Jump to content

oskar

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

oskar's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skeikampen står først på planen over jaktterreng som skal testes ut i år, noen her inne som har erfaring derfra? Send gjerne PM om det er å foretrekke.
  2. Hvordan går man egentlig frem om man har lyst å prøve seg på duejakt. Tenker da både på å finne seg terreng men også forberedelser, hva det krever av utstyr, og selve utførelsen. Bor selv i Asker, men kjenner ingen grunneiere/bønder i distriktet. Finnes det forum hvor man kan søke seg til predatorbekjempelse/-jakt eller er det ringe på døra som gjelder? Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
  3. Hvordan går man egentlig frem om man har lyst å prøve seg på kråkejakt. Tenker da både på å finne seg terreng men også forberedelser, hva det krever av utstyr, og selve utførelsen. Bor selv i Asker, men kjenner ingen grunneiere/bønder i distriktet. Finnes det forum hvor man kan søke seg til predatorbekjempelse/-jakt eller er det ringe på døra som gjelder? Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
  4. Hei jaktfrender Mitt nyoppdagede jaktinnstinkt har ledet meg til kjøp av rifle (6,5 x 55). Tanken på toppfugljakt virker utrolig inspirerende på meg. Jeg er muligens en drømmer men vil alltid forsøke å realisere min drøm om å jakte i lettgått vinterlandskap hvor fuglene sitter på topp etter topp I dag bor jeg i det sentrale Oslo så muligeher i nærområdet har jeg neppe, men Oslo er i det minste sentralt for lengre utflukter. - Det nærmeste sted for Toppfugljakt til Oslo? - Finnes det bøker/nettsider/filmer om toppfugljakt/vinterjakt som er å anbefale?
  5. Henter opp denne tråden i håp om at noen kan gi meg en kort oppdatering og erfaring med hva de i dag bruker. Jeg har ikke gått på ski på flere år, men jaktinteressen samt innkjøp av rifle i år har gjort meg lysten på vinterjakt/toppfugljakt. Alle nordmenn er jo født med ski på bena likevel så ingen skigåing på 15 år anser jeg ikke som problematisk. Min plan er å kjøpe klassiske marka ski nå i romjula eller på nyåret, som jeg bruker i løypenettet utenfor Oslo. Deretter gå til innkjøp av jaktski.
  6. oskar

    Tikkaklubben

    Rifle: Tikka T3 Lite Stainless TM (6,5 x 55) Montasje: Tikka ringmontasje Kikkert: Zeiss Duralyt 2-8 x 42 Demper: Ase Utra NorthStar Tofot: HBLMS Harris 9" to 13"
  7. Takk for tips Har du erfaring med at den støyer Mårfanten?
  8. Da jeg avtjente verneplikt for 13 år siden fikk vi utdelt såkalt vinterkamuflasje. Det var en tynn (stor) jakke of buske som var beregnet å ha utenpå feltuniformen. Er dette å få kjøpt i dag? Tenkte på Forsvarets overskuddslager, men de finnes vel ikke i sentrale strøk lenger.
  9. Takk for det Vingemutteren Nå er jeg endelig blitt offisiell Tikka eier! Rifle: Tikka T3 Lite Stainless TM Kikkert: Zeiss Duralyt 2-8 x 42 Demper: Ase Utra NorthStar Da gjelder det å finne en plass jeg kan få prøve ut herligheten, Årvoll eller Løvenskild er nok de mest nærliggende og sannsynlige. 4. Ammunisjon, hvilken jakt og treningsammo bruker folk til denne riflen?
  10. Ja, det var ingen problem å troppe opp på våpenkontoret (i Oslo), så da er herligheten kommet i hus!!
  11. I går fikk jeg faktura Kan man troppe opp personlig på kontoret og betale med det samme for å spare tid eller må jeg sette inn penger på kontoen som er oppgitt?
  12. Mens jeg venter på at våpensøknaden går gjennom tenkte jeg å kjøpe noe tilleggsutstyr til min pakke som vil bestå av følgende: Rifle: Tikka T3 Lite Stainless TM Kikkert: Zeiss Duralyt 2-8 x 42 Demper: Ase Utra NorthStar 1. Har sett meg ut denne Safari Rifle Sling. Da trenger jeg også å kjøpe "swivels", har sett meg ut disse Outdoor Connection Q/R™ Talon Swivels. Jeg kan da velge mellom 1'' eller 1.25''. Noen som vet om 1'' holder til mitt våpen? 2. Kompakt kuffert, jeg ser for meg å demontere løpet når den ligger i kuffert, dette for å få en mer hendig kuffert, men demontering av løp/pipe er muligens ikke en enkel/rask sak på dette våpenet? Finnes det noen gode forslag til kuffert? Jeg vil gjerne ha plass til demper og kikkert i kuffert. Forslag mottas med takk. 3. Pussesett, her er det flust å velge i, så jeg spør like greit om noen har gode sett de vil anbefale 4. Ammunisjon, hvilken jakt og treningsammo bruker folk til denne riflen? 5. Annet tilbehør som er et must? (jeg har per i dag en hagle så basisutstyret er på plass).
  13. Jeg kom over denne http://www.eberlestock.com/H1%20Mini-Me.htm Noen som har erfaring med produktene fra Eberlestock?
  14. Noen som har søkt våpenkontoret i Oslo i det siste? Etter drøye 4 uker begynner jeg å bli utolmodig. Jeg forsøkte å ringe i dag men ble kun bedt om å smøre meg med tolmodighet, de kunne hverken bekrefte eller avkrefte om de i det hele tatt hadde mottatt min søknad
  15. En av disse Jeger'n? http://z-aim.com/list_varugrupp.asp?varugrupp=210&t=Vapenrem〈=sv
×
×
  • Create New...