Jump to content

Skaubjønn

Members
  • Posts

    8,548
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    62

Skaubjønn last won the day on May 18

Skaubjønn had the most liked content!

2 Followers

About Skaubjønn

  • Birthday 06/10/1964

Recent Profile Visitors

5,506 profile views

Skaubjønn's Achievements

GreatGreatGrandMaster

GreatGreatGrandMaster (17/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.7k

Reputation

  1. Jeg gidder heller ikke. Pleier å legge meg litt under maksladning. Hvis ikke det samler (som oftest samler det mer enn bra nok) forsøker jeg heller et annet krutt. Men stort sett går det bra med en gang.
  2. Er ikke den Valmeten 3,9 kg tung? Jeg har hatt en slik for mange år siden. Super byggekvalitet, kan benyttes som spett utenom sesongen , men tung å dra på. Spesielt om man skal ha med ekstra løpssett i sekken også.
  3. Er jo tydelig hvorfor det er rust i mekanismen på denne, om man ser nøye på bildene. Det er jo rene avløpet som står åpent..
  4. Jeg importerte en nydelig Ferlach drilling i 2022, en Sharrer, med lange sideplater som var gravert av en av verdens beste gravører. Jeg fikk et prisestimat på 130k på denne, og la den ut for det. Måtte dumpe prisen mange ganger, og solgte den til sist for 65k… selv om vraket er en Ferlach, ville den neppe kommet høyt i pris, selv i topp tilstand. Den er i enkel utførsel i utgangspunktet, vanskelig selgbart kaliber. Tror ikke det er noe å hente på å legge penger i den dessverre. Men jeg kan selvsagt ta feil.
  5. Det er sant. Men vanskelig selgbart riflekaliber. Det er mye rust på denne. Også fra mekanismen om man ser nøye… skummelt synes jeg. Og dyrt om børsisen må file til nye deler. Dette er ikke hyllevare. Og flere glipper, om man ser i munningen. Synd, men et vrak.
  6. Noe sånt? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=348659191&ci=7 men vraket er mye eldre, enklere, og uten sikte. Så kanskje 15-18? men da med stokk som ikke er synlig reparert. Og de andre tingene fikset.
  7. Jeg hadde som sagt styrt klar. Glipen mellom skinne og løpsbunt må fikses på en eller annen måte. Det har garantert kommet inn vann der, og da ruster det. Plutselig står du der med et byggesett... Det er sikkert ikke allverdens jobb å fikse ejektorene. Men glipe i hakemontasje er ikke bra. Et nytt sett med ringer koster 7-8 lapper. Stokken kan du sikkert fikse selv, om du er interessert. Totalt sett tror jeg det kan bli dyrt å fikse denne. Jeg ville mye heller ha kjøpt en billig kombi, som er i bra stand, enn å kjøpt et vrak av en drilling med ukjent risiko. Vaagsland gjør bra jobb. hvis du vil gå videre med denne drillingen synes jeg du skal ta en telefon først og høre om kostnad: 35996054. mail: firmapost@vagslandvapen.no
  8. Hadde stått over denne. Treverk kan fikses på. Brunering likeså. Lodding av piper er en helt annen sak.
  9. Takk Roe. De turene dine får det til å rykke i reisetarmen...
  10. Ja. Børsemakertørke her på palmekysten (Kristiansand), så jeg sendte den inn til XXL sin børsis, som gjorde en fin jobb. Flytta forsiktet litt tilbake, og gjenget 14:1 til en Freyr & Devik demper jeg hadde fra før. Totallengde lik originalt løp, og demperen veier like mye som det er kappet av løp = original og god balanse.
  11. Jeg har sett på trådene som Roe har lagt ut om old english finish. I videoene han har linket til sier de at en slik finish som er bygget opp av finishing oil er værbestandig, og holdbar. Og om man får en ripe så er det bare å ta litt finishing oil på fingertuppen og fikse det. Men om det er sant eller ikke gjenstår å se... Jeg er notorisk klønete, så det blir garantert mulighet til å teste dette til høsten (eller etter første tur på skytebanen...) Jeg ville egentlig bare legge en slik finish på den nye stasbørsa, en Neptun Primus drilling som jeg har laget en egen tråd om. Men når jeg først holdt på var det ikke mye jobb å legge en slik finish på den nye stokken til Kip-en også. Pent ble det, spent på holdbarheten!
  12. Da er stokken på min kip ferdig. (Beklager om det ble for mye bilder i prosessen… ble nok litt revet med) Det er altså en Blaser k95 i 6,5x57r. Man kan bruke de åpne siktene med Freyr & Devik demperen på.
  13. @Ruger #1blande den ut i linolje? Gni med stålull med farget olje? Eller?
  14. Jeg hadde første generasjon Abolt Stainless Stalker. Var superfornøyd. Dette var børsa jeg aldri burde ha solgt.
×
×
  • Create New...