Jump to content

Utgangsstilling stage


Baldur

Recommended Posts

Finner ikke noe i reglene om dette så lurte på om det finnes noe fasit på hvordan man skal stå med beina i ‘ready’ posisjon i ipsc pistol.

Tenker da på tilfeller med ‘fri start’ og selvfølgelig ikke tilfeller hvor man ‘må’ starte med beina inni/over/borti noe.

 

spør fordi jeg har sett enkelte ROer påpeke at man må stå med beina rett i såkalt ‘isosceles stance’ når konkurrenter står i ready posisjon med ene foten lenger bak. Finner ikke noe i reglene om dette. 
 

leste dette på ipsc.org under tips, men ikke i reglene.

The Stance

Should be standing relaxed, natural and comfortable. Many people feel more stable and comfortable with strong side foot dropped back a few inches in a slight boxing type of stance. Experiment, find the stance that feels natural and without conscious effort. This will allow you to achieve consistency in your draw.

 

så dette tilsier jo muligens at man kan starte i en stilling som er mer som en ‘bokse’ stilling. Altså en vesentlig mer atletisk stilling enn isosceles.

 

Noen som kan kime inn på hva som er riktig her. Kan man starte sånn man vil med beina så lenge de peker i riktig retning og man står avslappet med overkroppen slik reglene tilsier?

 

takk

Link to comment
Share on other sites

@slemmo
Første gang jeg så noen bli påpekt for dette var vel på innendørs L3 stevne i Oslo for et par år siden. Har sett det én eller to ganger siden det også andre steder. Prøvde å finne noe i reglene om dette men fant ikke noe, så det er vel definisjonen av ‘relaxed’ som er problemet for enkelte da.

Edited by Baldur
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...