Jump to content

Roffa

Members
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Roffa

 1. Registrere en Flobert 6mm

  Kanskje den kan brukes til avlivning av dyr tatt med felle
 2. Sivilpistol 1

  Heisann. Hvilke våpen anbefales og kan oppdrives til Sivil pistol 1? Jeg ser for øvrig at internett opererer med 2 forskjellige mål på kassen. Er det noen som kan peke meg til de offisielle tallene? Jeg finner ikke noen link til regelverket på dssn.no
 3. JegerStine og er ny her på kammeret

  Velkommen til oss og stilig at du som jente blogger om jakt. Vi trenger all den positive publisiteten vi kan få
 4. Lillebror har litt lite kroner om dagen og trenger en midlertidig kikkert med utvendig klikk som kan brukes til langhold. Må være solid nok til å tåle rekylen av 308 uten problemer. Klikkene må være solide nok til å tåle å bli brukt uten å bli en kilde til bomskudd. Hva finnes og hva er den rimeligste kikkerten noen her tørr å anbefale? Kikkerter til 10-20 tusen er uaktuelt for øyeblikket så vi snakker om en rimelig kikkert her.
 5. Når blir medlemskort og startkort for 2017 oppdatert?
 6. Swiss 41, mod 1878

  Hvor fikk du tak i hylser til 348 WIN er heller mitt spørsmål
 7. Lade til Rolling block

  Nydelig. Vet du tilfeldigvis hvilken Lee's form det er spesifikt jeg skal bruke? Får jeg kjøpt disse kulene ferdig noe sted? Har smeltegryte, men det er litt tiltak og smelte bly her jeg bor.
 8. Er det noen som har erfaring med å lade 12.17x44R og 8x58RDher? Hva brukes av komponenter. Noen som har eller kan anbefale litteratur, komponenter eller utstyr? Jeg fant frem noen bokser med Pyrodex Rs som jeg har hatt stående i skapet, kan dette brukes?
 9. Danskebåten er nok beste alternativ. Sørg for å ha noe dokumentasjon som underbygger alder så slipper du trøbbel i Norge.
 10. Riflebane i Lillestrøm

  Banen på Rælingen brukes av Rælingen JFF etter klokken 16 på tirsdag og torsdag. De andre dagene er forbeholdt dsf om jeg husker rett.
 11. Når resultatet er at de "trakasserer" uskyldige så nei, jeg synes ikke det er greit. Folk bør generelt slutte å bry seg så om alt mulig, adferd har langt mer å si enn hva slags bag en går rundt å bærer på. Jeg ville aldri ringt politiet før jeg faktisk så et våpen. Og dersom jeg så et våpen i hendene på noen under 18 så ville jeg anta at det var softgun og da igjen ville jeg bare latt det være så lenge vedkommende ikke i tillegg hadde en mistenkelig adferd (nå skal det ikke så mye til for at en 17åring som vifter rundt med softgun på et kjøpesenter vil være mistenkelig, men rundt hushjørnet, be my guest) Det kan jo selvsagt være andre faktorer slik er nevnt over, slik som kjenning av politiet osv, men overvåkingsbildet vi fikk se her virker ikke skremmende og jeg skulle akkurat til å skrive at jeg synes det så ut som fiskeutstyr før jeg leste at det faktisk var det litt lengre ned. En hører jo flere slike rare historier, politi som rykket ut til mann med høytrykkspyler osv.. Jeg går selv bare å venter på når en nabo skal se meg igjennom vinduet når jeg tørrtrener muskelminne og magasinbytte hjemme i min egen stue! Jeg kjenner også til en historie hvor fra flere år tilbake hvor bevæpnet politi rykket ut til en 16 åring med softgun på hyttetunet. Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har løpt rundt hyttehjørnet med luftgevær når jeg var liten uten at det noen gang var et problem
 12. Våpen med militær karakteristikk

  Nå skal ikke jeg pårope meg noe som helst kunnskap om hva det er som fastsetter om våpenet har militær karakter eller ikke, men dette tror jeg ikke noe på. Det er nok heller synsing og tilfeldigheter som bunner ut i en magefølelse hos saksbehandler. Historien jeg har blitt fortalt er at dirnat godkjente den til Jakt, men POD nektet å føre den opp på den listen.
 13. Lovlig?

  Det kan du jo tro. Dagens regler er vel en direkte konsekvens av at en idiot kjøpte en SP89 til praktisk og la ut bilder av den, han fikk svjv tilbakekall på våpenet. Det stemmer ikke helt, men nesten. Det ble aldri lagt ut bilder av våpenet noe sted før tilbakekalling, jeg tror heller ikke det ble gjort i etterkant. Forøvrig tror jeg nok dagens innstramminger har mer med frykt for ABB scenarier og den generelle distanseringen til våpen i samfunnet. Kaffe er inn og våpen er ut er jeg redd Uansett - Når denne moro klumpen søkte på en UZI pistol og tvang denne igjennom systemet, gikk våpenkontoret og POD grundig igjennom våpenkortet til fyren. Jeg antar de googlet seg frem til hva en Sp89 var. Det tragiske for denne karen var et nylig utgitt rundskriv som ble publisert kort tid før han overtok våpenet. Rundskrivet gjorde den lovlige pistolen ulovlig ved eierbytte. Våpenet ble derfor tilbakekallet pga saksbehandlingsfeil når de fant en gyldig grunn til å tilbakekalle våpenet på. (Hadde han kjøpt våpenet et par mnd tidligere hadde han nok fortsatt hatt pistolen ) Det hører med til historien at vedkommende fikk innvilget UZI'en, men solgte denne noen år senere da det visstnok var vanvittig kjedelig å skyte halvauto med noe som burde gått mye, mye raskere Så om denne er lovlig eller ikke så vil jeg si tja, den er nok det, men om du egentlig har lyst på den, eller om det tjener deg noe godt å kjøpe den er jeg mer usikker på.
 14. DSR 1 bra?

  Veldig god, men det er mye penger bundet opp i et slikt våpen. Når den kan selges for kanskje 70k med litt utstyr så er det vel ikke rart enkelte vil vurdere å selge.. Dessuten er jo .338LM et fjollete lite kaliber for folk med kalibersyken
 15. DSR 1 bra?

  Veldig sexy rifle, veldig god å skyte med. Ladearm er litt langt bak, men du venner deg fort til dette. Vet om en som kanskje selges om han får et godt bud, men regn med å bruke like mye som en liten bruktbil haha.
×