blyhagl

    Dersom du jakter i Sverige er det vel bare å kjøpe ammo der ?
  12. Lenge siden jeg prøvde å få barberbladskarphet på knivene , men polering med JB pasta på en glatthøvlet bit med treverk som jeg satt fast i skrustikka virket ok for meg dengang. Stålkvaliteten i knivene mine er nok av lavere klasse, så om JB har noen effekt på nyere superstål vet jeg ikke. Det var jo ikke dette du spurte om, men treverk og slipepasta av ymse slag er kanskje verdt å prøve for siste finish på eggen ? Det er jo også lett å lage en trelist til å klemme på bladryggen for å holde samme vinkel. Jeg laget en til hver kniv som passet lengden og buen på eggen.
  13. Såvidt jeg husker fikk jeg også litt øl med hjem. Skutt med en standard fabrikkrifle 7 mm rem.mag umoddet. Var det ikke Johnny som vant, eller ? Kan huske at det løse løpet hans trengte litt hjelp fra mitt Gunsmith-Kit som jeg haddde liggende i bilen, det vil si en jernbindertang med fille mellom løp og tangkjeft og tiltrekkingsmoment 3 og 3/fjerdedels - etellerannet -- Om nødvendig stiller jeg med samme proffe teltløsning som sist dersom det regner.
  14. Jul, fødselsdag og påske, glem det. Her kommer ROSINEN i pølsa, venter i spenning.
×
×
  • Create New...