Jump to content

Gulars

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gulars's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

13

Reputation

  1. Jeg har skutt et par dusin tiurer med .308 opp gjennom årene. Bruker Lapua Trainer FMJ 8g. Det funker som pultost. Her er en gammel film jeg laget mens DV tape var tingen:
  2. Jeg kan ikke uttale meg om nyere bekledning fra Jerven. Min jakke er den originale Mountain Man (foret). Den har jeg hatt i ca 20 år, og den er fortsatt i bruk. Det er en utrolig slitesterk jakke. Dog har den blitt bittelitt frynset nederst på ermene, uten at dette har noen praktisk betydning. Fjellkamuflasjen er ikke hva den engang var. Jakken er falmet og nærmer seg en slags ørkenkamuflasje, men den er fortsatt potte tett og like varm. Mitt bruk har stort sett vært elgjakt. Hvis du skal bevege deg mye, bør det ikke være så mange grader over null. Jakka er varm. Jeg bruker den også til toppjakt. På ski i 10 minus i løssnø har jeg kun ei supertrøye under, og tar på en tynn fleece under pauser. Anbefales.
  3. Snus bør stå lenger opp på lista, for å være helt sikker på at den ikke glemmes.
  4. Har jeg lov til å oppbevare ammunisjon i et låst skap, i en låst bod i felles garasjekjeller? På forhånd takk.
  5. Jeg har skutt en del tiurer i topp med 308. Noen ganger ramler de som nedfallsfrukt. Andre ganger flakser de voldsomt i treffet. Jeg laget denne videoen for mange år siden. Skudd ved 6:00.
  6. Jeg kjøpte min i 2002 eller 2003. Dog har modellen som nå selges fått noen forbedringer (avtagbar hette, lufting, lengre "skjørt", gjennomføring for antenne / ledning, mm.), men den grunnleggende design er lik. Min jakke er MYE brukt. Kamuflasjen er ikke lenger like effektiv, da fargene er falmet. Den er også blitt litt frynset nederst på det ene ermet, men den er fortsatt varm og 100% vanntett. Jeg anbefaler denne jakka på det sterkeste. Om 13 dager skal den igjen brukes.
  7. Jeg har brukt denne på elgpost i snart 20 år. Det er et fantastisk plagg. Nesten uslitelig er den også. https://www.jerven.no/jaktklaer/mountain-man-thermojakke#&variation=616535
  8. En ordentlig stor tiur er ca 90cm fra nebb til stjert. Du kan måle på bildet og gjøre litt matte.
  9. Jeg har jaktet mye i det området og er godt kjent. Dog er det noen år siden da grunneier skrudde opp prisen, og jeg fant meg andre terreng. Derfor vet jeg ikke hvor mye fugl det er der nå for tiden. Kjør fra Hommelvik mot Selbustrand. Ta av østover på skogsbilvei som går langs elva Nævra, rett sør for kraftlinjen (bomvei, betales med vipps). Parker etter ganske nøyaktig 3km. Følg en stump av en tømmervei nordover noen få hundre meter (veien ender). Da er du midt i orrfuglområdet. Går du videre nordover, kommer du til Storkleivkjølen. Der har jeg skutt flere tiurer. Terrenget er ganske lettgått og oversiktlig. Alle åser går øst-vest.
  10. Bruk signalfarget lue og hørselvern.
  11. Jeg gikk to lange dager etter skogsfugl (uten hund) i Trøndelag denne uka. Fasit: ei orrhøne sett, og den er fredet i dette terrenget. Nå hører det med til historien at jeg ikke er veldig godt kjent i området jeg gikk.
  12. Jeg er enig med kallekrakk. Forøvrig bruker jeg litt tid på rekognosering i forkant på de tider av døgnet duene er mest aktive. De følger ganske faste trekk-ruter og har favoritt-åkre.
  13. Gled deg til duejakt. Det er skikkelig moro. Dessverre har det vært svært lite duer her jeg bor i mange år nå (Trøndelag). Min erfaring er at camo er bra. Dekk ansikt og hender (om du har hvit hud). Unngå for all del hvite eller blanke ting liggende fremme (som f.eks. termos). Dog er det aller, aller viktigste å sitte musestille når duene kommer. Den minste bevegelse utløser panikk. Sånn sett er det best med litt vind, slik at løv og grener er i bevegelse og du blir "overdøvet". Sitter jeg helt stille, har jeg hatt suksess på duejakt uten annen camo enn nøytrale klær, så sant ansikt og hender er tildekket.
  14. Jeg har aldri forsøkt 6,5 på toppjakt, men kan ikke tenke meg det skal være problematisk (selv bruker jeg .308 og Lapua FMJ). Hva du beskriver høres for meg ut som dårlig treff. Når det er sagt, synes jeg hold på 140-250m er litt i overkant. Selv er jeg ikke komfortabel med hold over 120-130m på tiur (jeg bruker to-fot og avstandsmåler).
×
×
  • Create New...