Jump to content

Torf

Members
  • Posts

    5,238
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    45

Torf last won the day on April 7

Torf had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torf's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. HK270 std salongrifle gikk på 3cm på 100m med god matchammo. Selv HK300 i 22mag gikk på 3cm med gammnel "høytrykks" RWS SP, 40gr@2000fps. HK270:
  2. Undere har skjedd før. Nå kan jeg jakte i Sverige med min HK91..
  3. Poenget mitt er at man sikkert kunne bestille en batch med HK416 med ordentlige piper og presisjonsgaranti fra fabrikk. Akkurat som man gjørme STR i 22lr og Annie Fortnere til skiskyting. Det jeg skrev over er bare for å vise at presisjon ikke er noe problem hvis man vil ha det.
  4. Hadde ikke tenkt det. Bare skyte DFS-programmer. Men stangskyting med denne med 10skuddsmagasiner hadde sikkert vært morsomt. Ang presisjon i halvauto. Jeg har skutt med en Browning SA22 med Anschutz pipe hvor "fortreet" var av Stengun-type og kikkerten var montert på fortreet. Det var ingen presisjonsforskjell på pipa fra M54-mekanismen til halvautoen på 50m. I prinsippet er dette helt likt HK416 med pipebyttet. I gamledager var det også vanlig med Anschutzpiper på HiStandard-pistoler til metallsiluett. De slet ikke akkurat med presisjonen de heller selv om det ikke helt var på riflenivå.
  5. Presisjon hadde jeg ikke vært så bekymret for. Det går fint an å få god nok presisjon i en 22lr halvautomat hvis man vil. Div custom 10/22, HK270 og custom Browning SA22 er beviset på det. Tror ikke det hadde vært noe problem å få presisjon i denne 22lr HK416. Pipa er tross alt helt frittflytende uten noe gassystem. Hvis det går an å få tillatelse på en slik gjennom NROF på en eller annen måte skal jeg forsøke det. Så var det å lete etter en billig brukt Annie supermatch med baufil..
  6. Veldig politisk ukorrekt, med hadde det gjort noe med rekrutteringen og relevansen? (søker dekning igjen..) https://hk-usa.com/hk-models/hk416-22-lr-rifle/
  7. Det går fint. Men, halsen i kammeret på fabrikkvåpen pleier å være ganske vide for at alle patroner skal kamre. Når man kamrer om må man da ha en kammerbrosj som har samme diameter, eller større, enn halsen i fabrikkammeret. Hvis ikke får man en grad i halsen, og på hylsa, og man må sette pipa tilbake og skjære nytt 260-kammer alikevel. Tipset mitt er å sette pipa tilbake med en gang. Da vet du at det blir korrekte dimensjoner. Jeg har gjort dette flere ganger når jeg har kamret om 222-piper til 223. Om det har blitt grader i kammerhalsen, og på skutte hylser, har jeg ikke brydd meg om siden hylsene gikk rett i bøtta. Selv med grad ble presisjonen noengang bedre siden del lille trange 223-delen i halsen linet patronene bedre opp mot overgangskonus/rifling enn et vidt 222-kammer. Det kan jo også hende at bedre presisjon kom av bedre kvalitet på overgangskonus på 223-brosjen enn det tidligere 222-kammeret.
  8. Det hadde jeg en aldri så liten mistanke om.. Uansett, dere som har brukt de nyeste; er det noe særlig forskjell på March, S&B, Minox, etc i samme prisklasse?
  9. Som i overskriften: Hvilket kikkertsikte har best dybdesyn for kuletrace (forferdelig nynorsk ord) for å følge kula underveis til målet på langhold?
  10. 500m er en perfekt bane for metallsiluett med grovkalibret rifle. Der er konkurranseholdene 200m, 300m, 385m og 500m. Fra 4,45 i videoen skyter de bukk på 500m. De holder mistenkelig stille så dette er nok skutt med støtte..
  11. Denne kikkerten har også 26mm rør, ikke 1". Disse har aldri vært produsert med 1" rør.
  12. Her er det mer av alt for dem som har behov for det til samme vekt eller lavere enn eldre monsterkikkerter som er i bruk. Kikkerten har også ganske stort justeringsområde så hvis jeg befinner med i nærheten av en 1000m/yds-bane er det bare å skru. I tillegg kan man se kulehull i skiva på papp på lange hold slik at man slipper skivekikkert. Når vekten ikke er verre enn dette, og med dette retikkelet, har jeg flere scenarioer hvor den fungerer på jakt. Pris aner jeg ikke. Jeg har et par eldre PM2 i skuffen, så hvis prisen på denne ikke er helt astronomisk, kan det hende de dukker opp på finn.
  13. S&B har kommet med en ny "monsterkikkert" til jaktfelt. Den veier under kiloen, har stort synsfelt og kommer med et flott retikkel til jaktfelt. Eneste problemet er vel prisen? (kanskje noen tar en BMW i3 i innbytte?) https://www.schmidtundbender.de/en/new-products/10-60x56-cm-ii-high-performance.html
  14. Hadde det vært en ide med "classic"-divisjon her også? Sten, MP28, Thompson, MP41, etc, etc.
×
×
  • Create New...