Jump to content

Jeger'n

Members
 • Content count

  1,241
 • Joined

 • Last visited

  Never

Community Reputation

2 Neutral

About Jeger'n

 1. heym stokk

  Som Jegermesteren sier, så ser de temmelig lik ut som HVA 1900 på det som synes over stokken. Dersom de er rimelig like på det som er nedi stokken også, så kanskje det er kurant å tilpasse en stokk for 1900. De er det tross alt temmelig mange av på markedet.
 2. 338 Federal tråden

  Dersom North Fork er interessant for noen, så blir det mulig å få fatt i. Børsemaker Viken i Bagn, Valdres tar inn et parti derfra i løpet avvinteren. Den som vil ha NF kuler tar konttakt med han og legger inn ei bestilling. Da blir det kanskje ei råd lell.
 3. 338 Federal tråden

  Jeg ønsker meg inderlig North Fork 200 grs til Federalen om bare en importør hadde fiksa det. Det tror jeg hadde vært bortimot det ideelle. Har bruk en del 225 grs i 338-06 og er kjempefornøyd. Har også en del vilt med 165 grs NF i 308 med samme erfaring. Minimale kjøttødeleggelser og ekspanderer greit sel i moderate hastigheter. Restvekt har vært 99%+ på de få jeg har funnet igjen.
 4. 338 Federal tråden

  Jeg opplevde nesten eksakt det samme med 200 grs Accubond på flere dyr. Satser på 225 grs Deep Curl til høsten. Går det ikke bedre med den heller, så satser jeg sannsynligvis på 210 grs Barnes TSX. Deep Curl kulene går vanvittig bra, akkurat som Accubond gjorde, så jeg håper de holder skikkelig sammen.
 5. heym

  SR21 har en stor "knapp" på siden som utløser for magasinbunn, SR 20 har utløseren i avtrekkerbøylen. Du vil derfor måtte fylle i denne om du skal ha den til ditt våpen. Om de har lik footprint aner jeg ikke, men det er sikkert noen med god kjennskap til tyske våpen her inne som kan svare deg på det. Får du ingen gode svar her, så forsøk en e-post til denne adressen. A.Wiegler@heym-ag.de
 6. Sako Vixen klubben

  Jeg har opplevd det med enkelte butte kuler som Rhino 50 grs. Husker i farten ikke om det var fra venstre eller høyre rad, men det var likt hver gang med den kula. Oppstod når det var 2-3 skudd igjen i magasinet. JEg synes også fjæra er slapp, så kanskje det kan være årsaken. Jeg bare stappa magasinet helt fullt og hadde tilstrekkelig antall tilgjengelige før problemer evt ville oppstå.
 7. Sakoklubben

  Jeg har i alle fall sett ei tilsvarende Vixen med rund topp. Den var anonsert på Blocket for noen år siden.
 8. 9,3x68S

  I et eller flere gamle Våpen/Våpenjournalen står det litt om et par alternativer på x68 hylsa, om jeg husker rett. Minst en av de som syslet mye med den hylsa er innom Kammeret av og til så kanskje det kommer noen innspill etter hvert.
 9. Veit spørsmålet kan virke både banalt og irriterende, men har du kikka under seter, matter etc i bilen?
 10. Savage Stevens 200 - sluttstykke går ikke inn

  Nettet mitt er uhyggelig tregt i dag, så jeg kommer ikke til å se på filmen, men kikk på denne og se om du får noen ide. Den handler i alle fall om å ta fra hverandre og sette sammen igjen ei slik rifle. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=0ahUKEwi5z5Lg1tPVAhVFApoKHfFTCl4QtwIIcTAJ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DcIwyywJZf-4&usg=AFQjCNFVkkrnWL9i05An53Vp_VHdAlebyA
 11. Kjennskap til Acorn 6210?

  Noen med god kjennskap til Acorn 6210? Har et par slike som jeg ikke får opp menyen på. Slår de på og den vanlige åpningslyden kommer, så er "bildet" med ei eikenøtt framme et tiendedel eller så, før skjermen blir mørk. Jeg kan trykke "Meny" til jeg dør (har ikke forsøkt riktig så lenge ennå), men noen meny dukker ikke opp. Noen jeg gjør feil? Er vel to-tre år siden jeg satte de opp forrige gang. Alt har fungert som det skulle etter det, fram til jeg skulle sette i nye batterier og gjøre de klar i dag.
 12. Bittskade på hund, anbefalte behandlinger?

  Hadde en hund med annen type skade i vår, men også denne hadde stor sårlomme under huden. Det var rens av lommen to ganger daglig for å være sikker på at den grodde bakfra og mot åpningen og at det ikke ble igjen noen områder som det grodde rundt. Da ville det blitt infeksjon i de lommene også. Det ble mye styr og masse medisin. Vår gikk på litt smertestillende i en lang periode i tillegg til antibiotika for at det ikke skulle klø så mye. Vi dekket det enten med elastisk selvheftende bandasje eller bare ei t-skjorte som vi tapet fast med scanpor sårtape. Det gikk "noen" meter og en del med t-skjorter. Hun forsøkte faktisk nesten aldri å klø på såret, men det tok 14-15 uker før alt var på stell og det kun var en skurv på 20-25mm diameter som viste hvor hullet hadde vært. Arbeidssomt mens det stod på, men godt å se at alt er blitt bra og hun kan gå på nok en jaktsesong "fit for fight". P.S. Glemte å skrive at vi i alle hovedsak brukte Alohe Vera inni lommen.
 13. Nærmeste Villsvinhegn

  Ulvsby Jakt & Hundträningscenter, om jeg minnes rett.
 14. Bukkejakt kikkertsikte

  Et kjapt søk på Wikipedia viser en enkel innledning på svaret: "Amatør (av fransk amateur, «en som elsker», fra latin amare (verb) og amator (substantiv) betegner en person som gjør noe fordi en liker – eller elsker – å gjøre det. Dette til forskjell fra en profesjonell, eller en som ønsker å bli profesjonell, som gjør noe med det formål å tjene penger på det. " Dette er sikkert ikke den fulle og hele sannheten her, men en indikasjon, kanskje?
 15. Kikkertsikte med god øyeavstand?

  I og med basene til Sauer 100-101 er de samme som Rem 700 så er det et alternativ å se på Warne sine Extension baser. Det gir større mulighet for å justere plassering av kikkerten.
×