Jump to content

Aasum

Members
  • Posts

    373
  • Joined

  • Last visited

About Aasum

  • Birthday March 28

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Aasum's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har boresight som jeg prøvde på trijiconen, på 30m var det spot on! Men med leupold så er differansen kjempestor! Må ta en tur til den lokale våpenlevrandøren de finner nok svaret.
  2. Jeg kjøpte meg en ny leupold vx-r 3-9x40 skulle montere denne på min blaser r93. tok av en trijicon 1-4x24 som har stått der i 5år. men når jeg sikkter gjennom løpet/kikkert på 30m er det nok 1m forskjell vertfall 70-80cm hva kan ha skjedd? Montasjene er helt sedskruvd og den er klikket korekt på plass i sporene på løpet.. Kan kikkerten være usentrisk?
  3. Skal gjøre det ved neste anledning
  4. Hei Har et våpen her en drilling i kal 16/16 9,3x72r den er registrert og kommet frem under et dødsbo men finner ikke noe som helst info på nettet om denne noen som kan fortelle noe om den? På forhånd takk
  5. Kan noen fortelle meg om det fortsatt er garanti på en Burris euro diamond 2,5-10x42? Kjøpt i 2007/2008
  6. Noen her som har peiling på hva det koster for en komplett låskasse til 97 DL?? Inkl avtrekk og sluttstykke.
  7. Ja jeg har en skult agdnda og det er og gå bort alle løshunder i verden!! Makan til idiot! Tilbake til saken, en jeger som jakter ødt for oss (2km) kom igår og slapp hunden i veien vår vest i vårt terreng!! Dette tar jo kaka, han fikk med seig ku, kalv og okse hva skjedde? Jo de ble skutt på valdet til de som slapp, dette er jo på grensen til tjuvjakt!!
  8. Hvordan sjekker man dette
  9. Jeg har problemer med min radio, det er nesten som at den "sovner" eller går i dvale modus. Hører kun siste ordet i en hel setning hvis det har vert stille på radioen i et kvarter, kjøpte meg en wcom og der er det ikke slikt problem så det er noe med Icomen, noen som vet hva dette kan være ??
  10. Mener du at hunden kommer i søk over 5 vald og jager elg bort fra dere? Eller er det hunder som slippes på eget terreng og henger på litt i overkant lenge i forhold til valdstørrelse? Hvis det er det siste, får dere jo elg jagd til dere, ikke omvendt... Ikke når nabovaldene ikke har elg... Som delvis er problemet. Delvis vanskelig og få elgen til og stå her også pga meget høyt antall bjørner i området. Snart løshund NM på områdene her så blir spennende og se når "proffe" hunder får jobbe med de. Men at hundene har levnet elg i området har jeg fortsatt til gode og se... Villreinjeger: mulig jeg ikke har peiling på elg, hund og jakt men regner med at jeg har jaktet like mye som deg!!!
  11. Er overhodet ikke avhandsjuk på løshund eierne, vi har 3-4 meget gode båndhunder vi bruker i jakt på elg. Ser derre kommenterer at hundene jager elg til oss, nei! De slipper hundene og det er hunder som sjelden klarer og stille elgen, så de soper faktisk terrenget. Mulig at jeg ikke klarer å formulere problemet godt nok her men et problem er det. Særlig når hundeeier kommer og går gjennom terrenget på kryss og tvers for og hente hunden(e) er vel det som er det verste. Våre hunder har 3 ganger blitt angrepet i år, dette er heller ikke så fryktelig trivelig synes jeg, mulig at du som løshund jeger mener noe annet....
  12. Og ha dialog med hunde eierne når det er nye folk hver uke er og blir en seriøs utfordring, Det er nå "klaget" inn til storvaldet, tviler meget på at de begynner og slår ihop vald, men har et innderlig håp om at de stenger løshundjakta og at det er båndhunder som skal benyttes. Var et nabovald som skjøyt for en annen hund enn dag her og krangelen pågår fortsatt...
  13. Nå har det seig slik at vi bruker bandhund, valdene er for små til løshund. Men enkelte vald selger jakta og vi får "problemene". En av hundene fikk vi beskjed om over radioen at vi ikke mått ta tak i for den ble forbannet, hva om hundefører går seg på losen og hundene rykker sammen? Men er det allmen godkjent og få området "støvsugd" av elg på grunn av vald flere vald unna??
  14. Vi har i år opplevd en mengde forskjellige løshunder som brukes av nabovald og vald enda lenger bort. Disse kommer og jager elgen ut av området, i dag toppet det seg når jegeren kom, først med bil opp en privat vei uten kjøretilatelse. Stopper buser rett gjennom drevet vårt og mislykkes med å få tak i hunden. Han fikk først tak i den etter at den hadde passert 5! Vald!!! Hva sier regelverket om dette? Skal man ikke etter loven ha "kontroll" også på en løshund?
  15. Jeg har fått 2 kort på simler i edland, helt sør på hardangervidda. Er det noen som har tips om hvor reinen kan finne på å stå, evt noen som har kort i samme område som meg?? Helt fersk reinsjeger så en god posjon flaks trenger jeg nok
×
×
  • Create New...