Jump to content

Noen ledige elgjegere for jakt midt i landet?


Jegermeistern

Recommended Posts

Er det noen kammer-folk som kan være med på å ta resten av kvoten her i "Zanzibar-land" (Flatanger, nord på Fosen-halvøya)?

 

Jaktfeltet Steinvika-Fossvika har 2-3 elger igjen, fortrinnsvis kalv og ungdyr (bestandsplan). Dessuten to hjorter, og ubegrensert med rådyr.

 

Området er veiløst, for å komme inn, må vi i småbåt. Terrenget er bratt og lite framkommelig (for oss, elgen plages ikke). Det er litt lettere tilgjengelig nå, siden de store vannene er islagt.

 

Grunneierne skal ha halve slaktet, men så langt ut i jakta, kan vi si at jegerne tar det aller meste (den andre grunneieren bor på Lillehammer). Rimelig kjøtt, hvis vi skulle ha flaks og felle noe.

 

De som har muligheter (i helgene, og gjerne midt i uka også), må gi meg beskjed snarest, PM, e-post karn-lar@online.no , eller tlf. 41 51 71 64.

 

Edited by Jegermeistern
  • Like 5
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

  • Jegermeistern changed the title to Noen ledige elgjegere for jakt midt i landet?

Hvis det ikke passer i år, kan det jo bli mulighet senere.

 

Resten av jaktlaget er fra Østlandet, og de har, i praksis, bare muligheter rundt høstferien. Og de bor i forskjellige fylker, skoleferien er lagt til to forskjellige uker, slik at hele laget bare har mulighet helga mellom. Og er det da lite elg, eller dårlig vær (begge deler i år!), så får vi ikke fylt kvoten.

 

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg kan jo fortelle litt om hva som skjedde:

 

En "av-og-til"-kammerat fra Innherred tok kontakt, han og samboeren var interessert. De jaktet også på et område ikke så langt unna, sammen med "noen" fra Overhalla. Disse "noen" viste seg å være aktive DFS-skyttere, som jeg kjente godt fra før!

 

Første søndag i desember ga vi oss i vei til "Honnavatnet", lettere å jakte der, når vatnet er frosset. Det var minus 16, så det var ikke akkurat noen fornøyelse.

 

Men sporingforholda var gode. Dessverre hadde elgen på begge sider av vatnet nettopp gått over på naboeiendommene, så vi slapp unna skyting, slakting, og bæring av kjøtt.

 

De neste helgene var det ikke riktig så kaldt, men derimot dårligere vær, så det ble ikke mer jakt.

 

I dag ringte en annen "Kammer"- fra Trondheim, som kan være med, hvis/når vi mangler folk. Det er jo jakt på "et-eller-annet" fra 10. august, og sild og makrell (lite med annen fisk) i sjøen, i tillegg til bra innlandsfiske. Vi har fortsatt plass på "reserve-lista"!

 

Edited by Jegermeistern
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...