Taiko Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 (edited) Hei. Etter oppfordring fra Sako 30-06 og Mauser68 i tråden : Ååååå, så mett! lager jeg en ny tråd på dette. Klassisk pepperstekt haresadel I dag var det tid for å gjøre opp forrige helgs harer. Jeg hadde egentlig planlagt koldtbord til fruen kom hjem fra jobb. Men etter som flåing og partering skred frem. Ble lysten til å lage det absolutt beste jeg vet, Klassisk pepperstekt haresadel, allt for stor. Oppskriften har jeg lagt ut i en tråd tidligere, men jeg kan vel gjenta For fra i dag av er dette en ny juletradisjon i dette hus Skjær av alle senene på ryggen, skjær litt ned på begge sidene av ryggbenet og press kjøttet litt ut til sidene. Gni sadelen inn med smør og olivenolje. Dekk med grovhakket pepper, timian, persille og dryss over salt. sett sadelen i ovnen på 200 grader i 15 min, ta den ut og la den vile i 10 min, sett så tilbake i ovnen i ca 3 min. Ta ut, hell på cognac og tenn på. la det brenne til det slukner, dette for å brenne av pepperen. Sil kraften over i en kaserolle, tilsett litt viltkraft og kok opp. Jevn sjyen med usaltet smør. Skjær av ryggfiletene og kutt i grove skiver på skrå. Server med stekt skogsopp og stekte poteter. for 4 pers: 2-4(etter str.) haresadler 4 ss grovhakket sort pepper 1 ss timian 4 ss persille 1 ss smør 4 ss olivenolje salt 0,5 dl cognac 2 dl viltkraft ass. sopp 6 voksne poteter evt annet godt tilbehør sjyen serveres ved siden av Nok Chateauneuf - du - pape fra Rhône - den perfekte harevinen takk til Lars Erik Underthun for denne Bedre blir det ikke Byttet i dag bort sausen mot soppstuing Fikk et innfall om å dokumentere fremgangsmåten med bilder her. Beklager bildekvaliteten på de bildene jeg har tatt Fruen er fotografen her i huset, og dere ser sikkert hvem hun har tatt i forhold til mine Sadelen bør etter min menig tilberedes som filet, stekes rosa. utgangspunktet: Etter fjerning av hinner og sener, Har samtidig skjært ned på begge sidene av ryggbenet og presset kjøttet litt ut. Så gnis den inn med dette: Timian, persille, grovhakket pepper og smør/oljeblanding. Hadde dessverre ikke friske urter i dag, så jeg måtte nøye meg med tørket Her er poteter og sadel klar for stekeovnen: Soppstuingen med kantarell fra en av høstens raid hører selvsagt til: Så var det klart for flambering med Bache Gabrielsen. Tenner selvsagt med stormlighter Her er filetene skjært løs fra sadelen: Det er servert: Enkelt og nydelig er dette Og ja, vi ble veldig mette. Tusen takk for maten Taiko Edit. Endret trådtittel Edited January 1, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podle Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Det så helt nydelig ut! Kjekt med bilder av prosessen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Nyyydelig Taiko, det der såg kjempelekkert ut !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 Takk for tilbakemeldingene mvh Taiko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Så ikke denne før nå, kjempelekkert taiko! Den skal prompte adopteres og testes - for jeg ble egentlig litt lei harekjøtt en gang i verden. Nye måter kan gjøre noe med det! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Tror jeg må begynne å jakte hare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Takk Taiko, denne oppskriften skal testes i februar Skal jakte hare i slutten av januar, begynnelsen av februar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Så veldig godt ut Hva slags snadder har du i soppstuingen din - utenom sopp. Bruker du fløte, rømme, krydder av noe slag e.l. Er alltid på jakt etter variasjoner her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted January 1, 2010 Author Share Posted January 1, 2010 Takker så mye Denne gangen var soppstuingen ganske så klassisk. Kantarell Løk 1 fedd hvitløk Nykvernet hvit pepper Fløte Persille(tørket ) skulle helst vært frisk! Smør til stekingen I tillegg rørte jeg inn det lille gode som var i formen etter stekingen/flamberingen av sadelen Skal jeg ha kun stuing på f.eks brød, så steker jeg baconbiter sammen med soppen. mvh Taiko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.