Jump to content

Skaubjønn

Members
  • Posts

    8,547
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    61

Posts posted by Skaubjønn

  1. amatør skrev (5 timer siden):

    Men vraket er fra Ferlach, ikke DDR

    Jeg importerte en nydelig Ferlach drilling i 2022, en Sharrer, med lange sideplater som var gravert av en av verdens beste gravører. Jeg fikk et prisestimat på 130k på denne, og la den ut for det. Måtte dumpe prisen mange ganger, og solgte den til sist for 65k…

     

    selv om vraket er en Ferlach, ville den neppe kommet høyt i pris, selv i topp tilstand. Den er i enkel utførsel i utgangspunktet, vanskelig selgbart kaliber. Tror ikke det er noe å hente på å legge penger i den dessverre. Men jeg kan selvsagt ta feil.  
     

    • Like 1
  2. Det er sant. Men vanskelig selgbart riflekaliber. 
     

    Det er mye rust på denne. Også fra mekanismen om man ser nøye… skummelt synes jeg. Og dyrt om børsisen må file til nye deler. Dette er ikke hyllevare.  Og flere glipper, om man ser i munningen. Synd, men et vrak.

     

    IMG_7240.jpeg

    IMG_7239.jpeg

    IMG_7238.jpeg

    IMG_7237.jpeg

    IMG_7235.png

    IMG_7234.png

    • Like 1
  3. Jeg hadde som sagt styrt klar. Glipen mellom skinne og løpsbunt må fikses på en eller annen måte. Det har garantert kommet inn vann der, og da ruster det. Plutselig står du der med et byggesett... Det er sikkert ikke allverdens jobb å fikse ejektorene. Men glipe i hakemontasje er ikke bra. Et nytt sett med ringer koster 7-8 lapper. Stokken kan du sikkert fikse selv, om du er interessert. Totalt sett tror jeg det kan bli dyrt å fikse denne. Jeg ville mye heller ha kjøpt en billig kombi, som er i bra stand, enn å kjøpt et vrak av en drilling med ukjent risiko. 

     

    Vaagsland gjør bra jobb. hvis du vil gå videre med denne drillingen synes jeg du skal ta en telefon først og høre om kostnad: 35996054. mail: firmapost@vagslandvapen.no

  4. Finito skrev (5 timer siden):

    Måtte du flytte frontsikte for å få plass til demperen?  
    nydelig arbeid. 

    Ja. Børsemakertørke her på palmekysten (Kristiansand), så jeg sendte den inn til XXL sin børsis, som gjorde en fin jobb. Flytta forsiktet litt tilbake, og gjenget 14:1 til en Freyr & Devik demper jeg hadde fra før. Totallengde lik originalt løp, og demperen veier like mye som det er kappet av løp = original og god balanse. 

    • Like 2
  5. amatør skrev (8 timer siden):

    For fin til styggvær, og i sol vil du blende viltet?? 😀

    Jeg har sett på trådene som Roe har lagt ut om old english finish. I videoene han har linket til sier de at en slik finish som er bygget opp av finishing oil er værbestandig, og holdbar. Og om man får en ripe så er det bare å ta litt finishing oil på fingertuppen og fikse det. Men om det er sant eller ikke gjenstår å se... Jeg er notorisk klønete, så det blir garantert mulighet til å teste dette til høsten (eller etter første tur på skytebanen...)

    Jeg ville egentlig bare legge en slik finish på den nye stasbørsa, en Neptun Primus drilling som jeg har laget en egen tråd om. Men når jeg først holdt på var det ikke mye jobb å legge en slik finish på den nye stokken til Kip-en også. Pent ble det, spent på holdbarheten!

     

    • Like 1
  6. Finito skrev (6 timer siden):

    Boy. Nu har jeg fått det for meg at kipplauf er tingen. For fuglejakt må den være perfekt. Du får bare ett skudd uansett. Jeg trur jeg må ha pause. Flott rifle. 

    Hehe for meg er kipp tingen så lenge det ikke blir mulighet for hagleskudd. Bukkejakt, bever, rein. Drilling når det er fugl i oppflukt på menyen. 

    • Like 1
  7. Nei aner ikke! Det så ut rart ut, men vanskelig å få av. Under var det i alle fall et nydelig stykke ved. Synes min hjemmelagde rødolje fikk frem de varme tonene i treverket på en fin måte. Det nærmest skinner i rødlige fasetter når sola skinner på stokken :-)

     

     

  8. @amatør: Jeg har sendt Kahles siktet til Vågsland, så får han se.

     

    @Bartemannen takk! Det er en skikkelig gøy restaureringsprosess! Har lært mye underveis. Morsomt å se bildene fra hvordan den var da jeg fikk den helt fremst i denne tråden, til hvordan den er nå. Når løpssettet er rebrunert, stokken tipp topp og alle bøffelhornsavslutningene svarte og fine, så blir denne som ny :-). Og da blir det et skikkelig smykke ja. Jeg har  ikke skutt med den enda, skal bli gøy å ta den med på banen og se hva de gamle dama presterer :-) 

     

    For øvrig, det var moro å pusse løpet på denne. Jeg har kjøpt alt for mange gamle børser fra Tyskland, og også mange på Finn... De har som regel blitt pusset med olje i løpet, og kanskje Hoppes #9 eller lignende. Men det har som regel vært mye manteloppbygging. Det har tatt tid å få løpet rent. Denne var ren faktisk. Enten har den ikke blitt brukt noe særlig (slik det ofte er med dyre drillinger), eller så har tidligere er hatt pussekompetanse :-)

  9. Etter maaaaange lag med finishing oil er det enda porer i veden... Gir meg ikke, planen er at denne skal bli helt blank, som et Steinway flygel 😀

    Det tar nok enda lang tid før løpssettet er tilbake fra Vågsland. Han skal rebrunere det, og tilpasse ringer til et nytt sikte. Tenker stokken er godt og vel ferdig til den tid.

     

    IMG_7164.jpeg

    IMG_7165.jpeg

    IMG_7166.jpeg

    • Like 2
  10. Sorry, glemte å ta bilde på forhånd.. men det stakk altså ut en skarp liten flis på avtrekkerbøylen av bøffelhorn. Jeg løftet den litt ut med et knivblad og fikk inn litt superlim, og lot den tørke i skrustikka. Har gått over med våtpapir korning 360 fuktet med linolje, og så 800. Blir bra dette!

    IMG_7163.jpeg

    • Like 1
  11. Per-S skrev (1 time siden):

    Klippe:

    Amatør sine innlegg er usannheter og som amatør pleier å skrive "bare tull".  

    Dere to har vel vært i tottene på hverandre i årevis nå. jeg har hatt stør glede (og hjelp) av veldig mange av innleggene hans. Og deg jaktet jeg med i ungdommen, og som voksen i Polen, og har hatt stor glede av mange av dine innlegg også. 
     

    ingen av der skriver bare tull. Jeg skulle ønske dere kunne ta kampene i ringen…  eller avblåse tastaturkrigen. Jeg har en person her inne som irriterer leg helt horribelt. Så jeg leser ikke innleggene til den brukeren. Synes du skal gjøre det på den måten du også. Det er ingen av dere to som har som jobb eller oppgave å vise den andres feil.  Men den evinnelige kjeklingen forsurer miljøet her synes jeg. 
     

    så slutt, vær så snill

    • Like 3
    • Thanks 7
×
×
  • Create New...