Jump to content

Rev

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Rev's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har 458 WM løp på min M 97. Det fungerer greit det, men måtte bedde inn rekylklakken på løpet. Er det nokon som har erfaring med kor tung kikkert ein kan montere på den uten at skruene til kikkertklakkene tar kvelden? Nå bruker eg ein liten Leupold 1-4X 20 sammen med det løpet og det fungerer. Kunne tenke meg kikkert med høgere forstørrelse, og har ein Zeiss Varipoint 2,5-10x50, som eg bruker på samme låskasse med andre løp. Den veger 580g med skinne. Sidan den har skinne må eg montere den i Weaver klakker. Vil det fungere med Zeiss kikkerten og 458 løpet? Det fungerer gullegodt med 9,3X62.
  2. Rev

    Leupold VX-1 3-9x40

    Dette er ein heilt grei kikkert. Eg har brukt ein slik i fleire år på rifle i .30-06. Den fungerer utmerket på ein 308, solid og med full livstidsgaranti. Har også brukelig øyeavstand. Grei nok optikk i dagslys.
  3. Fekk ein fin bukk litt før halv sju. Den var sett av ein annan post akkurat i det det lysna, men han fekk ikkje mulighet på den. Bukken hadde fast følge med ei geit.
  4. Det er vel så, målte litt på forskjellige kikkerter og det varierte eindel. Ca 25,2-25,3mm. Det er slike i handelen, og det kunne vere kjekt å få et mål fra ein. Eg er i den heldige stilling at eg har ein CNC operatør under opplæring i familien som kan hjelpe ein gammal krok.
  5. Er det nokon som veit nøyaktig diameter på stang for å slipe inn kikkertringer. Dette heter lapping på fremmedlandsk. Er uskikker på om diameteren skal vere nøyaktig 25,4 og 30mm, eller det er et lite undermål.
  6. Holder ein knapp på 486 DX II
  7. Bruker ein Lee Auto Prime II hetteverktøy er det skjelden problemer. Denne blir montert på toppen av pressa slik at ein setter hetter med å føre håndtaket nedover, og får får så mykje kraft på hetta ein vil. Det er lov å bruke hue. Det er litt mykje plast, men det funker. S&B hylser er ingen problem lenger om du er glad i å trimme hylser. Link til Lee sida http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... mtool.html
  8. Å gjerde ute elger er ikkje lett. Vil elgen inn, legger den seg på et vanlig viltgjerde og knekker stolpane. Det er da snakk om 2m høgt gjerde. Skadedyr blir felt år om anna om dei er umulig å halde borte fra frukthager der dei gjer stor skade. Før eg søkte om skadefelling ville eg ha prøvd å fore elgane ein egna plass. Hjelper derimot ikkje det, er det lettere å få skadefelling om ein kan vise til at ein har gjort andre tiltak.
  9. Har også bare gode erfaringer med denne butikken. Bra nettside som blir oppdatert ofte.
  10. Trist lesning, du har nok rett og slett blitt for gammal.
  11. Du har ihverfall skutt ein ringmerka fugl, dei som ringmerker fugler er interessert i rapporterring av gjenfunn. Sjå http://www.stavanger.museum.no/default. ... ntID=10498 eller andre sider. Sender du inn eit rapportskjema www.toyen.uio.no/ringmerking/html/rapportskjema.htm , vil du kansje få vite litt meir.
  12. Swaro stativa er ofte laga av Manfrotto. Har eg forstått deg riktig, så er det ei slik adapterplate du trenger http://www.kikkert.no/default.asp?VS=de ... e+1%2F4%27. Den blir montert på teleskopet og har hurtigfeste for videohodet.
  13. Her var mange gode forslag! Eg er med.
×
×
  • Create New...